Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 496621
Acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa d'aprovació del Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears per a l’organització de l’acte de lliurament dels Premis del Turisme 2023 a l’illa d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa, en sessió ordinària de data 7 de juliol de 2023, va aprovar la següent proposta:

(...)

PROPOSTA

PRIMER. APROVAR conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears per a l'organització de la Gala Premis del Turisme 2023 a l'illa d'Eivissa, que consta en l'expedient amb CSV. 14615535022755174303.

SEGON. ESTABLIR els membres del Consell Insular d'Eivissa que integraran la Comissió Tècnica de Seguiment prevista en el conveni:

- Director Insular de Promoció Turística.

- María de las Nieves Tur Riera, tècnica mitjana de Turisme.

TERCER. COMUNICAR l'acord que es prengui a l'entitat FECOEV, SAU.

QUART. PUBLICAR el conveni de referència en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

(...)

Eivissa, 28 de juliol de 2023

La cap de servei de Presidència Concepción Rebollo Laserna

 

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular d'Eivissa i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears per a l'organització de l'acte de lliurament dels guardons «Premis del Turisme de 2023» a l'illa d'Eivissa 

PARTS

Francesc Mateu Aguiló, director de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, amb CIF Q5755004H, facultat per la signatura d'aquest conveni d'acord amb el previst a l'article 11.m) del Decret 18/2018, de 22 de juny, pel qual es reorganitza, es reestructura i es regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, publicat al BOIB núm. 77 de 23 de juny de 2018, (en endavant AETIB).

Vicente Marí Torres, president del Consell Insular d'Eivissa (en endavant CIE) en nom i representació de l'entitat, amb NIF S0733001B i domicili social a l'Av. d'Espanya, núm. 49, CP 07800, Eivissa, en exercici de les facultats que li atribueix l'article 52 del Reglament orgànic del Consell Insular d'Eivissa, l'article 34 de la Llei 7/1985, de 2 de abril, reguladora de les bases del règim local (LBRL) i l'article 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars.

Les parts es reconeixen competència i capacitat per formalitzar el present conveni,

ANTECEDENTS

1. Pel Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears és l'entitat pública encarregada, entre d'altres, de l'elaboració de l'estratègia de sostenibilitat del posicionament internacional de les Illes Balears d'acord amb el Decret 18/2018, de 22 de juny, que reorganitza, reestructura i regula l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, la qual es troba adscrita a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball i, entre les seves finalitats derivades de l'estratègia turística i descrites a l'article 5, figuren la planificació general i el foment de l'activitat econòmica de les Illes Balears que afectin al sector turístic.

3. El Ple del Consell Insular d'Eivissa, en la sessió ordinària de 27 de juny de 2017, va aprovar dissoldre la Fundació de Promoció Turística d'Eivissa, entitat que havia estat gestionant la promoció turística de l'illa d'Eivissa, i va acordar la gestió directa per part del Consell Insular d'Eivissa de les competències a què, en matèria de promoció turística, es refereix el Decret 45/2015, de 22 de maig, sobre el traspàs al Consell Insular d'Eivissa de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d'aquesta institució insular en matèria de promoció turística (BOIB núm. 77, de 23 de maig de 2015), tot establint que les actuacions promocionals es puguin dur a terme a través de l'entitat mercantil anomenada Fires, Congressos i Esdeveniments d'Eivissa, SAU (en endavant FECOEV, SAU), el capital social de la qual correspon íntegrament al Consell Insular d'Eivissa.

4. El Decret 22/2017, de 12 de maig, pel qual es regulen els premis de turisme de les Illes Balears, (BOIB núm. 58, de 13 de maig de 2017), instaura de manera permanent i amb caràcter anual, els premis de turisme de les Illes Balears. El guardó, merament honorífic, pretén reconèixer en cada categoria l'esforç i dedicació de persones, empreses i institucions, tant públiques com privades, a favor del turisme, i servir d'instrument per estimular comportaments professionals i iniciatives que contribueixin a millorar la imatge turística de les Illes Balears i dels seus serveis turístics.

L'article 5.1 del mateix decret, estableix que l'Agència de Turisme (actual AETIB) ha de publicar al BOIB, la resolució de convocatòria pública per presentar les candidatures als premis de turisme de les Illes Balears. En compliment d'això es va publicar,al BOIB núm. 70, de 27 de maig de 2023, la Resolució del president de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears, de 25 de maig de 2023, per la qual es publiquen les bases de la convocatòria publica per a la concessió dels Guardons "Premis Turisme de les Illes Balears" per a l'any 2023.

