Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 510666
Acord Ple del dia 6 de juliol de 2023 sobre la proposta d’aprovació de les retribucions econòmiques, els drets de concurrència efectiva a sessions d’òrgans col·legiats, indeminitzacions dels membres de la Corporació i aportacions a grups polítics de l'Ajuntament des Mercadal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació celebrat, el dia 6 de juliol de 2023, en sessió extraordinària es va acordar la proposta d'aprovació de les retribucions econòmiques, els drets de concurrència efectiva a sessions d'òrgans col·legiats, indeminitzacions dels membres de la Corporació i aportacions a grups polítics, i que diu:

«8. PROPOSTA D'APROVACIÓ SOBRE DEDICACIONS, INDEMNITZACIONS I ASSISTÈNCIES DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ. (E0098/2023/2592)

Per part del Sr. Batle es sotmet a debat i votació la següent proposta de batlia i que ha estat esmenada de viva veu i que diu:

PROPOSTA DE BATLIA

Assumpte: APROVACIÓ DE LES RETRIBUCIONS ECONÒMIQUES, ELS DRETS DE CONCURRÈNCIA EFECTIVA A SESSIONS D'ÒRGANS COL·LEGIATS, INDEMNITZACIONS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ I APORTACIONS A GRUPS POLÍTICS

Atès que l'article 75 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local estableix el règim de les retribucions i les indemnitzacions a percebre pels membres de les corporacions locals que seran consignades als pressupostos de la Corporació dins dels límits generals que, si escau, s'estableixen i que seran publicades en el butlletí oficial de la província i en el tauler d'anuncis de la Corporació.

Atès que, segons l'anterior disposició, els membres de les corporacions locals percebran retribucions per l'exercici dels seus càrrecs quan els desenvolupin amb dedicació exclusiva o amb dedicació parcial per realitzar funcions de presidència, vicepresidència o ostentar delegacions, o desenvolupar responsabilitats que així ho requereixin.

Atès que la necessitat de prestar un serveis moderns i de qualitat als ciutadans fa imprescindible que el batle desenvolupi el seu càrrec amb dedicació exclusiva i els regidors amb delegacions de les àrees de més càrrega de treball ho facin amb dedicació parcial.

Atès que en data 17 de juny de 2023 es va constituir l'Ajuntament i, per tant, s'ha renovat la Corporació Municipal, procedeix que el Ple corporatiu, en aplicació del que es disposa en el citat article, aprovi la relació de càrrecs de la Corporació que podran exercir-se en règim de dedicació exclusiva o parcial, així com les indemnitzacions per assistència a sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació d'aquells membres que no tenguin dedicació exclusiva ni dedicació parcial.

Aquesta batlia, fent ús de les facultats que li atribueix l'article 13 del Reglament d'organització i funcionament i règim jurídic de les entitats locals al Ple Municipal,

PROPOSA:

PRIMER. Acordar que el càrrec de batle sigui exercit en règim de dedicació exclusiva, la qual cosa es farà efectiva a partir de l'1 de setembre del 2023. Així mateix, cinc regidors amb que dirigint les seves àrees amb delegacions de la batlia desenvoluparan els seus càrrec en règim de dedicació parcial del 75%.

SEGON. Acordar les retribucions a percebre els membres de la corporació que tenguin dedicació exclusiva i dedicació parcial, així com les indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats, per la qual cosa es modifica el contingut de la base 22 de les Bases d'Execució del pressupost del 2023, que quedarà redactada en els següents termes:

“BASE 22a. PERCEPCIONS DELS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ I PERSONAL EVENTUAL

1. El batle-president perceb una retribució anual bruta de 42.000 euros anuals bruts (en 14 mensualitats de 3.000 euros) per la seva dedicació en règim exclusiu.

Els cinc membres de la corporació que tenen reconeguda una dedicació parcial del 75% per exercir les seves delegacions rebran la quantitat anuals bruta de 31.500 euros, a percebre en 14 mensualitats de 2.250 euros.

2. Es fixen les dietes següents per cadascuna de les assistències als òrgans col·legiats de l'Ajuntament, excepte per als regidors amb dedicació exclusiva o parcial mencionats més amunt:

Vocals:                         Per sessió:

Ple:                               350,00 euros

Comissió Informativa: 120,00 euros

Junta de Govern Local: 450,00 euros

S'autoritza l'anualització de les anteriors quantitats, sempre que les quantitats es regularitzin a final d'any d'acord amb les assistències efectives.

Aquestes dietes per assistència tindran efectes econòmics des de la data de presa de possessió del consistori, açò és, des del passat dia 17 de juny de 2023.

4. L'aplicació pressupostària 10.912.4800 se repartirà entre els grups polítics segons el següent barem:

  • 12,00 euros mensuals per grup polític
  • 30,00 euros mensuals per regidor."

TERCER: Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. La modificació de les bases d'execució es tramitarà segons preveu l'article 169 del text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.

No obstant açò, el consistori, en sessió plenària, decidirà

Votació

Passada la proposta a votació és aprovada per 8 vots a favor, 4 del grup ENTESA i 4 del grup PP i 4 vots en contra del grup PSOE»

 

Signat as Mercadal en la data de la signatura electrònica (8 d'agost de 2023)

El batle Joan Palliser Riudavets