Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 493712
Creació, composició i periodicitat de la Comissió Informativa General i de Comptes del Consell Insular de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió extraordinària de dia 19 de juliol de 2023, va aprovar el següent Acord:

“El 7 d'agost de 2022 va entrar en vigor la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars. Aquesta norma estableix al seu Capítol I les regles específiques de funcionament del ple i de les comissions de ple.

Davant aquesta nova normativa es fa necessària l'adaptació de les disposicions reglamentaries del Consell Insular a la mateixa. La disposició final primera de la Llei de consells ordena que s'haurà de fer en el termini de 18 mesos a comptar de l'entrada en vigor de la Llei, no obstant això, la disposició transitòria quarta possibilita que, de manera supletòria i en allò que no contradigui el contingut d'aquesta llei, vigirà el reglament orgànic vàlid a l'entrada en vigor d'aquesta norma. Aquesta disposició transitòria quarta també disposa que mentre el Consell Insular no aprovi el reglament orgànic que ha de desenvolupar allò que disposa aquesta llei, regiran les disposicions d'aquesta com si no es referissin a l'aprovació del reglament orgànic.

Ates que a data d'avui encara no s'ha aprovat l'adaptació dels reglaments al contingut de la Llei de consells, en tot allò que no contradigui aquesta norma, segueix en vigor el reglament orgànic del Consell Insular de Mallorca publicat al BOIB núm. 89, de 19 de juliol de 2018.

Per tal de determinar l'existència de contradiccions entre ambdues normatives s'ha analitzat el contingut de les regles de funcionament del ple i de les comissions de ple de la nova llei i l'estructura i funcionament d'aquests òrgans regulada al reglament orgànic i es pot determinar que aquest no contradiu la llei pels motius seguidament exposats.

Si be la denominació de comissió informativa no es troba expressament prevista a l'article 18.3.a), b) i d) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, aquest article regula les comissions de ple i a aquestes els hi atribueix, entre d'altres, funcions d'estudi, informe o consulta dels assumptes que hagin de ser sotmesos a la decisió del ple, el seguiment de la gestió del president, del Consell Executiu i dels seus membres, sens perjudici del control que correspon al ple, així com, en el cas de la comissió especial de comptes, li atribueix les funcions que preveu la legislació d'hisendes locals. Analitzant la regulació de les comissions informatives determinada a l'article 23.2 del reglament orgànic així com les atribucions fixades a l'article 56.1 són equiparables i no contradiuen les previstes en l'article 18.3.a), b) i d) de la Llei de consells.

Per tant, es manté la denominació i atribucions de la Comissió Informativa General i de Comptes amb el benentès que es tracta d'una comissió de ple de les regulades a l'article 18.3.a), b) i d) de la Llei de consells.

Per això, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 56.2 del reglament orgànic, propòs al Ple:

1. Crear la Comissió Informativa General i de Comptes, a la qual correspon estudiar, informar o consultar els assumptes que s'han de sotmetre a la decisió del Ple, de la Comissió de Govern i del Consell Executiu, quan aquests actuen per delegació del Ple, llevat dels casos declarats urgents, i també informar i examinar els comptes generals de la corporació.

2. Formar l'esmentada comissió amb els membres, titulars i suplents, que nomenin els grups polítics que integren la corporació de la manera següent, designats mitjançant escrit dels portaveus corresponents adreçat a la Presidència de la corporació, de la qual cosa s'ha de donar compte al Ple del Consell Insular:

  • 4 del Grup Partit Popular
  • 3 del Grup Socialista del Consell de Mallorca
  • 2 del Grup Vox-Mallorca
  • 1 del Grup Més per Mallorca
  • 1 del Grup El Pi-Proposta per les Illes

3. Establir la periodicitat de reunions ordinàries de la comissió es mensual.

 

4. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en la Seu electrònica del Consell Insular de Mallorca.”

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (28 de juliol de 2023)

El president del Consell Insular de Mallorca Llorenç S. Galmés Verger