Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CONSELL

Núm. 440594
Creació de la Comissió Especial de Comptes

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que el Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el dia 27 de juny de 2023, va adoptar el següent acord:

CREACIÓ DE LA COMISSIÓ ESPECIAL DE COMPTES

Antecedents:

1.- La llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL), determina a l'article 20.1.e) l'obligació de creació d'una Comissió Especial de Comptes a totes les Corporacions locals, amb les funcions i composició establertes a l'article 116 de la mateixa llei, bàsicament l'informe dels Comptes Anuals de la Corporació, sense perjudici que pugui assumir-ne d'altres competències.

2.- L'article 22 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB) regula que aquest òrgan és obligatori a tots els municipis.

3.- El Reglament Orgànic Municipal de l'Ajuntament de Consell (ROM), aprovat l'any 1986, contempla la creació de la Comissió Especial de Comptes a l'article 34, amb les funcions d'informe del Compte General i del Compte d'Administració del Patrimoni (art.35)

4.- L'article 116 de la LRBRL regula la composició de la Comissió Especial de Comptes, que estaran formades per regidors representants de tots els grups polítics, de forma proporcional al nombre de membres de cada grup.

5.- Atenent el resultat de les eleccions locals de 28 de maig de 2023 la representació obtinguda per les forces polítiques que es presentaren és la següent: PSOE 5 regidors, PP 4 regidors, SOM Consell 2 regidors.

6.- En defecte de regulació pròpia pel ROM, cal adoptar la regulació del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització , funcionament i règim jurídica de les corporacions locals (ROF), que al seu article 127 determina les regles de composició de la Comissió Especial de Comptes, que són les mateixes de les Comissions Informatives.

7.- D'acord a l'article 125.A del ROF, el Batle és el President nat de les Comissions Informatives, tret que la delegui a qualsevol dels seus membres, a proposta de la pròpia Comissió, després d'elecció al seu si.

8.- Seguint l'article 125.C del ROF, els membres de les Comissions seran determinats per cada grup polític que ho comunicaran mitjançant escrit del Portaveu al Batle President, determinant representants titulars i suplents, i es comunicarà al següent Ple.

Acords aprovats:

1.- Acordar la creació de la Comissió Especial de Comptes per a l'informe del Compte General de la Corporació.

2.- Les sessions ordinàries es celebraran el penúltim dimarts del mes en el que es disposi de la documentació que s'hagi de debatre, a les 20:00 hores al Despatx de Batlia de la Casa Consistorial.

3.- La composició de la Comissió Informativa General, a més del Batle serà la següent: tres membres del PSOE, dos membres del PP i un membre de SOM Consell.

4.- La Comissió Especial de Comptes serà presidida pel Batle President.

5.- Sol·licitar als partits polítics que juntament amb l'escrit de constitució del grup polític presentin el nomenament dels membres, titulars i suplents, de la Comissió Especial de Comptes.

El que es fa públic per a general coneixement.

Consell, 30 de juny de 2023

El batle Andreu Isern Pol