Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 494471
Resolució del conseller de Turisme, Cultura i Esports de 27 de juliol de 2023 per la qual s’estableix la delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria i se’n determina el règim de suplència

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es determina la composició del Govern i s'estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa, en l'article 1, les conselleries que formen l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i crea la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports.

2. L'article 2 del Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, fixa l'estructura orgànica bàsica següent per a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports:

Secretaria General

Direcció General de Turisme

Secretaria Autonòmica de Cultura i Esports:

Direcció General de Cultura

Direcció General d'Esports

Consideracions jurídiques

1. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, disposa que els òrgans de les diferents administracions públiques poden delegar l'exercici de les competències que tenguin atribuïdes en altres òrgans de la mateixa Administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents d'aquests, o en els organismes públics o les entitats de dret públic vinculats o dependents d'aquells. Per altra banda, l'article 13 d'aquesta mateixa Llei indica que els titulars dels òrgans administratius poden ser suplerts temporalment en els supòsits de vacant, absència o malaltia, com també en els casos en què s'hagi declarat l'abstenció o recusació d'aquests per qui designi l'òrgan administratiu immediat superior de qui depenguin.

2. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix en el punt 1 que, mitjançant un acte motivat, els òrgans administratius poden delegar l'exercici de les seves competències, conservant-ne la titularitat, en altres òrgans de l'Administració autonòmica de rang igual o inferior, encara que no en depenguin jeràrquicament. Aquesta mateixa Llei estableix com s'han d'efectuar les suplències en els articles 32 i 33 i assigna al conseller la competència per determinar qui ha d'exercir la suplència dels òrgans directius.

3. Atesa aquesta possibilitat, per motius d'eficàcia i racionalitat en la gestió de les competències de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, es considera procedent fer una delegació de competències i de signatura del conseller en els òrgans directius de la Conselleria. I això perquè s'ha d'entendre que les delegacions fins ara vigents establertes per la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 9 de desembre de 2022 de delegació de competències i de signatura en els òrgans directius de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria (BOIB núm. 162, de 13 de desembre de 2022); la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de delegació de competències en determinats òrgans d'aquesta Conselleria i de suplència dels òrgans directius de la Conselleria esmentada (BOIB núm. 57, d'1 de maig de 2021), i la Resolució de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de juliol de 2019 per la qual es deleguen diferents competències i la signatura de determinats òrgans directius de la Conselleria i s'estableix el seu règim de suplències (BOIB núm. 91, de 6 de juliol de 2019), no produeixen cap efecte, sense necessitat de declaració expressa, amb relació a l'àmbit competencial que assumeix la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, per tal com foren dictades per òrgans administratius inexistents en l'actualitat.

Per tot això, d'acord amb l'article 42.c) de la Llei 3/2003, de 26 de març, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar en el secretari general de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports les funcions següents:

a) En matèria de contractació i contractes privats, l'exercici de les competències que li corresponen al conseller de Turisme, Cultura i Esports per a tots els contractes el pressupost de licitació dels quals sigui igual o inferior a 500.000 euros, qualsevol que en sigui el procediment d'adjudicació.

b) En matèria de gestió i execució pressupostària, la signatura de tots els documents comptables i administratius d'autorització i disposició de la despesa, de reconeixement de l'obligació i de proposta de pagament l'import dels quals sigui igual o inferior a 500.000 €, com també, sense limitació de quantia, la signatura dels documents comptables i administratius relatius a propostes de modificació de crèdit, i totes les facultats i actuacions relatives a la devolució d'ingressos indeguts a què es refereix l'article 63.4.c) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

c) En els expedients relatius als projectes d'inversió, l'exercici de totes les competències que la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients de quantia superior a 500.000 euros.

d) En la resta d'expedients de despesa, sempre que no s'hagin delegat en un altre òrgan directiu de la Conselleria, totes les facultats i actuacions excepte les resolucions finals dels procediments que tenguin una quantia superior a 500.000 €.

e) En matèria de relacions amb els tribunals, l'exercici de totes les actuacions que calguin i, en particular, la tramesa d'expedients administratius i els actes d'execució de sentències, sense perjudici que, en el cas de la tramesa d'expedients administratius, sigui la direcció general que ha tramitat l'expedient l'encarregada de trametre'l a la Secretaria General, degudament foliat i amb l'índex de documents.

f) En matèria d'accés a informació pública, les resolucions en què es concedeixi o denegui l'accés a la informació.

g) En matèria de recursos, la competència per a la resolució dels recursos d'alçada contra els actes administratius dictats pels directors generals de Turisme, Cultura i Esports o dictats pel secretari autonòmic.

h) En matèria de fundacions, l'exercici de les funcions administratives pròpies del protectorat sobre fundacions, quan aquesta funció no estigui assignada a cap altre òrgan de la Conselleria.

i) En matèria de personal, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació vigent com a pròpies i l'exercici de les competències que delegui la consellera de Presidència i Administracions Públiques, d'acord amb l'article 7.2 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

j) En matèria de procediments de responsabilitat patrimonial derivats de reclamacions d'indemnització per danys i perjudicis formulades davant la Conselleria, l'exercici de totes les facultats i actuacions previstes en la legislació reguladora de la responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, inclosa la de dictar les resolucions d'autorització i disposició de la despesa, de reconeixement de l'obligació i de proposta de pagament, i, en particular, les següents:

1r. Dictar la resolució d'iniciació dels procediments i nomenar la persona instructora d'aquests.

