Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 510654
Acords Ple de la corporació celebrats el dia 6 i 26 de juliol de 2023 sobre la creació, composició i periodicitat de les Comissions Informatives permanents de l'Ajuntament des Mercadal

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació celebrat, el dia 6 de juliol de 2023, en sessió extraordinària es va acordar la proposta d'aprovació sobre la creació, composició i periodicitat de les Comissions Informatives permanents, i que diu:

«5. PROPOSTA D'APROVACIÓ SOBRE LA CREACIÓ I COMPOSICIÓ DE LES COMISSIONS INFORMATIVES PERMANENTS. (E0196/2023/2608)

Per part del Sr. Batle es sotmet a debat i votació la següent proposta de batlia que literalment copiada diu:

PROPOSTA DE BATLIA

Assumpte: APROVACIÓ DE LA CREACIÓ, COMPOSICIÓ I PERIODICITAT DE LES COMISSIONS INFORMATIVES PERMANENTS

Atès que, d'acord amb l'article 124 del Real Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel que s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats locals (ROF) són comissions informatives permanents les que es constitueixen amb caràcter general, distribuint-se, entre elles les matèries que s'han de sotmetre al Ple. El seu número, denominació inicials, així com qualsevol variació de les mateixes durant el manament corporatiu, es decidirà mitjançant acord adoptat pel Ple a proposta de l'Alcalde o President, procurant, en el possible, la seva correspondència amb el número i la denominació de les grans àrees en que s'estructuren els serveis corporatiu.

Atès el contingut de l'art. 125 del ROF sobre les regles a seguir en la determinació de la composició de les comissions informatives.

Atesos els escrits dels Portaveus dels grups municipals del PSOE i el PP sobre el membres dels seus grups que han de formar part de les mateixes.

Atesa l'organització municipal actual, aquesta alcaldia proposa la creació de les comissions informatives permanents següents, integrades per 7 membres: 2 regidors del grup de l'Entesa, 2 regidors del grup PP i 3 regidors del grup PSOE, i respectar així la proporcionalitat existent entre els diferents grups polítics en el Ple;

Per tot l'exposat, com a Batle

PROPÒS:

PRIMER.- Crear les dues comissions informatives següents:

1. La comissió informativa permanent D'URBANISME I OBRES

2. La comissió informativa especial de COMPTES, que ho serà també d'HISENDA, RÈGIM INTERN, CULTURA, ÀREA SOCIAL I SANITÀRIA, MEDI AMBIENT i resta de matèries excepte obres i urbanisme

SEGON.- Aprovar la composició de cadascuna d'aquestes d'acord amb les relacions comunicades pels portaveus dels grups municipals, i que són els membres de la corporació següents:

La comissió informativa permanent D'URBANISME I OBRES estarà presidida per l'Alcalde i els següents regidors i regidores:

  • Del grup PSOE: Sr. Jesús Gomila Pons, Sra. Melina Villalonga Marquès i Sra. Eulàlia Garriga Rosselló, suplenta Sra. Maria Magdalena Taltavull Arroyo
  • Del grup ENTESA: Sra. Helena Vílchez Pons; suplenta Sra. Núria Febrer Juan
  • Del grup PP: Sr. Cristóbal Pons Sintes i Sra. Jéssica Hidalgo Garcia, suplent Sr. Carlos Rotger Roca.

2. La comissió informativa especial de COMPTES, que ho serà també d'HISENDA, RÈGIM INTERN,

CULTURA, ÀREA SOCIAL I SANITÀRIA, MEDI AMBIENT i resta de matèries excepte obres i urbanisme, estarà presidida pel regidor Sr. Carlos Rotger Roca i formada pels següents membres:

  • Del grup PSOE: Sr. Jesús Gomila Pons, Sra. Melina Villalonga Marquès i Maria Magdalena Taltavull Arroyo i suplenta Sra. Eulàlia Garriga Rosselló.
  • Del grup ENTESA: Sra. Núria Febrer Juan i Sra. Nerea Nevado Muñoz; suplenta Helena Vílchez Pons
  • Del grup PP: Sr. Cristóbal Pons Sintes; suplenta Sra. Jéssica Hidalgo Garcia

TERCER: Aquestes comissions es reuniran en sessió ordinària el dijous anterior que hi hagi Ple ordinari

No obstant això, el ple de la Corporació acordarà el que estimi pertinent.

Votació

Passada la proposta a votació és aprovada per 8 vots a favor, 4 del grup ENTESA i 4 del grup PP i 4 abstencions del grup PSOE»

I posteriorment, al Ple ordinari celebrat el dia 26 de juliol de 2023, en sessió ordinària es va acordar la proposta de modificació de la composició de les comissions per incorporació del nou regidor, i que diu:

«3. PROPOSTA MODIFICACIÓ COMPOSICIÓ COMISSIONS PER INCORPORACIÓ DEL NOU REGIDOR (E0196/2023/2608)

Es dona compte de la proposta de modificació de la composició de les comissions per incorporació del nou regidor, la qual va ser dictaminada favorablement a la comissió informativa ordinària de Comptes, Hisenda, Règim Intern, Cultura, Àrea Social Sanitària i Medi Ambient celebrada en data 20 de juliol de 2023, aprovada per unanimitat dels membres de la Comissió, 7 vots a favor (2 vots ENTESA, 2 vots PP i 3 vots PSOE)

Aquesta proposta copiada diu:

PROPOSTA

E0196/2023/2608

Atès que el passat dia 6 de juliol de 2023 en sessió extraordinària del Ple es va aprovar la creació, composició i periodicitat de les comissions informatives permanents, en la que s'aprova per 8 vots a favor (4 del grup ENTESA i 4 del grup PP) i 4 abstencions del grup PSOE, la creació de la comissió informativa permanent D'URBANISME I OBRES, i els components:

President: Alcalde

  • Del grup PSOE: Sr. Jesús Gomila Pons, Sra. Melina Villalonga Marquès i Sra. Eulàlia Garriga Rosselló, suplenta Sra. Maria Magdalena Taltavull Arroyo
  • Del grup ENTESA: Sra. Helena Vílchez Pons; suplenta Sra. Núria Febrer Juan
  • Del grup PP: Sr. Cristóbal Pons Sintes i Sra. Jéssica Hidalgo Garcia, suplent Sr. Carlos Rotger Roca.

Vist l'escrit del portaveu del grup PSOE del dia 14 de juliol de 2023 en la que sol·licita canviar la composició de la comissió d'Urbanisme i nomenar al Sr. Marc Bosch Mascaró com a component de la comissió en substitució de la Sra. Melina Villalonga Marquès.

Propòs:

Canviar la Sra. Melina Villalonga Marquès com a membre titular de la comissió informativa permanent d'Urbanisme i Obres pel Sr. Marc Bosch Mascaró

Votació

Passada a votació aquesta proposta és aprovada per unanimitat dels membres presents del consistori 12 vots a favor, 4 del grup ENTESA , 4 del grup PP i 4 del grup PSOE»

Signat as Mercadal en la data de la signatura electrònica (8 d'agost de 2023)

El batle Joan Palliser Riudavets