Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA I PATRIMONI

Núm. 493850
Acord de la Comissió Insular de Patrimoni Històric de dia 28 de juliol de 2023, de delegació de competències en la presidència de la Comissió Insular de Patrimoni Històric de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

A la sessió constitutiva del dia 28 de desembre de 2023 la Comissió Insular de Patrimoni Històric de Mallorca, va acordar el següent:

Al Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 89, de 19 de juliol de 2018, es publicà el Reglament orgànic del Consell de Mallorca que fou aprovat en la sessió de dia 12 d'abril de 2018.

A l'article 49 de l'esmentat Reglament orgànic es determinen les atribucions i competències de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, establint al punt 3 la possibilitat de delegar en la Presidència de la Comissió les atribucions previstes en els apartats b), d), e) i g) del punt 2, en els termes establerts en l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Continua el punt 3 d'aquest article establint que en cap cas la delegació de les atribucions previstes en els apartats b) i d) no poden comprendre les autoritzacions d'obres, intervencions i/o canvi d'ús a béns d'interès cultural amb categoria de monument o jardí històric, o a béns catalogats.

Per tal de garantir una millor tramitació i agilització administrativa, és desitjable i convenient fer efectiva la delegació d'atribucions prevista al punt 3 de l'article 49 del Reglament orgànic en favor de la Presidència de la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

En conseqüència, i a proposta de la seva presidenta, la Comissió Insular de Patrimoni Històric adopta el següent

ACORD

1. Delegar en la persona titular de la Presidència de la Comissió Insular de Patrimoni Històric, les atribucions previstes en els apartats b), d), e) i g) del punt 2, de l'article 49 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca, en els termes establerts en l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. En concret, aquestes atribucions són:

  • Informar i emetre autoritzacions en la tramitació de procediments administratius que puguin afectar els béns d'interès cultural o catalogats (apartat b).
  • Autoritzar, si escau, els projectes d'obres i de canvi d'ús que es vulguin dur a terme en els béns d'interès cultural o en els béns catalogats i, en general, emetre informes en relació amb els béns que integren el patrimoni històric de Mallorca quan sigui legalment preceptiu o ho sol·liciti una altra administració, llevat dels casos d'urgència motivada, que corresponen al president de la Comissió Insular (apartat d).
  • Autoritzar totes les intervencions arqueològiques i/o paleontològiques, siguin sistemàtiques o per obres, llevat dels casos d'urgència motivada, que corresponen a la Presidència de la Comissió Insular (apartat e).
  • Emprendre, amb caràcter general, qualsevol actuació de vigilància, control i conservació dels béns que integren el patrimoni històric de Mallorca, sense perjudici de les competències pròpies d'altres òrgans del Consell de Mallorca (apartat g).

La delegació de les atribucions previstes en els apartats b) i d) no compren les autoritzacions d'obres, intervencions i/o canvi d'ús a béns d'interès cultural amb categoria de monument o jardí històric, o a béns catalogats, de conformitat amb el que estableix l'apartat 3 de l'article 49 del Reglament orgànic del Consell de Mallorca.

2. En els actes administratius que es dictin en exercici d'aquesta delegació, s'ha d'assenyalar expressament aquesta circumstància, i es consideren dictats per l'òrgan delegant.

3. De tots els actes administratius que es dictin a l'empara d'aquest acord se n'ha de donar compte a la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

4. Aquest acord s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, que començarà a vigir el mateix dia en què s'hi publica. Així mateix, se n'ha de donar compte al Ple del Consell de Mallorca.”

Palma, (signat electrònicament: 28 de juliol de 2023)

El secretari de la Comissió Insular de Patrimoni Històric Miguel Barceló Llompart