Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 457872
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 95/2023, d’11 de juliol, relatiu a la determinació de l’estructura interna dels departaments

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 31.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, estableix que per decret de presidència es determinarà el nombre, la denominació, l'estructura bàsica, l'àmbit funcional dels departaments insulars i, quan escaigui, l'abast de les atribucions dels òrgans que en formen part.

Atès el Decret número 91/2023 de 10 de juliol, dictat per aquesta presidència relatiu a la creació dels departaments on vaig determinar l'àmbit funcional que correspon a cada un d'ells;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent, en particular la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, i, en el marc d'aquesta, el Reglament orgànic d'aquesta institució amb vista a la determinació de l'estructura orgànica del Consell Insular de Menorca,

RESOLC

Primer. Aprovar l'organització interna dels diferents departaments en les direccions insulars que a continuació es detallen, amb la indicació que, les àrees i els serveis que no s'incloguin en l'àmbit de gestió respectiu, els gestionarà directament el conseller executiu o la consellera executiva cap del departament:

Departament de Presidència:

a) Direcció Insular de Presidència: durà a terme la coordinació de les accions pròpies de la presidència i de les relacions institucionals

b) Direcció Insular de Comunicació: s'encarregarà de la comunicació interna i externa de l'acció de govern del Consell Insular.

c) Direcció Insular de Promoció Turística i Fons Europeus: gestionarà les matèries d'informació turística, promoció, producte turístic i fons europeus.

Departament de Benestar Social:

a) Direcció Insular de Gent Gran, Dependència i Diversitat Funcional: gestionarà els serveis d'atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, salut mental i a gent gran.

b) Direcció insular d'Atenció Social: gestionarà els serveis socials no assignats específicament a l'altra direcció insular, seguretat social, atenció i suport als col·lectius amb situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.

Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació:

a) Direcció insular de Medi Ambient: gestionarà les actuacions que es duguin a terme en matèria de medi ambient i l'activitat del Consell Insular de Menorca referida a aigua, residus i energia.

b) Direcció insular de Reserva de Biosfera: gestionarà l'activitat del Consell Insular de Menorca referida a reserva de biosfera.

c) Direcció insular de Projectes Sostenibles i Cooperació local i internacional: gestionarà les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal, el servei de neteja de platges, així com aquelles actuacions relacionades amb els serveis complementaris a aquest. Així mateix gestionarà els projectes sostenibles incloent el Llatzeret., així com les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.

Departament d'Ordenació Territorial i Turística:

Direcció Insular d'Ordenació Territorial i Turística: gestionarà els serveis d'ordenació i gestió del territori, urbanisme, litoral, habitabilitat i els procediments d'intervenció administrativa en matèria d'activitats. Així mateix gestionarà el servei d'ordenació turística.

 

Departament d'Economia i Serveis Generals;

 

a) Direcció insular d'Economia: gestionarà les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, artesania, denominacions d'origen i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de projecció econòmica (comerç i indústria).

b) Direcció Insular de Serveis Generals: gestionarà les matèries de règim intern, que inclou els serveis jurídics, els serveis econòmics, contractació, recursos humans, manteniment i edificació, informàtica i servei d'atenció ciutadana, a més del servei insular de prevenció de riscos laborals. Així mateix, implementarà les polítiques de transparència.

Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

a) Direcció Insular Joventut i Esports: gestionarà els serveis de joventut, lleure i esports

b) Direcció Insular d'Educació, Cultura i Patrimoni: gestionarà els serveis de cultura, política lingüística, patrimoni històric i immaterial, arxiu i biblioteques. També gestionarà les actuacions que es portin a terme en matèria d'educació i la gestió que correspongui al Consell Insular en relació amb la Casa de Menorca a Barcelona.

Departament de Mobilitat;

a) Direcció Insular de Transports: gestionarà els serveis de transports i inspecció tècnica de vehicles.

b) Direcció insular de Carreteres: gestionarà el servei de carreteres i camins públics, rutes senderistes i accessibilitat universal.

Departament d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació;

Direcció insular d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació: implementarà les polítiques en matèria d'agenda urbana, d'innovació i tecnologia. Així mateix, gestionarà les actuacions que es duguin a terme en matèria d'habitatge,ocupació i formació.

Segon. Derogar totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest decret.

Tercer. Que es publiqui el contingut d'aquest decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per tal que tengui efecte des del dia que es publiqui.

Quart. Que se'n doni compte al Ple en la primera sessió que tengui .

 

Maó, 12 de juliol de 2023

El president Adolfo Vilafranca Florit