Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 453541
Anunci devolució aval

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que a la Junta de Govern, en sessió ordinària celebrada el dia 12 de juny de 2023, va adoptar  el següent acord:

Vist la sol·licitud de dia 10 de maig de 2023 (2023-E-RE-378  ) AMER E HIJO S.A per la devolució de l'aval per un import de 18.018,90 euros del contracte d'obra a l'obra FASES 1 A 3  DE LA RECOLLIDA I CONDUCCIÓ DE LES AIGÜES PLUVIALS DEL TERME MUNICIPAL DE LLUBÍ.

Vist l'informe del director de l'obra de dia 02 de juny de 2023:

“ANTECEDENTS: En data 12 de juliol de 2021, es va signar l'acta de replanteig del projecte “Projecte fases 1, 2 i 3, de l'actualització de projecte d'obres per la recollida i conducció de les aigües pluvials del nucli urbà de Llubí, Mallorca.

En data 8 d'abril de 2022 el Sr Juan Mateo Horrach Torrens, director facultatiu de les obres, va signar la certificació final de les obres.

En data 6 de maig de 2022, després d'examinar atentament la totalitat de l'obra i vista la seva adequació a les previsions del projecte, i a la resta de documentació tècnica i administrativa, reguladora de les obligacions del contractista, el Sr Juan Mateo Horrach Torrens, director facultatiu de les obres, la considerà com a ben realitzada, correcta i exactament finalitzada, sense que sigui procedent, per tant, fer-hi objeccions o reserves.

En conseqüència, en compliment del article 243 de la llei 9/2017, de contractes del sector públic, i verificat l'anterior pel Sr Antoni Valls Alecha, facultatiu tècnic del Ajuntament de Llubí, la Sra. Francisca Catalina Pastor Torres, en representació del Consell Insular de Mallorca, i el Sr Oscar Fernández González, en representació de l'empresa Amer e Hijos S.A. contractista de les obres, es va procedir a la signatura de l'acta de recepció de les obres i començà el termini de garantia fixat en el Plec de condicions, que és de 12 mesos.

En data 29 de maig de 2023, i després d'examinar atentament la totalitat de l'obra i vista la situació de correcte estat de la mateixa, el Sr Juan Mateo Horrach Torrens, director facultatiu de l'obra, la considera com a correcta i sense apreciar cap mena de defecte derivat de l'execució de les obres, sense que sigui procedent, per tant, fer-hi objeccions o reserves.

 En conseqüència del exposat, es de la opinió del enginyer sota signant, que es pot procedir a la cancel·lació de la FIANÇA DEFINITIVA, procedent a la seva devolució, ja que s'ha complert el termini de la fiança (més d'un any des del acta de recepció) i no s'aprecien defectes atribuïbles al contractista, sense perjudici del que es diu al article 244 de la llei 9/2017 de contractes de les administracions públiques relatiu a responsabilitat per vicis ocults.

 I perquè consti davant qui procedeixi, en compliment del article 243 de la llei 9/2017, de contractes del sector públic, s'estén el present informe, en el lloc i en la data indicats.”

D'acord amb això, i segons les disposicions legals vigents, PROPOSO a la Junta de Govern Local l'adopció del present ACORD:

Primer.- Aprovar la devolució de l'aval  a favor de AMER E HIJOS S.A per un import de 4.177,12 euros del contracte d'obra “FASES 1 A 3  DE LA RECOLLIDA I CONDUCCIÓ DE LES AIGÜES PLUVIALS DEL TERME MUNICIPAL DE LLUBÍ  “

Segon.- Notificar dit acord a AMER E HIJOS S.A.”

 

Llubí, document signat electrònicament,  (10 de juliol de 2023)

La batlessa Magdalena Perelló Frontera