Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 451578
Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 90/2023, de 10 de juliol, relatiu al cessament de consellers executius

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El dia 8 de juliol de 2023, va tenir lloc la sessió constitutiva del consell insular després de les eleccions del passat 28 de maig de 2023 i l'elecció i investidura de la presidència de la corporació.

La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (d'ara endavant LCI), regula les causes de cessament de la presidència, vicepresidència i els consellers executius.

D'acord amb l'article 22 apartats 1 i 2 de l'esmentada llei, el president cessa amb l'acabament del mandat d'acord amb la legislació electoral, si bé continua en l'exercici del càrrec fins que el seu successor n'hagi pres possessió.

Per altra banda el vicepresident o vicepresidents, d'acord amb l'article 24.3 LCI, són nomenats i separats lliurement pel president entre els membres del consell executiu que reuneixin la condició de consellers electes, i els decrets de nomenament i cessament s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Finalment l'article 32 LCI estableix que el cessament dels consellers executius es produeix quan cessa el president, si bé continuen en funcions fins a l'elecció d'un nou president i la presa de possessió en el càrrec dels seus successors. En el seu apartat tercer afegeix que el cessament produeix efectes des de la publicació del decret del president en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot l'anterior, el marc del que estableix l'article 66.2 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, i d'acord amb les atribucions que em confereix l'ordenament jurídic vigent, en particular els articles 24 i 32 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, en relació amb el cessament del vicepresident i dels membres del Consell Executiu,

RESOLC

PRIMER. Cessar les persones que s'assenyalen a continuació, en els càrrecs que en cada cas s'indica:

Miquel Àngel Maria Ballester, vicepresident i conseller executiu de Cultura, Educació, Joventut i Esports

Bàrbara Torrent Bagur, consellera executiva de Benestar Social

Noemí Gomila Carretero, consellera executiva de Serveis Generals

Josep Pastrana Huguet, conseller executiu d'Economia i Territori

Maria Montserrat Morlà Subirats, consellera executiva de Mobilitat

SEGON. Publicar el present Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), per tal que tengui efectes des del mateix dia que es dicti. Publicar-lo així mateix a la seu electrònica de la corporació i al web del Consell Insular.

TERCER. Notificar aquesta resolució als interessats, tot agraint els serveis prestats en l'exercici de llurs càrrecs. Així mateix comunicar-ho al servei de gestió de persones als efectes que pertoquin.

QUART. Donar-ne compte al Ple, en la primera sessió que tengui.

 

Maó, 10 de juliol de 2023

El president Adolfo Vilafranca Florit