Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

PORTS DE LES ILLES BALEARS

Núm. 495883
Resolució del director gerent de Ports de les Illes Balears per a la qual s’aprova la llista de persones aspirants seleccionades per formar part d’una borsa de treball de personal laboral derivat de la convocatòria del procés excepcional d’estabilització per concurs extraordinari de mèrits per la cobertura de llocs de treball de personal laboral de Ports de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 24 de novembre de 2022 el Consell d'Administració va aprovar la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal laboral de Ports de les Illes Balears (BOIB núm. 166 de 22 de desembre de 2022). A la base 20 d'aquesta convocatòria es preveu que les persones que hagin participat en aquest procediment, no hagin superat el procés selectiu però disposin d'un mínim de 10 punts, i no tinguin la possibilitat de participar en el procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició, per no haver-hi places de la mateixa categoria i especialitat convocades per aquest sistema, s'han d'incloure en una borsa de personal laboral temporal de la categoria i especialitat corresponents en què hagin participat. Aquesta borsa ha de tenir caràcter preferent a qualsevol altra borsa ordinària o extraordinària que estigui vigent en Ports de les Illes Balears.

2. Per Acord del Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears de 4 de maig de 2023, es va aprovar la creació de dues borses de treball de personal laboral no permanent per a les categories professionals de guardamolls i guardamolls auxiliars per les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa amb les persones que hagin participat en el procés excepcional d'estabilització ordenats conforme la puntuació obtinguda a la fase de concurs de mèrits d'aquest procés.

3. Per resolucions del director gerent es van aprovar les llistes d'aspirants que han superat el concurs extraordinari de mèrits dels GRUPS A, B, C i D i se'ls adjudica un lloc de feina (BOIB núm. 91, de 6 de juliol de 2023 i BOIB núm. 99, de 18 de juliol de 2023), conforme a la proposta i llistes d'aspirants  aprovades per l'òrgan de selecció, ordenats per la puntuació obtinguda en el procés selectiu.

Fonaments de dret

1. L'article 25 del vigent Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears (BOIB núm. 104, de 2 d'agost de 2014).

2. L'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, regula el procés excepcional d'estabilització de places ocupades de manera temporal de llarga durada de conformitat amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública. Aquestes disposicions preveuen que les administracions públiques convoquin, amb caràcter excepcional i per una sola vegada pel sistema de concurs, les places que, complint els requisits establerts en l'article 2.1 de la Llei 20/2021, hagin estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016. Aquesta disposició es complementa amb la disposició addicional vuitena, la qual estableix que, addicionalment, els processos d'estabilització prevists en la disposició addicional sisena hauran d'incloure en les convocatòries les places vacants de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació d'aquesta naturalesa anterior al dia 1 de gener de 2016.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer.  Aprovar la creació, les bases i la composició de les borses de treball de personal laboral temporal derivades de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits, conforme els annexos 1 i 2, per dur a terme treballs ocasionals i urgents, o bé per substituir personal laboral amb reserva de lloc de treball, o bé per cobrir per interinitat les vacants que es produeixen en la categoria professional corresponent o per qualsevol altre tipus de contractació laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecta a la legislació laboral vigent, limitat exclusivament a la categoria professional objecte de la convocatòria.

Els llistats de les borses estan conformats pels aspirants admesos a la oferta pública d'estabilització que no han superat el procés i han obtingut un mínim de 10 punts, per ser l'excedent respecte als llocs de treball oferts, ordenats de major a menor puntuació conforme la valoració de mèrits realitzada per l'òrgan de selecció corresponent.

Segon. Publicar aquesta Resolució i els annexes en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i al web de l'ens públic Ports de les Illes Balears.

Tercer. Donar compte de la present Resolució al Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en la propera reunió que se celebri.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el Consell d'Administració de Ports de les Illes Balears en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 5 dels Estatuts de Ports de les Illes Balears aprovats pel Decret 134/2005, de 28 de desembre.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 de juliol de 2023)

El director gerent Juan Vicente Roselló Riera

 

ANNEX 1 Bases de les borses de treball de personal laboral temporal derivades de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits

Primer Normes generals

1.1. Objecte

L'objecte de les bases és establir les normes de gestió de les borses de treball de personal laboral temporal derivades de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits (BOIB núm. 166 de 22 de desembre de 2022).

