Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 505909
Acord del Consell de Govern de 4 d’agost de 2023 pel qual es crea l’escola infantil de primer cicle EI Ses Salines, com a centre singular, de la qual n'és titular l'Ajuntament de Ses Salines

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 24 de març de 2021, l'Ajuntament de Ses Salines va signar el Conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria d'Educació i Formació Professional per millorar l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil, atenent les necessitats de Ses Salines, i afavorir la qualitat educativa del municipi. Tot això de conformitat amb el que disposen l'article 25.2.n) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local (BOE núm. 80, de 3 d'abril), l'article 29.2.p) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (BOIB núm. 186, de 27 de desembre).

L'article 15.1 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre), disposa que les administracions públiques han de promoure un increment progressiu de l'oferta de places públiques de primer cicle d'educació infantil i, amb aquesta finalitat, han de determinar les condicions en què poden establir-se convenis amb les corporacions locals, altres administracions i entitats privades sense finalitat de lucre.

L'article 7, al punt 4 i 5 de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, disposa que, s'han de subscriure convenis de col·laboració amb els consells insulars i els ajuntaments per a la creació de noves places i per al seu manteniment tenint en compte l'oferta existent en el municipi o zona escolar i que la xarxa d'escoles infantils públiques de la comunitat autònoma de les Illes Balears ha de tenir per objecte, entre d'altres, la creació de noves places, el sosteniment dels centres, la prevenció de dificultats i la detecció, el diagnòstic i la inclusió dels infants amb necessitats específiques de suport educatiu.

L'Ajuntament de Ses Salines va sol·licitar la creació d'una escola infantil, amb tres unitats de primer cicle en data 14 d'abril de 2021(GOIBE111026/2021), d'acord amb l'article 17 i la disposició addicional segona de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol), i amb el Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

S'ha verificat que l'escola té la distribució d'espais adient per complir amb la finalitat que es descriu. El tècnic de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància amb el vist i plau de la directora, en data 20 de desembre de 2021, va emetre un informe favorable del compliment dels requisits mínims dels centres d'educació infantil de primer cicle establerts al Decret 23/2020. Així mateix també informà favorablement de manera condicionada al compliment de l'establert als Decrets 145/1997 i 20/2007 sobre condicions d'accessibilitat i d'amidament, higiene i habitabilitat.

Finalment indicà, que atès que la superfície de les aules de 0-1 i d'1-2 és inferior a 40 m2, , és considerat un centre singular i per això no es pot demanar augment extraordinari de ràtio en aquestes dues aules.

El centre té tres unitats, una de 0-1 anys, una d'1-2 anys i l'altra de 2-3 anys.

En data 11 de febrer de 2022, el tècnic de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància, amb el vist i plau de la directora informà favorablement del projecte presentat, ja que s'havien justificat els punts del compliment de les condicions d'accessibilitat i les condicions d'amidament, higiene i habitabilitat establertes pel Decret 145/1997 i el Decret 20/2007.

L'ajuntament sol·licità la visita de final d'obres i adjuntà un informe de modificació d'alguns canvis en el projecte aprovat l'11 de febrer de 2022. Posteriorment el 12 de gener de 2022, el tècnic de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància va emetre un informe favorable del projecte presentat, ja que s'havia justificat el compliment de les condicions requerides a l'anterior informe.

Posteriorment, realitzada la visita d'obres en data 31 de gener de 2023, el tècnic de l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància va comprovar que els espais s'ajustaven als darrers plànols presentats i en va emetre un informe favorable.

També s'ha comprovat la idoneïtat de la titulació i acreditació dels professionals docents i s'ha verificat que l'escola compleix la resta dels requisits exigits pel Decret 23/2020, de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text Consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost), segons consta a l'acta de 23 de juny de 2023 de la Comissió de valoració de qualificacions del professorat dels centres d'educació infantil de primer cicle.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen els articles 17 i 18 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació, i l'article 19 del Reial decret 2274/1993, de 22 de desembre, de cooperació de les corporacions locals amb el Ministeri d'Educació i Ciència (BOE núm. 19, de 22 de gener de 1994), a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de dia 4 d'agost de 2023 el Consell de Govern adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Crear l'escola infantil de primer cicle EI Ses Salines, de la qual és titular l'Ajuntament de Ses Salines, que queda configurada de la manera següent:

Codi de centre: 07016611

Denominació genèrica: escola infantil de primer cicle

Denominació específica: Ses Salines

Titular: Ajuntament de Ses Salines (NIF P0705900I)

Domicili: c. Sitjar, núm. 30

Localitat: Ses Salines

Municipi: Ses Salines

CP: 07640

Ensenyaments autoritzats: 3 unitats d'educació infantil de primer cicle distribuïdes de la manera següent:

  • 1 unitat de 0-1 any amb 7 places escolars
  • 1 unitat d'1 a 2 anys amb 12 places escolars
  • 1 unitat de 2 a 3 anys amb 18 places escolars.

La capacitat màxima de les unitats en funcionament no pot excedir el nombre de places escolars autoritzades, que estan determinades en la normativa vigent aplicable en aquesta matèria.

En tot cas, i sens perjudici del que estableix el paràgraf anterior, la distribució de les unitats autoritzades pot variar, sempre que la titularitat del centre ho comuniqui a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives i quedi justificada i acreditada per la demanda de places i el nombre total d'unitats no superi el nombre autoritzat.

Segon. Establir que l'escola, la creació de la qual s'autoritza mitjançant aquest Acord, ha de complir amb el Codi tècnic de l'edificació (CTE), aprovat pel Reial decret 314/2006, de 17 de març (BOE núm. 74, de 28 de març), amb la normativa d'higiene i d'habitabilitat (Decret 145/1997, de 21 de novembre, modificat pel Decret 20/2007) i amb les condicions arquitectòniques que possibiliten l'accés i la circulació de les persones amb problemes físics (Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears, publicada en el BOIB núm. 96, de 5 d'agost). La responsabilitat per l'incompliment de les condicions esmentades correspon al titular del centre.

Tercer. Facultar el conseller d'Educació i Universitats , a través de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, perquè adopti les mesures necessàries per a l'execució d'aquest Acord.

Quart. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Ses Salines i a l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància de la Direcció General de Primera Infància i Atenció a la Diversitat.

Cinquè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 4 d'agost de 2023

La secretària del Consell de Govern Antònia Maria Estarellas Torrens