Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 502799
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 137/2023, d’1 d’agost, relatiu a la designació dels òrgans de govern de l’Institut de la Joventut de Menorca (exp. 0345-2023-0000007)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Els apartats 9 i 16 de l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears disposen que els consells insulars tenen competències pròpies en matèria de joventut i lleure.

Anteriorment, la Llei 21/2006, de 15 de desembre, ja havia atribuït als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera, dins el seu àmbit territorial, la funció executiva i la gestió de les competències assumides per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en les matèries de joventut i lleure.

D'acord amb la disposició addicional primera de la Llei 21/2006, de 15 de desembre, abans esmentada, es va transferir al Consell Insular de Menorca la titularitat de l'Institut de la Joventut de Menorca, amb tots els seus recursos humans, econòmics i materials, i també amb els drets i les obligacions corresponents.

L'Institut de la Joventut de Menorca, en virtut de la disposició addicional quinzena de la Llei 13/2005, de 27 de desembre, de mesures tributàries i administratives, i a l'empara del que disposa l'article 1.b).1 de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes i empreses públiques vinculades de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (actualment, articles 51 a 54 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears), fou creat mitjançant el Decret 35/2006, de 31 de març, com una empresa pública amb naturalesa d'entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, adscrita a la conselleria competent en matèria de joventut, i que ha de sotmetre la seva actuació a l'ordenament jurídic privat, sense perjudici de la seva submissió al dret administratiu en els supòsits en què la legislació vigent així ho disposi.

En el seu moment, el Decret de Presidència núm. 695/2006, de 28 de desembre, va adaptar l'organització de l'Institut de la Joventut de Menorca per encaixar-lo dintre de l'entramat organitzatiu del Consell Insular de Menorca, i que aquest decret fou ratificat pel Ple en la sessió ordinària de dia 29 de gener de 2007.

L'esmentada adaptació organitzativa es va fer tenint en compte el que establia el Decret de Presidència núm. 694/2006, de 28 de desembre, relatiu a l'exercici de les competències atribuïdes al Consell Insular de Menorca en matèria de joventut i lleure.

Atès que el Decret de Presidència núm. 694/2006, de 28 de desembre, ja no és vigent i que, avui dia, l'estructura departamental es troba regulada pels decrets de Presidència núm. 91/2023 i núm. 92/2023, de 10 de juliol; (BOIB núm. 95, de 11.7.2023).

Tenint en compte l'establert al Títol III (articles 41 a 47) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, dedicat al sector públic instrumental insular on s'inclouen les societats mercantils públiques, les quals s'han d'adscriure orgànicament a la presidència del consell insular o a un departament.

Com a president del Consell Insular de Menorca i vista la proposta que ha efectuat el conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

RESOLC:

Primer. Adscriure l'Institut de la Joventut de Menorca al Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Segon. Aprovar l'adaptació organitzativa següent de l'Institut de la Joventut de Menorca:

  • La Presidència de l'Institut correspon al conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

  • El Consell de Direcció resta integrat pel president i pels membres vocals següents:

Sr. Rafael Quintana Villalonga, director insular de Joventut i Esports.

Sr. Jaime Reurer Morlá, director insular d'Educació, Cultura i Patrimoni.

Sra. Núria Marquet Josa, tècnica de Joventut del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Sr. Juan Reyes Pons Carreras, director insular de Serveis Generals.

Tercer. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que es disposa en aquest decret, el contradiguin o hi siguin incompatibles.

Quart. Disposar la publicació d'aquest decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i donar-ne compte al Ple perquè el ratifiqui en la primera sessió que tengui.

 

Maó, 2 d'agost de 2023

Per delegació del president, La secretària Rosa Salord Olèo (DP 129/2023, de 27 de juliol) (Boib núm. 106, de 29 de juliol de 2023