2n. Dictar la resolució d'inadmissió, de desistiment, de suspensió o d'arxivament en els supòsits prevists legalment.

3r. Dictar la resolució d'estimació o desestimació de la reclamació d'indemnització en reclamacions de quanties de fins a 30.000 euros.

k) La competència que correspon a la persona titular de la Conselleria pel que fa a l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques en matèria turística, amb excepció de les següents:

1r. Les resolucions de convocatòria.

2n. Les resolucions finals dels procediments de subvencions de quantia superior a 500.000 euros.

3r. Les resolucions d'inici i d'acabament dels procediments de modificació, de revocació i de reintegrament de quantia superior a 500.000 euros, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

4t. Les resolucions d'inici i finals de concessió de subvencions previstes en l'article 7.1.c) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

2. Delegar en els directors generals de Cultura i Esports les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la persona titular de la Conselleria en matèria de subvencions, amb relació a l'exercici de totes les facultats i les actuacions previstes en la legislació que regula les subvencions autonòmiques, incloses les de dictar les resolucions d'autorització i disposició de la despesa, de reconeixement de l'obligació i de proposta de pagament, amb excepció de les següents:

a) Les resolucions de convocatòria.

b) Les resolucions finals dels procediments de subvencions de quantia superior a 500.000 euros.

c) Les resolucions d'inici i d'acabament dels procediments de modificació, de revocació i de reintegrament de quantia superior a 500.000 euros, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

d) Les resolucions d'inici i finals de concessió de subvencions previstes en l'article 7.1.c) del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

3. Delegar en els directors generals de Turisme, Cultura i Esports, en matèria d'acords i convenis de col·laboració, totes les facultats i actuacions, llevat de la signatura, en els expedients l'import dels quals sigui igual o inferior a 500.000 €.

4. Delegar en els directors generals de Turisme, Cultura i Esports les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen a la persona titular de la Conselleria, si afecten l'àmbit funcional propi de les direccions generals esmentades, en matèria d'intervenció administrativa relativa a l'atorgament d'autoritzacions, llicències, recepció de declaracions responsables i de comunicacions prèvies, i qualsevol altre mecanisme d'intervenció pública en l'activitat privada corresponent als diferents sectors d'activitat de les direccions generals, i l'exercici de totes les funcions de tramitació i resolució dels procediments administratius corresponents, amb excepció de la subscripció de convenis i acords de terminació convencional dels procediments.

5. Delegar en els directors generals de Turisme, Cultura i Esports, en matèria sancionadora, les resolucions d'inici i de finalització dels procediments, com també tots els actes de tràmit que, si escau, hagi de dictar l'òrgan competent per iniciar o per resoldre el procediment.

6. Delegar en el director general de Cultura l'exercici de les funcions administratives pròpies del protectorat sobre fundacions de caràcter cultural, quan aquesta funció no estigui assignada a cap altre òrgan de la Conselleria.

7. Disposar que en els supòsits d'absència, malaltia, vacant, abstenció o recusació del secretari general de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, l'ha de suplir, en el despatx ordinari i en la tramitació dels actes dictats en l'exercici de la seva competència, pròpia o delegada, així com en la delegació de signatura recollida en l'apartat sisè, el director general que pertoqui, d'acord amb l'ordre següent:

  • Primer, la persona titular de la Direcció General de Turisme.
  • Segon, la persona titular de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esports.
  • Tercer, la persona titular de la Direcció General de Cultura.
  • Quart, la persona titular de la Direcció General d'Esports.

8. Disposar que en els supòsits d'absència, malaltia, vacant, abstenció o recusació del secretari autonòmic o de qualsevol dels titulars de les direccions generals de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, els ha de suplir, en el despatx ordinari i en la tramitació dels actes dictats en l'exercici de la competència pròpia o delegada d'aquests, el secretari general d'aquesta Conselleria i, en els casos d'absència, malaltia, vacant, abstenció o recusació d'aquest últim, els ha de suplir la persona titular de la direcció general o secretaria autonòmica que correspongui segons l'ordre fixat en el punt anterior.

9. Disposar que les delegacions a les quals fa referència aquesta Resolució s'han d'entendre sense perjudici de les potestats de revocació i avocació que corresponen al conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears.

10. Deixar sense efectes qualsevol resolució que s'oposi al que es disposa en aquesta Resolució.

11. Disposar que aquesta Resolució produeixi efectes una vegada publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

12. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (27 de juliol de 2023)

El conseller de Turisme, Cultura i Esports Jaume Bauzá Mayol