Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

AJUNTAMENT DE SÓLLER

Núm. 509277
Decret de constitució de la Junta de Govern Local, nomenament de tinents batle i delegació de competències

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Constituïda la Corporació en el Ple de l'Ajuntament de data 17 de juny de 2023 desprès del procés electoral de les eleccions municipals de dia 28 de maig de 2023, es fa necessari en compliment de la normativa legal, nomenar els tinents de batle, constituir la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sóller i delegar a favor d'aquesta les competències que hagi d'assumir.

De conformitat amb l'article 20.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases del règim local (LBRL), en aquest municipi és obligatòria la constitució de la Junta de Govern Local per tenir una població de dret superior a 5.000 habitants.

En virtut de les atribucions que em confereixen els articles 20.1 b) i 23.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les bases del règim local, l'article 23 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB), l'article 29 del Reglament orgànic municipal i els articles 35.2 i 52 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF),

RESOLC

PRIMER. Constituir la Junta de Govern Local, que estarà formada per mi mateix com a president, i pels regidors i regidores següents, que no superen el terç del nombre legal dels membres de la Corporació:

  • Sr. Sebastià Aguiló Roig
  • Sr. Carlos Darder Rosell
  • Sra. Maria del Mar Castañer Lozano
  • Sr. Juan Antonio Lorente Torres
  • José Porcel Fiol

SEGON. Per a la substitució de la Batlia en els casos de vacant, absència o malaltia, nomèn com a tinents de batle als següents regidors i pel següent ordre:

  • Primer tinent de Batle: Sr. Sebastià Aguiló Roig
  • Segon tinent de Batle: Sr. Carlos Darder Rosell
  • Tercer tinent de Batle: Sra. Maria del Mar Castañer Lozano
  • Quart tinent de Batle: Juan Antonio Lorente Torres
  • Cinquè tinent de Batle: José Porcel Fiol

TERCER. Delegar, sense perjudici de l'assistència permanent a la batlia en l'exercici de les seves atribucions, de conformitat amb l'article 53 ROF, i aquelles competències que expressament li pugui delegar el ple o li atribueixi directament les lleis, a favor de la Junta de Govern Local les següents competències de la batlia, no sent susceptibles de ser delegades per la Junta de Govern Local en cap altre òrgan:

  • El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el Pressupost aprovat, disposar despeses dins dels límits de la seva competència.
  • Aprovació de les bases reguladores i la convocatòria de cada tipus de subvenció així com la concessió de subvencions quan es tracte de subvencions destinades a finançar despeses que tenguin una durada de fins a quatre anys.
  • Aprovar l'oferta d'ocupació pública d'acord amb el pressupost i la plantilla aprovada pel Ple, aprovar les bases de les proves per a la selecció del personal i per als concursos de provisió de llocs de treball.
  • L'aprovació dels projectes d'obres i de serveis quan sigui competent el batle per a la seva contractació o concessió i estiguin prevists en el Pressupost.
  • Autorització de la celebració de fires i festes patronals.
  • Autoritzacions per realitzar curses esportives.
  • Aprovació de bases de concursos artístics, culturals i festius.
  • Acordar les sancions del personal, tret de la separació del servei dels funcionaris l'acomiadament del personal laboral.
  • L'aprovació dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïdes al Ple, i la dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.
  • L'aprovació d'instruments de col·laboració amb altres administracions o entitats cíviques, sempre i que no siguin competència del Ple.
  • La competència com a òrgan de contractació respecte dels contractes d'obres, de subministrament, de serveis, de gestió de serveis públics, contractes de concessió de serveis, contractes de concessió d'obres i els contractes administratius especials, quan el seu import sigui igual o superior a 10.000 euros i no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de 6 milions d'euros, inclosos els de caràcter plurianual quan la seva duració no sigui superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses sempre i que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.
  • La competència com a òrgan de contractació respecte als contractes privats, l'adjudicació de concessions i autoritzacions sobre els béns de la corporació i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el seu valor no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de 3 milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats.

QUART. Li correspon a la Junta de Govern Local, d'acord amb les bases d'execució del pressuposts, l'aprovació de les transferències de crèdit, que no siguin competència del Ple, de les ampliacions de crèdit, de les generacions de crèdit i de les incorporacions de romanent de crèdit.

CINQUÈ. D'acord amb l'Ordenança General de Recaptació de Tributs, publicada al BOIB núm. 212 de 22 de desembre de 2020, correspon a la Junta de Govern Local, l'aprovació dels padrons, del calendari fiscal, de la concessió o denegació de beneficis fiscals, de la devolució d'ingressos indeguts i dels crèdits incobrables.

SISÈ. Fixar que les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local es duguin a terme els dimecres a les 12 hores. Quan el dia que pertoqui realitzar sessió sigui inhàbil, la Junta es reunirà el primer dia hàbil posterior, a la mateixa hora.

SETÈ. Notificar personalment la present resolució a les persones designades.

VUITÈ. Donar compte d'aquesta resolució a la primera sessió plenària que es celebri, en compliment del disposat a l'article 38.d) del ROF, i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), sense perjudici de la seva efectivitat des del dia següent de la signatura de la present resolució.

 

(Signat electrònicament: 23 de juny de 2023

El batle Miguel Nadal Vaquer)