6. La base 10 de la Resolució de la convocatòria estableix l'organització de l'acte de lliurament i que les depeses que es generin es duran a terme d'acord amb el que estableix l'article 3.6 del Decret 22/2017, de 12 de maig, pel qual es regulen els premis de turisme de les Illes Balears.

En aquest sentit els articles 3.5 i 3.6 del Decret 22/2017, de 12 de maig, estableixen que, amb caràcter general, el Govern de les Illes Balears ha de sufragar totes les despeses que ocasionin les celebracions de l'esdeveniment així com els costos ocasionats pel desplaçament dels premiats i del jurat. El Consell Insular d'Eivissa ha de prestar al Govern tota la col·laboració necessària en matèria de logística de l'acte.

I contempla també que, en cas que l'organització anual de l'esdeveniment atengui a la sol·licitud d'un Consell Insular, el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular, mitjançant conveni corresponent, han d'assumir de manera equitativa les depeses relatives a l'organització de l'esdeveniment, inclosos els costs ocasionals pels desplaçament dels premiats i del jurat.

Mitjançant escrit de data 24 d'abril de 2023, amb registre d'entrada a la seu del govern de les Illes Balears, el president del consell Insular d'Eivissa sol·licita que l'acte de lliurament dels Premis de turisme 2023 es realitzi a Eivissa.

Les parts ens reconeixem competència i capacitat per formalitzar aquest Conveni de col·laboració, d'acord amb les següents

CLÀUSULES

PRIMERA.- Objecte

Establir les condicions de la col·laboració per la celebració a l'illa d'Eivissa, de l'acte de lliurament dels guardons dels Premis de Turisme 2023, que es celebrarà en dates properes al «Dia mundial del turisme» (27 de setembre de 2023).

SEGONA.-  Aportacions  de les parts 

El cost estimat total de la col·laboració ascendeix a un màxim de 60.000 €.

L'AETIB participarà amb un pressupost màxim de 30.000,00€, amb tota classe de despeses i tributs inclosos, amb càrrec al pressupost de l'AETIB de l'any 2023 als contractes ja adjudicats per l'AETIB pels següents conceptes de despesa:

  • Contracte d'Agència de Viatges: vols, desplaçaments dels membres del Jurat, els premiats i l'equip de la Conselleria de Turisme, contractació de traducció simultània en llengua de signes (si fos necessari).
  • Contracte d'impremta: producció de tríptics, material de la gala, lletres corpòries, lones, photocall.
  • Contracte de producció audiovisual i publicitat: producció dels vídeos dels guanyadors, fotògraf i trofeus.
  • Contracte de transports.

El Consell Insular d'Eivissa participarà amb un pressupost màxim de 30.000,00€, amb tota classe de despeses i tributs inclosos, amb càrrec al pressupost del Consell Insular per a l'any 2023 o als contractes ja adjudicats del Consell pels següents imports aproximats i conceptes de despesa:

  • Llum, so, muntatge escenografia i decoració.
  • Contractació d'un event planner, responsable de l'organització de la Gala a Eivissa, contacte amb els proveïdors locals, recepció de convidats o control d'aforament.
  • Contractació d'actuació/ns musical/s i presentador/a de la gala.
  • Allotjament dels membres del Jurat, premiats i equip de l'AETIB organitzador de la Gala.
  • Servei de càtering.

Les despeses a assumir pel Consell Insular d'Eivissa, podran ser realitzades per aquesta entitat o be mitjançant la seva mercantil FECOEV, SAU.

En el supòsit de que l'esdeveniment no arribi al cost estimat màxim previst, les aportacions es reduiran.

La coordinació, gestió i execució material de l'organització de l'acte de lliurament es duran a terme per ambdues institucions.

