Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 474387
Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials de dia 18 de juliol de 2023 per la qual s’estableix el règim ordinari de suplència de la Gerència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) a favor del/la director/a insular de Serveis Socials, Infància i Família

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'article 12.3 dels Estatuts de l'IMAS (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019) estableix:

«3. En cas de vacant, absència, malaltia o impossibilitat física, el director gerent o directora gerent és substituït/ïda en les seves funcions pel director o directora insular competent (o directors i directores competents) en matèria de serveis socials i menors del Consell de Mallorca, que hagi designat la presidència; en el seu defecte i amb caràcter excepcional, pel funcionari o la funcionària de més antiguitat de la gerència. Aquesta designació ha de recaure en un director o directora insular o persona funcionària que compleixi els requisits establerts a l'apartat 1 d'aquest article».

2. La resolució de la Presidència de l'IMAS de data 11 de juliol de 2019 va establir el règim excepcional de suplència de la Gerència de l'IMAS, de tal manera que en els supòsits de vacant, absència, malaltia o impossibilitat física de la persona que ocupi la Gerència de l'IMAS així com del director o directora insular que es determini que hagi d'actuar com a suplent ordinari, assumeixin les seves atribucions, amb efectes des del dia 6 de juliol de 2019, i com a funcionari de major antiguitat de la gerència que reuneixi els requisits de l'art. 12.3 dels Estatuts, pel següent ordre, correspon a les persones següents:

  • Francesc Serra Buades
  • Isabel Moragues Marquès

Fonaments jurídics

1. Les funcions de la Gerència estan definides a l'article 12.4 dels Estatuts de l'IMAS i tenen gran transcendència pràctica dins el funcionament de l'IMAS, el qual suposa que una vacant o absència del seu titular podria provocar greus perjudicis al funcionament de tota l'organització.

2. L'article 13 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic preveu que els titulars del òrgans administratius poden ser suplerts temporalment en els supòsits de vacant, absència o malaltia, així com en els casos en què s'hagi declarat la seva abstenció o recusació, que la suplència no implica alteració de la competència i que per la seva validesa no serà necessària la seva publicació. La suplència es determinarà tal com disposi cada Administració Pública i si no designa cap suplent, la competència de l'òrgan administratiu l'ha d'exercir qui designi l'òrgan administratiu immediat superior de qui depengui.

3. L'article 12.3 dels Estatuts de l'IMAS determina el règim de suplències de la Gerència.

4. En data 12 de juliol de 2023 ( BOIB número 97 de 13 de juliol) la senyora Apol·lònia Isabel Socias Socias ha estat nomenada Directora Insular de Serveis Socials , Infància i Família , la qual reuneix els requisits establerts a l'article 12.1 dels Estatuts.

5. L'article 12.1 dels Estatuts de l'IMAS atribueix a la presidència de l'IMAS la competència per nomenar i cessar el director gerent, de qui depèn.

6. Es necessari que es determini un règim ordinari de suplències del director que agilitzi les actuacions administratives relacionades amb les seves funcions, d'acord al principi d'eficiència que ha de regir l'activitat de l'Administració.

Per tot l'exposat,

RESOLC

1. Establir el règim ordinari de suplència de la Gerència de l'IMAS, de tal manera que en cas de vacant, absència, malaltia o impossibilitat física del director o directora gerent sigui substituït/ïda en les seves funcions per el/la director/a insular de Serveis Socials, Infància i Família.

2. Mantenir la vigència del règim de suplències excepcional establert a la resolució de Presidència de dia 11 de juliol de 2019, com a funcionari de major antiguitat de la gerència que reuneixi els requisits de l'article 12.3 dels Estatuts, pel següent ordre, que correspon a les persones següents:

  • Francesc Serra Buades
  • Isabel Moragues Marquès

3. En les resolucions i actes que es dictin mitjançant la suplència es farà constar aquesta circumstància, s'especificarà el titular de l'òrgan i qui efectivament està realitzant la suplència.

4. Aquesta suplència no altera la competència de la Gerència.

5. Notificar a les persones interessades.

6. Donar trasllat d'aquest resolució al Servei de Gestió Econòmica, al Departament de Recursos Humans, a la Intervenció Delegada, a l'Equip de Treball d'Immersió Digital i a la Tresoreria del Consell de Mallorca.

 

(Signat electrònicament: 19 de juliol de 2023

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS Guillermo Sánchez Cifre)