Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 451935
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 91/2023, de 10 de juliol, relatiu a la creació dels departaments

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El dia 8 de juliol de 2023, va tenir lloc la sessió constitutiva del consell insular després de les eleccions del passat 28 de maig de 2023 i l'elecció i presa de possessió del president de la corporació.

L'article 21.1 g de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, estableix que correspon a la presidència de la corporació, dictar els decrets de creació i extinció dels departaments insulars en el marc del reglament orgànic.

El reglament orgànic vigent, en el seu article 74, estableix que correspon a la presidència insular disposar la creació dels departaments, fent menció expressa de la denominació del departament, i de l'àmbit o sector específic de l'activitat administrativa amb el qual s'identifica.

Per altra banda, l'article 41.5 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, estableix que els ens instrumentals s'han d'adscriure orgànicament a la presidència del Consell Insular o a un departament.

Per tot l'anterior d'acord amb el que estableix l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, conformement amb les atribucions que em confereix l'article 21.1 g) de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, i d'acord amb les disposicions contingudes en el Reglament orgànic del Consell Insular de Menorca relatives a la definició de la seva estructura orgànica,

RESOLC

Primer. Disposar l'organització, a l'efecte d'establir l'estructuració orgànica del Consell Insular d'acord amb el principi de divisió funcional de l'activitat administrativa, dels diferents departaments que seguidament s'indiquen, amb expressió de la seva denominació i la identificació del sector o els sectors materials específics de cada activitat que resulten encomanats a cada un d'ells, en el marc del què estableix la legislació aplicable als consells insulars:

- Departament de Presidència, que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de presidència, relacions institucionals, comunicació interna i externa, les matèries d'informació turística, promoció i producte turístic.

Entitats adscrites a aquest departament:

  • Institut Menorquí d'Estudis
  • Consell Econòmic i Social de Menorca
  • Fundació Foment del Turisme de Menorca

- Departament de Benestar Social, que comprèn l'activitat pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de serveis socials i seguretat social; atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, a la gent gran i als col·lectius en situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut, salut mental i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.

Entitats adscrites a aquest departament:

  • Consorci Sociosanitari de Menorca
  • Fundació per a Persones amb Discapacitat illa de Menorca

- Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, que comprèn l'activitat del Consell Insular referida a medi ambient, reserva de biosfera, aigua, residus i energia. També gestionarà els serveis de neteja de platges, així com aquelles actuacions relacionades amb els serveis complementaris a aquest. Així mateix s'encarregarà de la gestió dels projectes sostenibles incloent-hi la gestió del Llatzeret. Així mateix gestionarà les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.

 

Entitats adscrites a aquest departament:

  • Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca

- Departament Ordenació Territorial i Turística; que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries d'ordenació i gestió del territori, urbanisme, habitabilitat, litoral, ordenació turística i els procediments d'intervenció administrativa en matèria d'activitats.

Entitats adscrites a aquest departament:

  • Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística al Sòl Rústic de l'illa de Menorca

- Departament d'Economia i Serveis Generals, que comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries d'agricultura, ramaderia, pesca, caça, recursos cinegètics, denominacions d'origen, artesania i Ies actuacions que dugui a terme el consell insular en matèria de projecció econòmica (comerç i indústria). També gestionarà els serveis jurídics, els serveis econòmics, contractació, recursos humans, manteniment i edificació, informàtica i servei d'atenció ciutadana, a més del servei insular de prevenció de riscos laborals. Així mateix, implementarà les polítiques de transparència.

- Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports que comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística, patrimoni històric i immaterial, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

Entitats adscrites a aquest departament:

  • Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE)
  • Consorci del Pavelló Esportiu Multifuncional

- Departament de Mobilitat, comprèn l'activitat administrativa del Consell Insular en matèria de carreteres, camins públics, rutes senderistes i accessibilitat universal, transports i inspecció tècnica de vehicles.

- Departament d'Habitatge, Agenda Urbana, Innovació i Ocupació; implementarà les polítiques del Consell Insular en matèria d'Agenda Urbana, d'innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

Segon. Derogar totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que s'estableix en aquest decret.

Tercer. Publicar el contingut d'aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè comenci a vigir el mateix dia que es publiqui.

Quart. Donar-ne compte al Ple en la propera sessió que tengui.

 

Maó, 10 de juliol de 2023

El president Adolfo Vilafranca Florit