TERCERA.- Obligacions de les parts

I.- Obligacions de l'AETIB:

a) Aportar el pressupost màxim establert a la clàusula segona, amb càrrec al pressupost de l'AETIB bé en efectiu o amb càrrec a contractes adjudicats.

b) Designar dos tècnics per la coordinació de l'esdeveniment.

c) Executar amb mitjans propis i/o realitzar les contractacions adients per la gestió, logística i realització de l'esdeveniment.

d) Inserció del logotip del Consell Insular d'Eivissa i la marca Eivissa als anuncis publicitaris de l'esdeveniment amb la mateixa presencia i rellevància d'aquest que el logotip del Govern de les Illes Balears .

e) Coordinar amb les persones designades pel Consell Insular d'Eivissa l'organització, logística i desenvolupament de l'esdeveniment.

II. Obligacions de Consell Insular d'Eivissa:

a) Aportar la quantitat econòmica establerta a la clàusula segona be en efectiu o amb càrrec als contractes adjudicats.

b) Designar dos tècnics per la coordinació de l'esdeveniment.

c) Executar amb mitjans propis i/o realitzar les contractacions adients per la gestió, logística i realització de l'esdeveniment.

d) Inserció del logotip del Govern de les Illes Balears i la marca Eivissa als anuncis publicitaris de l'esdeveniment amb la mateixa presencia i rellevància d'aquest que el logotip del Consell Insular d'Eivissa.

e) Coordinar amb les persones designades per l'AETIB l'organització i logística i desenvolupament de l'esdeveniment.

QUARTA. Comissió tècnica de seguiment

Per facilitar el desenvolupament de l'àmbit de cooperació, el seu seguiment i compliment, es constituirà una comissió tècnica de seguiment integrada per dues persones de l'AETIB (o persones en qui deleguin), i dues persones per part del CIE, assistides pels tècnics necessaris de cadascuna de les dues institucions.

A la comissió tècnica de seguiment li corresponen, entre d'altres, les funcions següents:

a) Realitzar el seguiment i control de les accions en relació directa amb les obligacions concretes entre les parts, així com la coordinació conjunta, aclarir, decidir i interpretar tots els dubtes que es puguin plantejar.

b) Aprovar les alteracions que pugui sofrir el desenvolupament del projecte.

c) Dirimir les qüestions relacionades amb l'aplicació del Manual d'Identitat Corporativa de l'AETIB.

d) Determinar i revisar els aspectes tècnics relatius a la documentació justificativa lliurada de l'esdeveniment i, si s'escau, la sol·licitud de documentació complementària.

e) Actuar com enllaç entre l'AETIB i el CIE. Atendre dubtes en relació a la correcta aplicació de les clàusules del conveni.

f) Aprovar la documentació presentada pel CIE.

CINQUENA- Pagament i forma de la justificació de la col·laboració. 

El CIE i l'AETIB hauran de justificar i acreditar el compliment de l'objecte abans de dia 31 de desembre de 2023.

Les despeses que hagi assumit el Consell Insular d'Eivissa, podran haver estat realitzades efectivament per aquesta entitat, o be per la seva mercantil FECOEV, SAU.

L'acreditació del compliment es realitzarà mitjançant el lliurament d'una memòria justificativa, signada pel màxim responsable de l'entitat on s'acrediti la realització de l'esdeveniment.

L'aportació de la col·laboració de l'AETIB que no sigui relativa a contractes subscrits per aquesta, en el seu cas es farà efectiva mitjançant el pagament al CIE una vegada justificada l'acció objecte de col·laboració.

SISENA.- Causes de resolució de la present col·laboració.

El present conveni s'extingirà pel compliment de les actuacions previstes en el mateix. Sense perjudici de l'anterior, podrà ser resolt quan es doni alguna de les següents causes:

a) De comú acord entre les parts, sempre que no concorri una altra causa de resolució. Quan obeeixi a mutu acord, s'estarà al que vàlidament s'estipuli entre les parts en l'acord de resolució.

b) Impossibilitat sobrevinguda en l'execució de l'objecte del conveni degudament acreditada, que donarà lloc a l'extinció del dret a rebre les quantitats compromeses.

SETENA.- Entrada en vigor de la col·laboració.

El present Conveni produirà efectes des del dia de la seva signatura, i finalitzarà el dia 31 de desembre de 2023, sense possibilitat de pròrroga.

VUITENA.- Legislació i jurisdicció competent.

El present Conveni té naturalesa administrativa, i es regularà per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la resta de normativa d'aplicació, quedant exclosos de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. El seu règim jurídic serà determinat pel contingut de les seves pròpies clàusules, amb subjecció als principis que estableixen dites lleis per resoldre els dubtes i llacunes que es puguin plantejar.