Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

Núm. 503837
Expedient núm. 1706/2022 – Aprovació definitiva de l'Ordenança fiscal per a l'ocupació del domini públic municipal mitjançant la instal·lació de llocs de venda en el mercat ambulant de Sant Joan de Labritja i la prestació de serveis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, en sessió ordinària celebrada en data 5 d'abril de 2023, va acordar aprovar inicialment l'Ordenança fiscal per a l'ocupació del domini públic municipal mitjançant la instal·lació de llocs de venda en el mercat ambulant de Sant Joan de Labritja i la prestació de serveis (BOIB Núm. 47, de 13 d'abril de 2023).

Durant el període en el qual va ser sotmès a exposició pública, es van presentar al·legacions. Aquestes al·legacions es van valorar i van informar per a realitzar les modificacions derivades de les mateixes en els termes que figuren en l'informe tècnic de data 17 de juliol de 2023.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja, en sessió ordinària celebrada en data 27 de juliol de 2023, va acordar aprovar definitivament l'Ordenança fiscal per a l'ocupació del domini públic municipal mitjançant la instal·lació de llocs de venda en el mercat ambulant de Sant Joan de Labritja i la prestació de serveis.

En aquest acord, es va proposar estimar les al·legacions que l'informe tècnic de data 17 de juliol de 2023 proposa acceptar i desestimar la resta (publicat el citat informe en el tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament com a document annex al certificat de l'acord del Ple).

Es publica en l'annex d'aquest anunci el Text Refós de la citada Ordenança perquè en prengueu coneixement general.

 

Sant Joan de Labritja, 3 d'agost de 2023

L'alcaldessa María Tania Marí Marí

 

ANNEX ORDENANÇA FISCAL PER A L'OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC MUNICIPAL MITJANÇANT LA INSTAL·LACIÓ DE LLOCS DE VENDA EN EL MERCAT AMBULANT DE SANT JOAN DE LABRITJA I LA PRESTACIÓ DE SERVEIS

Article 1r.- Concepte

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix la taxa per prestació dels serveis i les utilitzacions privatives o aprofitaments especials derivats de l'ocupació de la via pública o terrenys d'ús públic per venda en el mercat ambulant de Sant Joan de Labritja, que es regirà per la present Ordenança Fiscal, les normes de la qual atenen al previngut en l'articulo 57 de la citada Llei d'Hisendes Locals.

Article 2n.- Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa l'aprofitament especial que té lloc per la utilització privativa o aprofitament especial que deriva de la instal·lació de llocs de venda, situats en terrenys d'ús públic, i la prestació dels diversos serveis relacionats amb l'adjudicació i ús dels llocs de venda en el mercat ambulant de Sant Joan de Labritja.

Article 3r.- Subjecte passiu

Són subjectes passius de la taxa, en concepte de contribuents, les persones físiques i jurídiques, així com les entitats a què es refereix l'article 33 de la Llei General Tributària, al favor de la qual s'atorguin les llicències per a gaudir de l'aprofitament especial, o els qui es beneficiïn de l'aprofitament, si es va procedir al gaudi sense l'oportuna autorització.

Article 4t.- Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu totes les persones que siguin causants o col·laborin en la realització d'una infracció tributària.

2. Els copartícips o cotitulars de les Entitats jurídiques o econòmiques a què es refereix l'article 35.4 de la Llei General Tributària respondran solidàriament en proporció a les seves respectives participacions de les obligacions tributàries d'aquestes Entitats.

3. Els administradors de persones jurídiques que no realitzessin els actes de la seva incumbència per al compliment de les obligacions tributàries d'aquelles respondran subsidiàriament dels deutes següents:

  1. Quan s'hagi comès una infracció tributària simple, de l'import de la sanció
  2. Quan s'ha comès una infracció tributària greu, de la totalitat del deute exigible.
  3. En supòsits de cessament de les activitats de la societat, de l'import de les obligacions tributàries pendents en la data de cessament.

4. La responsabilitat s'exigirà en tot cas en els termes i conformement al procediment previstos en la Llei General Tributària.

Article 5è.- Quota tributària

1. La quota tributària es determinarà per una quantitat fixa assenyalada segons la naturalesa del servei i/o utilització de les instal·lacions, d'acord amb la Tarifa que conté l'articulo següent.

2. El pagament de la Taxa s'efectuarà de manera prèvia a l'expedició de la llicència o la seva pròrroga, i comprendrà tots els conceptes que siguin aplicable per a cada cas concret, d'acord amb el contingut de la corresponent Tarifa.

3. La recaptació de la present Taxa s'efectuarà mitjançant ingrés directe en la Tresoreria Municipal o en el lloc que es designi a aquest efecte .

4. Conforme al previngut en el vigent Reglament General de Recaptació, els deutes no satisfets dins del termini indicat en l'anterior apartat 2, s'exigirà pel procediment administratiu de constrenyiment.

Article 6è.- Tarifa

La Tarifa a què es refereix l'article anterior és de 1.000,00€ a l'any per lloc de parada en el mercat.

Article 7. Meritació

1. La taxa es reportarà quan s'iniciï l'ús privatiu o l'aprofitament especial, moment que, a aquest efecte, s'entén que coincideix amb el de concessió de la llicència.

2. Haurà d'abonar-se la totalitat de la quota, encara que el lloc no hagués estat ocupat. L'impagament donarà lloc a la revocació de l'autorització.

3. Quan s'ha produït l'aprofitament especial sense sol·licitar llicència, la meritació de la taxa té lloc en el moment de l'inici d'aquest aprofitament.

4. El dret a ocupar el domini públic mitjançant els llocs de venda, en virtut d'autorització atorgada per l'Ajuntament, obliga al pagament de les quotes corresponents, encara que no es realitzin vendes ni s'ocupin els llocs.

Article 8. Gestió

1. El pagament de la taxa serà en quatre pagaments per import de 250,00€. El primer pagament haurà d'efectuar-se de manera prèvia a l'expedició de la llicència i la resta entre els dies 1 al 15 dels mesos de gener, març, juny i octubre.

2. El pagament es realitzarà exclusivament en qualsevol de les Entitats Bancàries assenyalades en el rebut, no admetent-se pagaments mitjançant transferències en altres comptes ni domiciliacions bancàries ni en metàl·lic.

3. Les quantitats exigibles conformement a la tarifa es liquidaran per cada aprofitament sol·licitat o realitzat.

4. En cas de denegar-se les autoritzacions, els interessats podran sol·licitar a aquest Ajuntament la devolució de l'import abonat.

5. No es consentirà cap ocupació de la via pública, fins que s'hagi abonat i obtingut pels interessats la Llicència corresponent.

Article 9.- Infraccions i sancions

Les infraccions i sancions en matèria tributària es regiran pel que es disposa en la Llei General Tributària, i en les disposicions que la complementen i desenvolupen. .

Disposició final única

La present Ordenança fiscal, va ser aprovada pel Ple d'aquest Ajuntament en sessió ordinària celebrada el 27 de juliol de 2023, i publicada en el BOIB número ….., i serà aplicable a partir de l'endemà de la seva publicació, romanent en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.