Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 483411
Resolució del conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural de 20 de juliol de 2023 per la qual es delega l’exercici d’algunes competències i de la signatura de diversos actes administratius i resolucions en matèries de la competència pròpia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic (art. 9), així com la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (art. 25) permeten que els òrgans administratius puguin delegar l'exercici de les competències que tenen atribuïdes en altres òrgans de la mateixa administració, malgrat que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents.

Així mateix, es permet (art. 12 de la Llei 40/2015 i l'art. 31 de la Llei 3/2003) que els titulars dels òrgans administratius puguin delegar, en matèries de la competència que desenvolupin, bé per atribució, bé per delegació de competències, la signatura de les resolucions i actes administratius en els titulars dels òrgans o unitats administratives que en depenen.

Per tant, al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural pot delegar, mitjançant resolució (art. 42.c) de la Llei 3/2003), tant l'exercici de les competències pròpies en el secretari general i en els directors generals com la signatura de les resolucions i actes administratius, en les matèries de la seva competència, llevat dels supòsits indelegables que estableix la legislació vigent.

Per tot això, i d'acord amb el que preveuen els articles 9 i 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com els articles 25, 31 i 42 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar al secretari general d'Agricultura, Pesca i Medi Natural l'exercici de les competències que, d'acord amb la legislació aplicable, corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, en les matèries següents:

a) En matèria de contractació:

1. L'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació de contractes del sector públic i, en particular, la designació dels membres de les meses de contractació i la formalització dels contractes i els acords de devolució de garanties; tot això, en els expedients l'import de licitació dels quals sigui igual o inferior a 500.000,00 euros.

2. Les modificacions per import igual o inferior a 500.000,00 euros de tots els contractes.

b) En matèria de subvencions, l'exercici de totes les facultats i actuacions que preveu la legislació reguladora de les subvencions autonòmiques, excepte les següents:

1. Les resolucions de convocatòria.

2. Les resolucions finals dels procediments de concessió de subvencions de quantia superior a 500.000,00 euros.

3. Les resolucions finals de tots els procediments de revocació, de reintegrament i sancionadors.

 

c) En matèria de personal, la concessió dels permisos, llicències i drets que la legislació en matèria d'empleats públics atribueix al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, inclosos tots els drets derivats de les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, llicències de maternitat o paternitat i per raó de violència de gènere, llevat que siguin atribuïdes al titular de la conselleria competent en matèria de funció pública.

d) Les resolucions en matèria d'accés a la informació pública.

2. Delegar al secretari general de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural l'exercici de les competències relatives a la resolució de les actuacions següents:           

a) Recursos d'alçada i recursos extraordinaris de revisió.

b) Procediments de revisió d'ofici, la declaració de lesivitat dels actes  anul·lables, la revocació dels actes, la rectificació d'errades materials, de fet o aritmètiques en els actes administratius.

c) Reclamacions prèvies a la via judicial civil o laboral que corresponguin al conseller, d'acord amb el que preveu la legislació vigent.

d) Procediments de responsabilitat patrimonial.

3. Delegar al secretari general de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural la signatura de les resolucions, actes administratius i documents comptables i administratius relatius a les matèries següents:

a) L'autorització i disposició de despeses, el reconeixement d'obligacions i de proposta de pagament relatius a la secció pressupostària i al programa assignats a la Conselleria, com també tots els documents justificatius corresponents, excepte els expedients de despesa de quantia superior a 500.000 euros.

b) L'inici dels expedients de despesa, excepte els expedients de despesa de quantia superior a 500.000 euros.

c) Les propostes de modificacions de crèdit.

d) Els procediments de devolució d'ingressos indeguts a què es refereix l'article 63.4.c) del Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, sense limitació de quantia.

e) Els projectes d'inversió els quals la normativa vigent atribueix a la persona titular de la secció pressupostària corresponent, llevat dels expedients de quantia superior a 500.000 euros.

4. Les delegacions de competències a què fa referència aquesta Resolució s'entenen sense perjudici de la seva revocació i avocació, les quals corresponen al conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears.

5. El règim jurídic de les delegacions de competència i de signatura a què es refereix aquesta Resolució és el que es preveu als articles 9, 10 i 12 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i als articles 25, 27, 28 i 31 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. La delegació de competències a què es refereix aquesta Resolució produeix efectes a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 20 de juliol de 2023

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons