Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 502792
Acord del Ple del Consell Insular de Menorca en sessió de caràcter extraordinari de 31 de juliol de 2023, relatiu a la creació d'una Comissió Informativa Especial de Desplegament Estatutari (exp. 03146-2023-000003)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 18 de la Llei 4/2022 de 28 de juny, de consells insulars, estableix que el ple, funciona també en comissions permanents o especials, d'acord amb el que preveu el reglament orgànic, integrades pels membres que designin els grups polítics, en proporció al nombre de consellers insulars que els representin en el ple;

De conformitat amb el que preveu l'article 96.2 del Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca (en endavant ROCIM) en ordre a la possibilitat de crear comissions informatives de caràcter especial, i el que estableixen els articles 97 i següents del ROCIM pel que fa a la creació, durada, composició, denominació i competències de les comissions informatives;

Tenint en compte, l'estat en què es troba el procés de transferència de les funcions i els serveis corresponents a les matèries que l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears reconeix com a competències pròpies dels consells insulars;

Per tot l'anterior, el Ple, per unanimitat, adoptà l'acord següent:

PRIMER. Mantenir la Comissió Informativa Especial de Desplegament Estatutari, amb l'objectiu de revisar el nivell de compliment de les previsions estatutàries i amb la participació de tots els grups de la corporació, amb les funcions següents:

- Analitzar, a la vista de les consultes tècniques i jurídiques que es considerin necessàries, el contingut de les competències pròpies dels consells insulars establertes en l'article 70 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears amb l'objecte de determinar les matèries, les funcions i els serveis pendents de transferir, així com les necessitats de finançament i de dotació de mitjans per a fer efectiva la transferència.

- Informar i proposar, amb la màxima voluntat de consens, la concreció de les matèries pendents de transferir al Consell Insular de Menorca per part de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el seu contingut, el seu finançament, la seva dotació i, finalment, el calendari per fer efectiva la transferència.

SEGON. Determinar que la Comissió Informativa Especial de Desplegament Estatutari estarà integrada pels representants dels grups polítics que formen la corporació, amb la proporció següent:

  • 3 consellers del Grup Popular
  • 2 consellers del Grup PSOE Menorca
  • 1 conseller/a del Grup Més per Menorca
  • 1 consellera del Grup Vox

TERCER. La comissió serà presidida pel president de la Corporació i assistit per la persona titular de la Secretaria general; o bé pel conseller o consellera i funcionari o funcionària en qui aquests deleguin, respectivament.

QUART. La Comissió Informativa Especial de Desplegament Estatutari tindrà les seves reunions ordinàries amb una periodicitat trimestral, el dia i l'hora que acordi la mateixa comissió en la seva sessió constitutiva.

 

Maó, 2 d'agost de 2023

Per delegació del president, La secretària Rosa Salord Olèo (DP 129/2023, de 27 de juliol) (Boib núm. 106, de 29 de juliol de 2023)