Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 496371
Resolució del Director Gerent de l’ Hospital Comarcal d'Inca de 25 de juliol de 2023, per la que es convoca, pel sistema de lliure designació, el Cap de Servei de Serveis Generals de l'Hospital Comarcal d'Inca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vista la necessitat de cobrir el càrrec de Cap de Servei de Serveis Generals , corresponent a la plantilla orgànica autoritzada del Hospital Comarcal d´Inca.

De conformitat amb l'Acord de Consell de govern de 30 de maig de 2022, que ratifica l'acord de la mesa sectorial de sanitat de 13 de maig de 2022 que regula el sistema de provisió de llocs de feina de personal estatutari de gestió i serveis del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB nº 70 de 31/05/2022).

D'acord amb el que estableix la disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, del 6 d'abril, de mesures per a la capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública, els aspirants que participin en aquest procés selectiu han de disposar i acreditar els coneixements de llengua catalana establerts a les bases que regeixen aquesta convocatòria. 

No obstant això, el que disposa l'apartat anterior, quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la carència o insuficiència de professionals interessats, es podrà eximir del requisit de català legalment exigible, en els termes establerts per la disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril. "

En virtut de les consideracions anteriors i d'acord amb la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat (BOIB núm. 31 de 4 de març de 2021), per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears, i la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 11 de març de 2021, de delegació de firma de la convocatòria, tramitació i resolució dels procediments de mobilitat   del personal estatutari fix del Servei de Salut, dict la següent

 Resolc

Aprovar la convocatòria per cobrir, pel procediment de lliure designació, el lloc de Cap de Servei de Serveis Generals de la plantilla autoritzada de l'Hospital Comarcal d´Inca, segons les bases que es publiquen a l´Annex I d'aquesta resolució.

 

Inca, 25  de juliol  de 2023

El director gerent de l´Hospital Comarcal d´Inca  Francisco Ferrer Sancho

 

ANNEX I Bases de la convocatòria

 1) Lloc objecte de la convocatòria

La denominació de la prefectura: Cap de Servei Serveis Generals .

2) Característiques generals

El règim jurídic de la prefectura és l´establert  en l'Estatut Marc del personal estatutari dels Serveis de Salut, aprovat per la Llei 55/2003, de 16 de desembre i altres disposicions aplicables.

 

3) Funcions per desenvolupar

  • Planificació i gestió dels recursos assignats als Serveis Generals de l'hospital.
  • Realització, execució i seguiment de tots els serveis generals de l'Hospital.
  • Coordinació i seguiment de la iniciació, licitació i execució dels plecs tècnics necessaris.
  • Atenció i seguiment de les incidències.
  • Assessorar la Gerència i a qualsevol altra unitat administrativa o assistencial.
  • Representar a la Gerència i a la Direcció de Gestió, davant els òrgans de l'Administració, en aquelles matèries que li competeixin.
  • Elaborar i redactar informes relacionats amb les seves competències.
  • Realització o seguiment de qualsevol altre acte administratiu que tingui relació amb els serveis generals de l'Hospital Comarcal d'Inca.
  • Assistir i participar en les comissions, reunions o grups de treball relacionats amb la pròpia matèria competencial i per als quals hagi estat designat com a membre.
  • Qualsevol altra funció que li sigui encomanada en l'àmbit de les seves competències.

4) Requisits per als sol·licitants

Podrà participar en aquesta convocatòria el personal fix de gestió i serveis del subgrup A1 o A2, que en la data de la publicació, estigui en la situació de servei actiu o  en la situació de reserva de plaça en institucions sanitàries del Sistema Nacional de Salut. També pot participar el personal funcionari de qualsevol administració pública corresponents als  subgrups A1 o A2  sempre que es compleixin els requisits en la convocatòria.

4.1.Requisits generals.

a) Posseir la nacionalitat de qualsevol altre estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, o espanyol, o bé tenir el dret a la lliure circulació de treballadors sota el tractat de la Unió Europea o altres ratificada per Espanya o tenir reconegut aquest dret per llei.

b) Estar en possessió del títol corresponent oficial que habiliti per a l'exercici professional.

c) Posseir la capacitat funcional necessària per a la realització de funcions que es deriven del corresponent nomenament.

d) Haver complert  setze anys i no excedir l'edat de jubilació forçosa..

e) No haver estat separat del servei  mitjançant expedient  disciplinari en qualsevol Servei de Salut  o Administració Pública en els sis anys anteriors a la convocatòria ni trobar-se inhabilitat amb caràcter ferma per a l'exercici de funcions públiques, ni en el seu cas, per a la corresponent funció.

f) En el cas dels nacionals dels altres Estats esmentats en el paràgraf a) no trobar-se inhabilitat, per sanció o pena, per a l'exercici professional ni per l'accés a funcions o serveis públics en un estat membre, ni haver estat separats, per sanció disciplinària, d'algunes de les administracions o serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria.

g) Acreditar el nivell de coneixements B2 (nivell avançat) de llengua catalana. No obstant això, quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la manca o insuficiència de professionals interessats, es podrà eximir del requisit de català legalment exigible, en els termes establerts en la disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril.  

