Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 509236
Decret d'ampliació zona ACIRE Plaça Major s'Arenal Llucmajor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La batlessa ha dictat resolució 2023003232, de l'ampliació de la zona ACIRE en la Plaça Major de s'Arenal de Llucmajor.

DECRET

1. El R.D. Legislatiu 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial, atribueix als municipis la competència de regulació, ordenació, gestió, vigilància i disciplina del trànsit a les vies urbanes de titularitat municipal, per mitjà dels agents de la Policia Local.

2. Atesa la potestat reguladora de l'administració municipal, d'acord a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

3. Vist que en l'expedient 2023/6186G l'ampliació del carrer Cabrera es preveia entre la Plaça Major i Formentera, quan hauria de ser entre a Plaça Major i Dragonera. Es deixa sense efecte l'expedient 2023/6186G, per substitució per el present expedient.

4. Vista la demanda d'estacionament de la zona de s'Arenal de Llucmajor, s'observa que a la zona habilitada com a ACIRE, carrers Joan i Lluís Mulet i carrer Cabrera, entre Plaça Major i Formentera, es troba habilitada per a la circulació i estacionament per als veïns de la Plaça Major i carrer Joan i Lluís Mulet. S'observa que, a la zona anteriorment esmentada i que es troba afectada per ACIRE, hi ha un nombre de places lliures elevat respecte a la resta del nucli.

5. Per tal de racionalitzar l'estacionament i habilitar aquestes places lliures d'estacionament a altres resident de s'Arenal, es troba adient ampliar la circulació i estacionament del carrer Cabrera entre Formentera i Plaça Major, així com mantenir una pacífica a la convivència a la Plaça Major de vianants i circulació rodada.

6. El subinspector amb el vist-i-plau de l'inspector en cap, ha emès informe de modificació de circulació i de les actuacions a realitzar, en matèria de senyalització viària.

RESOLC

PRIMER. Declarar el carrer Cabrera, entre Formentera i Plaça Major i el carrer Formentera entre Maria Antònia Salvà i Berga com a zona de influència de la zona ACIRE actualment implantada.

SEGON. Habilitar per a la concessió de la targeta ACIRE als residents:

  • del carrer Cabrera, entre Plaça Major i Dragonera,
  • del carrer Formentera, entre Maria Antònia Salvà i Berga, 

per a la circulació des del carrer Berga, per Plaça Major fins al carrer Cabrera i circulació i estacionament al carrer Cabrera des de la Plaça Major fins al carrer Formentera.

TERCER. D'acord l'OM de Circulació, per la implantació d'una Àrea de Circulació Restringida, el present Decret s'haurà de publicar al BOIB.

QUART. L' àrea de Policia Local serà l' encarregada d'impulsar mitjançant el servei de Staff la tramitació de les targetes ACIRE dels nous residents amb potestat per a sol·licitar-la.

 

Llucmajor, 7 d'agost de 2023

La batlessa Maria Francisca Lascolas Rossello