Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 501652
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es nomena el director gerent de FOGAIBA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La disposició addicional vuitena de la Llei 8/2004, de 23 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública, va autoritzar el Govern de les Illes Balears a crear una empresa pública amb la forma d'entitat de dret públic que ha de sotmetre la seva actuació a l'ordenament jurídic privat, d'acord amb el que preveu el punt 1 de la lletra b de l'article 1 de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes i empreses públiques i vinculades de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquesta empresa ha de quedar adscrita a la conselleria competent en matèria d'agricultura i pesca, amb la finalitat institucional d'executar la política de foment de la conselleria competent  en matèria d'agricultura i pesca, constituir-se com a organisme pagador de les ajudes i gestionar el Registre General d'Explotacions Agràries de les Illes Balears.

El Consell de Govern de les Illes Balears, en la sessió del dia 10 de juny de 2005, mitjançant el Decret 64/2005, va crear el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), com a empresa pública amb autonomia funcional i de gestió adscrita a la conselleria competent en matèria d'agricultura i pesca del Govern de les Illes Balears.

L'article 21 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que el nomenament i el cessament de les persones titulars de la gerència i dels altres òrgans unipersonals de direcció de la resta d'entitats del sector públic instrumental autonòmic que no siguin organismes autònoms s'ha de fer d'acord amb el que estableixi la normativa aplicable i els estatuts de l'ens.

Atesa la darrera reestructuració del govern de les Illes Balears mitjançant el decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la conselleria competent en matèria d'agricultura i pesca és la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural.

D'acord amb l'article 5 del Decret 64/2005, de 10 de juny, exerceix la presidència del FOGAIBA el titular de la conselleria competent en matèria d'agricultura i pesca.

Així mateix, en virtut de l'article 12.2 del decret 64/2005, de 10 de juny, el director gerent del FOGAIBA ha de ser nomenat i separat lliurament pel president d'aquest ens, d'acord amb la normativa que regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

Per tot això, d'acord amb les atribucions que m'han conferit, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Nomenar el senyor Joan Josep Coll Bibiloni, amb DNI número ***3595**, director gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), la relació del qual amb l'empresa pública s'ha de regir per la normativa que regula la relació laboral de caràcter especial del personal d'alta direcció.

2. Comunicar aquesta resolució al Consell de Govern d'acord amb el que preveu l'article 21.1 de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Aquest nomenament té efectes des de la data en què se signi el contracte i es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 1 d'agost de 2023

El president del FOGAIBA Joan Simonet Pons