1.2. Normes d'aplicació

1.2.1. Aquestes bases regeixen la gestió de les borses de treball derivades de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits (BOIB núm. 166 de 22 de desembre de 2022) per dur a terme treballs ocasionals i urgents, o bé per substituir personal laboral amb reserva de lloc de treball, o bé per cobrir per interinitat les vacants que es produeixen en la categories professionals i especialitats objectes de la convocatòria de l'ens públic Ports de les Illes Balears o per qualsevol altre tipus de contractació laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecte a la legislació laboral vigent.

1.2.2. El contingut d'aquestes bases s'ajusta als principis rectors de l'accés a l'ocupació pública que estableix l'article 55.2 de l'Estatut bàsic de l'empleat públic i l'article 25 del III Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears, respecte de la confecció de les borses de treball. Les bases s'han negociat amb la participació del Comitè d'Empresa.

1.3. Contractacions de personal derivades de les borses

Les contractacions han de tenir per objecte la realització de treballs ocasionals o urgents, la substitució per interinitat del personal laboral amb reserva de lloc de treball, amb la contractació de personal laboral mitjançant la modalitat de durada determinada subjecta a la legislació laboral vigent, o la cobertura de places vacants, exceptuant-ne la jubilació parcial, que està regulada de forma específica per la negociació col·lectiva.

Segon Vigència de les borses de treball

El període de vigència de les borses de treball temporal és de tres anys, a comptar a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, o fins a la creació de noves borses derivades del resultat de nous processos selectius de les mateixes categories professionals i especialitats. Així mateix, les borses de treball temporal de les categories que tenen places convocades al procés d'estabilització pel sistema de concurs oposició finalitzaran el seu període de vigència en el moment que es constitueixin les borses de treball temporal derivades de la convocatòria del procés d'estabilització per concurs oposició (BOIB núm. 166 de 22 de desembre de 2022).

Si en finalitzar el període de tres anys de vigència no s'han constituït noves borses que substitueixin les anteriors, la vigència d'aquestes s'han de prorrogar de forma automàtica, sense necessitat d'acte exprés, fins que quedi constituïda la nova, amb la convocatòria prèvia corresponent.

Tercer Crida

Quan sigui necessari cobrir temporalment un lloc de treball, s'ha d'oferir el contracte corresponent a la persona aspirant que es trobi en primer lloc de la llista que correspongui, i així successivament. No obstant això, en els supòsits que per aplicació de la normativa bàsica en matèria laboral no es pugui dur a terme la contractació de l'aspirant corresponent, s'ha de cridar el següent de la llista fins que desapareguin les circumstàncies que impossibilitin aquesta contractació.

Les citacions als interessats s'han de fer preferentment de forma telefònica i se n'ha de deixar constància a l'expedient del dia i l'hora de les telefonades. Ports de les Illes Balears, si escau, ha de telefonar un mínim de tres vegades en un dia, i si no s'ha pogut localitzar la persona aspirant, se li ha de trametre un correu electrònic i deixar un termini de 24 hores abans de passar al següent de la llista.

Si la persona interessada no manifesta la conformitat amb l'oferta rebuda en el termini d'un dia hàbil —si la crida es fa en divendres el dia hàbil següent és dilluns—, s'entén que hi renuncia, i se l'ha de col·locar en el darrer lloc de la llista, llevat que es produeixi alguna de les circumstàncies següents, justificada oportunament:

a) Que tengui una malaltia, acreditada mitjançant el certificat mèdic corresponent.

b) Que estigui en període d'embaràs, de maternitat o paternitat, d'adopció i d'acolliment permanent o preadoptiu, que inclogui el període en què és procedent la concessió d'excedència per a cura de fills, en els supòsits anteriors, o casos de càrregues familiars justificats degudament, d'acord amb el que disposa el conveni col·lectiu vigent.

c) Que presti serveis en Ports de les Illes Balears, en l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, o en algun dels ens que en depenen, com a personal funcionari interí o com a laboral de durada determinada.

En aquests casos les persones aspirants conserven el seu lloc a la borsa. Això no obstant, qui al·legui alguna de les circumstàncies abans previstes no rebrà cap altra oferta mentre es mantengui la circumstància al·legada. Correspon a la persona interessada comunicar a Ports de les Illes Balears, per qualsevol mitjà que permeti deixar-ne constància, la finalització de la concurrència de les causes esmentades.

Estan en situació de no disponibles aquelles persones integrants de la borsa de treball que estiguin prestant serveis com a personal laboral temporal a Ports de les Illes Balears i en la mateixa categoria professional i especialitat.

