Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 499793
Resolució del president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials de dia 31 de juliol de 2023 mitjançant la qual es determina l’àmbit d’actuació de la vicepresidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i es delega la signatura del vistiplau de determinats certificats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 13 de juliol de 2023, la senyora Maria Magdalena García Gual ha estat nomenada vicepresidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (BOIB núm. 98, de 15 de juliol de 2023).

Consideracions jurídiques

1. L'article 8.2 dels Estatuts de l'IMAS preveu que les competències dels vicepresidents o vicepresidentes de l'IMAS seran les enumerades a l'article 8.2, dins l'àmbit d'actuació que li sigui assignat mitjançant resolució de la presidència de l'IMAS.

2. Per Decret de la Presidència del Consell Insular de dia 12 de juliol de 2023 es van crear les direccions insulars i les secretàries tècniques en que s'estructuren els departaments i es van nomenar les persones que n'han d'ocupar els càrrecs (BOIB núm. 97 de 13 de juliol de 2023).

3. El departament de Benestar Social queda estructurat en les direccions insulars següents:

  • Direcció insular de Serveis Socials, Infància i Família.
  • Direcció insular de Centres i Programes d'Atenció Integral a la Infància i Adolescència.
  • Direcció insular d'Atenció Sociosanitària.
  • Direcció Insular d'Atenció Comunitària i Promoció de l'Autonomia Personal.
  • Direcció insular de Persones amb Discapacitat.
  • Direcció insular d'Inclusió Social.

4. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic preveu que els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tinguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents.

5. L'article 64.2 del Reial Decret 2568/1986, de 20 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, estableix que «la delegació d'atribucions de la Presidència tendrà efectes des de l'endemà de la data del Decret, tret que s'hi disposi una altra cosa, sense perjudici de la preceptiva publicació en el butlletí oficial de la província.

6. En els articles 204 i 205 del citat Reial Decret 2568/1986 es disposa que el secretari o secretària ha de lliurar els certificats per ordre del president o presidenta de la corporació i amb el seu vistiplau.

7. El Decret de presidència del Consell de Mallorca nomena el conseller executiu de Benestar Social ( BOIB núm 95 d'11 de juliol de 2023), el qual d'acord amb l'article 7.1 dels Estatuts de l'IMAS, aprovats pel Ple del Consell de Mallorca de data 11 d'abril de 2019 ( BOIB núm, 67, de 18 de maig de 2019), exercirà també el càrrec de president de l'IMAS.

En exercici de les atribucions que em confereix la legislació vigent,

RESOLC,

Primer.- Assignar a la Vicepresidència de l'IMAS l'exercici de les funcions determinades per l'article 8.2 dels Estatuts dins l'àmbit d'actuació de totes les direccions insulars que conformen del Departament de Benestar Socials.

Segon.- Assignar a la Vicepresidència de l'IMAS la signatura del vistiplau dels certificats que s'han d'emetre dins l'àmbit de competència de la Direcció insular de Centres i Programes d'Atenció Integral a la Infància i Adolescència i de la Direcció de Serveis Socials, Infància i Família i ordenar que es faci constar aquesta circumstància a tots els certificats que s'emetin.

Tercer.- Aquesta assignació és revocable en qualsevol moment i s'entén sense perjudici de l'avocació sempre i quan la presidència ho consideri oportú.

Quart.- Comunicar aquesta resolució a la Vicepresidència i a les direccions insulars del Departament de Benestar Social.

Cinquè.- Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. - Aquesta resolució comença a vigir a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28.1 dels Estatuts de l'IMAS aprovats per Acord del Ple del Consell de Mallorca d'11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació d'aquesta resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

Tot això conforme disposen els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció contenciós-administrativa.

 

(Signat electrònicament: 31 de juliol de 2023

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS Guillermo Sánchez Cifre)