4.2 Requisits d'acreditació

Els requisits s'hauran de complir el dia de la publicació de la convocatòria i mantenir-se  fins la presa de possessió. L´ acreditació es durà a terme en el moment de presentació de la sol·licitud, excepte la capacitat funcional que haurà d'acreditar-se  abans de la presa de possessió. 

5) Valoració

Per a la resolució de la convocatòria la comissió avaluarà els aspectes descrits en l'apartat 11.3 de l'Acord.  

6) Publicació

Aquesta convocatòria es publica en el portal corporatiu del Servei de Salut de les Illes Balears i en el Butlletí oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 5.1 de l'Acord.

7) Sol·licituds

Qui vulgui participar en la convocatòria haurà d'aportar la sol·licitud d'acord amb el model que apareix com Annex II.

Les sol·licituds hauran de ser dirigides al Director Gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca i es presentaran en el termini de vint dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les sol·licituds es presentaran en el registre de l'Hospital Comarcal de Inca o a qualsevol dels llocs i en les formes establertes a l'article 16 de la Llei 39/2015, 1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, fent constar de forma expressa i concreta la prefectura a la que s'opta.

8) Documents que cal aportar amb la sol·licitud

Acompanyant a la sol·licitud, els sol·licitants han d´aportar  la documentació següent:

a) Fotocòpia acarada del document nacional d'identitat o, si escau, NIE.

b) Un currículum professional.

c) Grau de carrera professional.

d) Un projecte de gestió i organització relacionat amb l'àmbit d'actuació del lloc convocat.

e) Estudis acadèmics relacionats amb les funcions pròpies del lloc de feina.

9) Resolució de la convocatòria

Una vegada finalitzada la valoració de totes les sol·licituds, la comissió de valoració ha d'elevar a l'òrgan competent una relació nominal d'aspirants que reuneixin els requisits i superin les especificacions exigides en la convocatòria. Es pot proposar que es declari deserta, per acord motivat, quan no concorrin candidats que reuneixin els requisits exigits en la convocatòria o no concorrin candidats idonis per al seu acompliment. L'òrgan competent, oïda la Comissió de Valoració, ha de nomenar la persona que consideri més adequada per al càrrec. Les persones titulars dels càrrecs proveïts per aquest procediment poden ser remogudes discrecionalment, per mitjà d'una resolució motivada, per l'òrgan que les hagi nomenat o pel qual el substitueixi en l'exercici de la competència.

L'òrgan competent per resoldre pot declarar deserta la convocatòria, per mitjà d'una resolució motivada, quan no concorrin aspirants idonis per ocupar el càrrec convocat. Aquesta resolució s'ha de publicar en el portal corporatiu del Servei de Salut i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

És aplicable el que disposen els punts 10.4, 10.5 i 10.6. de l'Acord relatius a la presa de possessió.

10) Efectes

La persona designada obté un nomenament per ocupar el càrrec convocat i la seva situació és la següent:

a) Si resulta nomenat per al càrrec un estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears que té la plaça estatutària fixa en el mateix centre, segueix ocupant la plaça com a personal estatutari fix de la seva categoria en el propi centre

b) Si resulta nomenat per al càrrec un estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears que té la plaça estatutària fixa en un altre centre, passa a ocupar directament el càrrec en el centre de destinació i queda en la situació de reserva respecte a la seva plaça estatutària fixa.

c) Si resulta nomenat per al càrrec un estatutari fix d'un altre Servei de Salut, passa a ocupar directament el càrrec en el centre de destinació i queda en la situació administrativa que li correspongui segons la legislació que li resulti aplicable.

d) Si resulta nomenat per al càrrec un funcionari de carrera que té la plaça fixa en una altra administració pública, passa a ocupar directament el càrrec en el centre de destinació i queda en la situació administrativa que li correspongui segons la legislació que li resulti aplicable.

11) Recursos

La present convocatòria i quants d'actes  administratius siguin  dictats en la seva execució, pot ser impugnats per les interessats mitjançant  la interposició d'un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta, en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la notificació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o en el seu cas, directament recurs contenciós administratiu  davant el Jutjat de lo Contenciós - Administratiu de Palma, en el termini de  dos mesos des del dia següent de la notificació, d'acord amb el que disposa l'article 8.2 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, en relació amb l'article 46 de la Llei; sense perjudici de qualsevol altre recurs que consideri procedent per a defensar millor el seu interès.

 

 

ANNEX II Model de Sol·licitud

 DADES PERSONALS

DNI / NIE:

COGNOMS I NOM:

Data de naixement:

NACIONALITAT:

TELÈFON:

ADREÇA:

MUNICIPI: CODI POSTAL:

DADES PROFESSIONALS

TITULACIÓ:

NOM DE LA CATEGORIA:

CENTRE QUE OFEREIX SERVEIS DE:

PROVÍNCIA:

Expòs:

Que reuneixo tots els requisits necessaris per participar en la convocatòria.

Demano

Que s'admeti la present sol·licitud per optar a la Prefectura de Cap de  Servei de Serveis Generals de la plantilla orgànica autoritzada de l'Hospital Comarcal d'Inca, juntament amb els documents exigits a les bases. 

 

Lloc, data i signatura