En acabar el contracte pel qual les varen cridar, les persones aspirants s'han d'incorporar automàticament a la borsa de la qual formen part, en el lloc que els correspongui d'acord amb la puntuació obtinguda en el moment en què es varen formar.

La renúncia d'un contracte de treball una vegada iniciada la relació laboral implica la pèrdua del dret a continuar en la borsa.

Quart Motius d'exclusió

Són motius d'exclusió de les borses els següents:

a) No haver superat el període de prova d'acord amb el que preveu l'article 27 del III Conveni col·lectiu per al personal laboral al servei de Ports de les Illes Balears o disposar d'un informe negatiu per part del cap de l'àrea o de la unitat, amb informe previ no vinculant del Comitè d'Empresa.

b) Haver estat sancionat mitjançant un expedient disciplinari.

c) Haver rebutjat dues vegades consecutives una oferta de treball, sense que es produeixi cap de les circumstàncies justificatives de les que preveu la base tercera.

d) Haver renunciat al contracte de treball una vegada iniciada la relació laboral.

e) Tenir la condició de personal laboral fix de Ports de les Illes Balears.

Cinquè Formalització dels contractes

La incorporació al lloc de treball s'ha de fer a mesura que es produeixin les circumstàncies previstes en la base 1.3.

Immediatament abans de signar el contracte corresponent, les persones interessades han de presentar una declaració jurada que justifiqui que no incorren en cap supòsit d'incompatibilitat dels que preveu la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

Sisè Seguiment de les borses

Amb la finalitat de mantenir el seguiment de la gestió de les borses, Ports de les Illes Balears ha d'informar el Comitè d'Empresa sobre les contractacions realitzades, com també sobre les renúncies, les incidències en les notificacions o qualsevol altra circumstància que suposi una alteració de la situació de les borses.

 

ANNEX 2 Borses de treball de personal laboral temporal

Grup B Facultatiu/iva tècnic/a, especialitat arquitectura tècnica – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

38094585F

72,900

2

43171681Z

55,250

3

43163679Q

55,000

4

43121579Y

52,000

5

71132960D

40,000

6

43130723L

35,000

Facultatiu/iva tècnic/a, especialitat relacions laborals – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

78218976R

55,000

2

43180267K

55,000

3

43736922F

52,000

Grup C Tècnic/a especialista, especialitat informàtica – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43067842C

55,000

2

43141344Z

55,000

3

18226763E

48,000

4

43116394L

40,000

5

43080912A

36,000

6

41519528C

16,250

Administratiu/iva – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43133963Q

63,000

2

43124571P

58,500

3

43044706E

55,000

4

43101784Z

55,000

5

43144860B

55,000

6

43142980V

55,000

7

78217463Y

55,000

8

32448639D

54,600

9

78205996Q

50,500

10

43100278A

45,400

11

43039940V

45,000

12

43221306M

45,000

13

43180267K

43,200

14

43078430M

42,000

15

43095748G

40,000

16

43127532W

35,000

17

43090025P

25,600

18

43171078D

25,000

Administratiu/iva, especialitat comptabilitat – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43144860B

43,000

2

43124571P

41,400

3

18222127D

40,000

Grup D Auxiliar administratiu/iva – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43100278A

61,000

2

43124571P

56,400

3

43078430M

55,000

4

78205996Q

55,000

5

43039940V

55,000

6

43044706E

55,000

7

31339455T

55,000

8

43063489Z

55,000

9

43097498Y

55,000

10

43101784Z

55,000

11

43144860B

55,000

12

43142980V

55,000

13

43160859W

55,000

14

78217463Y

55,000

15

43221306M

55,000

16

43180267K

55,000

17

41520525M

52,500

18

43127532W

52,000

19

43171078D

52,000

20

43033696Y

45,650

21

43095960D

45,000

22

43182412G

45,000

23

43119643W

40,000

24

43134769V

27,000

25

43233576Q

20,000

26

43083154Z

15,000

Tècnic/a auxiliar, especialitat informàtica - Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

78217009N

32,000

2

41519528C

27,500

Guardamolls – Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43198011D

55,000

2

43032093J

42,200

Guardamolls - Menorca

Ordre

DNI

Total

1

43089939Z

33,500

Guardamolls auxiliar - Mallorca

Ordre

DNI

Total

1

43053386P

55,000

2

43459725Y

55,000

3

43198011D

55,000

4

41542160C

55,000

5

43032093J

43,400

6

43029989W

42,750

7

43462802R

42,750

8

78202756L

42,500

9

43105235S

40,000

10

45192649H

25,000