Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

AJUNTAMENT DE LLORET DE VISTALEGRE

Núm. 453375
Resolució de Batlia de l'Ajuntament de Lloret de Vistalegre; designació de membres i delegació d'atribucions a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Considerant els articles 20 i 23 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, l'article 23 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril reguladora de les bases del règim local i els articles 43, 52 i 53 Reial decret 2.568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals,

Per la present es dona publicitat al Decret de Batlia núm. 2023-151, de 3 de juliol de 2023, pel qual es resol el següent:

PRIMER.- La Junta de Govern, presidida per la batlia, estarà integrada per un nombre de regidors no superior al terç del nombre legal de membres de la corporació i que són els següents regidors/es:

  • Sr. Antonio Oliver Garau
  • Sra. Catalina M. Vanrell Munar
  • Sr. Antonio Gomila Puiggrós

SEGON.- La Junta de Govern tindrà les atribucions següents:

1.- Delegar en la Junta de Govern Local les següents atribucions de Batlia, determinades a l'article 21.1 de la llei 7/1985, de 2 d'abril (LRBRL):

  1.  El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el pressupost aprovat, disposar despeses dins dels límits de la seva competència, concertar operacions de crèdit, excloent-ne les previstes en l'article 158.5 de la Llei 39/1988, de 28 de desembre, Reguladora de les Hisendes Locals,(actualment art.117.5 del RDL 2/2004, de 5 de març) sempre que aquelles estiguin previstes en el pressupost i el seu import acumulat dins de cada exercici econòmic no superi el 10 per cent dels seus recursos ordinaris, excepte les de tresoreria que li correspondran quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment no superi el 15 per cent dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior, ordenar pagaments i retre comptes; tot això de conformitat amb el que disposa la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.
  2.  Aprovar l'oferta d'ocupació públic d'acord amb el pressupost i la plantilla aprovats pel Ple, aprovar les bases de les proves per a la selecció del personal i per als concursos de provisió de llocs de treball i distribuir les retribucions complementàries que no siguin fixes i periòdiques.
  3.  Acordar la imposició de sancions al personal, inclosa la separació del servei dels funcionaris de la Corporació i l'acomiadament del personal laboral, donant compte al Ple, en aquests dos últims casos, en la primera sessió que celebri. Aquesta atribució s'entendrà sense perjudici del que es disposa en els articles 99.1 i 3 d'aquesta llei.
  4.  Les aprovacions dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïdes al Ple, així com la dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.
  5.  Sancionar les faltes de desobediència a la seva autoritat o per infracció de les ordenances municipals, excepte en els casos en què tal facultat estigui atribuïda a altres òrgans.
  6.  L'aprovació dels projectes d'obres i de serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previstos en el pressupost.
  7.  L'atorgament de les llicències, llevat que les lleis sectorials ho atribueixin expressament al Ple o a la Junta de Govern Local.

2.- Així mateix, delegar en la Junta de Govern Local les atribucions que la legislació de l'Estat o de les comunitats autònomes assignin al municipi i no atribueixin a altres òrgans municipals, d'acord a l'article 21.1.s. de la llei 7/1985, de 2 d'abril (LRBRL).

3.- Delegar en la Junta de Govern Local les següents atribucions de Batlia, determinades a l'article 41.14 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF):

  1.  Efectuar les convocatòries derivades de l'oferta anual d'ocupació públic, de conformitat amb les bases aprovades.
  2.  Resoldre les convocatòries i concursos per a la provisió dels llocs de treball de lliure designació.
  3.  Premiar i sancionar tot el personal de la Corporació, llevat que la sanció consisteixi en la separació del servei o l'acomiadament del personal laboral.
  4.  La declaració de situacions administratives, així com la jubilació de tot el personal.
  5.  L'assignació individualitzada del complement de productivitat i de les gratificacions, conforme a les normes estatals reguladores de les retribucions del personal al servei de les Corporacions Locals.

4.- Delegar en la Junta de Govern Local l'atribució de Batlia d'aprovació de les factures que corresponguin al desenvolupament normal del pressupost i que hagin estat rebudes pels serveis d'intervenció, determinada a l'article 41.21 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF).

5.- Els acords adoptats per la Junta de Govern Local en relació amb les matèries delegades tindrà el mateix valor que les resolucions que dicti la Batlia en l'exercici de les atribucions que no hagi delegat, sense perjudici de la seva adopció conforme a les regles de funcionament de la Junta de Govern Local. A més, els acords adoptats per delegació s'entendran dictats per la Batlia, com a titular de la competència originària, el qual s'haurà de mantenir informat de l'exercici de la delegació. Les atribucions delegades s'hauran d'exercitar per la Junta de Govern Local en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, no sent susceptibles d'ésser delegades en cap altre òrgan.

6.- D'acord a l'article 44.2 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF), aquestes delegacions tindran efecte des del dia següent al de la data del present decret, i seran de caràcter indefinit, sense perjudici de la potestat d'advocació per part de la Batlia. A més, d'acord al mateix article, es publicarà aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7.- D'acord a l'article 44.4 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF), es donarà compte de les delegacions a la primera sessió del Ple municipal que es celebri des de la data del present acord.

TERCER.- La Junta de Govern es reunirà en sessions ordinàries setmanalment

La qual cosa es publica d'acord amb l'esmentat article 44.2 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre (ROF), per al seu coneixement i publicació general.

 

Lloret de Vistalegre, (signat electrònicament: 7 de juliol de 2023)

El batle Sebastian Amengual Figueras