Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALARÓ

Núm. 474586
Règim de periodicitat de les sessions plenàries

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

(Exp. 680/2023)

El ple de l'ajuntament en sessió de 26 de juny de 2023 adoptà el següent acord:

1. Fets.

La normativa preveu que en els municipis amb població entre 5.001 i 20.000 habitants la periodicitat de la sessió plenària ha de ser, com a mínim, cada dos mesos.

La coincidència del dia predeterminat per a la celebració de les sessions ordinàries amb festius o amb períodes de festes populars aconsella donar flexibilitat a la batlia per posposar o avançar la data de la sessió més enllà d'un sol dia.

2. Fonament de dret.

Article 80,1 de la Llei Autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, sobre les sessions ordinàries.

3. Acord.

El ple de l'ajuntament, en exercici de l'atribució que li confereix l'art. 79 de la Llei autonòmica 20/2006, de 15 de desembre, acorda:

- Que el ple dugui a terme una sessió ordinària cada mes, el darrer dijous; a les 20 hores.

- Facultar la batlia perquè, prèvia consulta amb els portaveus dels grups municipals, pugui posposar o avançar dins la mateixa setmana, la celebració de les sessions ordinàries del ple quan el dia fixat sigui festiu o coincideixi amb períodes de festes populars.

El que fem públic per a general coneixement.

Recursos

Contra aquest acord, que és definitiu en via administrativa, es poden interposar, alternativament, els recursos següents:

a) Directament el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent de la seva publicació.

b) El recurs de reposició potestatiu davant el ple de l'ajuntament, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la seva publicació. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, podrà interposar-se el recurs contenciós administratiu, davant el Jutjat del Contenciós Administratiu de Palma.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

 

Alaró, en data de la signatura electrònica (19 de juliol de 2023)

El batle Llorenç Perelló Rosselló