Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 450883
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió paritària del Conveni Col·lectiu del sector de l’Hosteleria, de 7 de juny de 2023 i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 7 de juny de 2023 es va constituir la Comissió paritària del Conveni Col·lectiu del sector de l'Hosteleria, la qual va aixecar la corresponent acta.

2. El 9 de juny de 2023, Susana Beatriz Marimon Charola, en representació de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu del sector de l'Hosteleria, de 7 de juny de 2023 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (signat electrònicament: 26 de juny de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral Virginia Abraham Orte Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019)

 

ACTA 1

COMISSIÓ PARITÀRIA DEL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS (codi conveni 07000435011982)

ASSISTENTS

PER LA PART SINDICAL:

  • SR. JOSÉ GARCÍA RELUCIO amb DNI 4******1-K
  • SRA. CECILIA BRIZUELA MOSQUERA amb DNI 7******3-T
  • SR. ANTONIO SÁNCHEZ CAMPILLOS amb DNI 3******5-Q

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS PER A LA MOBILITAT I EL CONSUM (SMC-UGT)

  • SRA. SILVIA MONTEJANO COFRECES amb DNI 4******6-T
  • SRA. CARMEN MARÍA CARMONA BURGUILLOS amb DNI 4******4-X

Per la FEDERACIÓ DE SERVEIS DE COMISSIONS OBRERES DE LES ILLES BALEARS

PER LA PART EMPRESARIAL:

  • SRA. MARIA FRONTERA HJORNGAARD, amb DNI 4******4-N, representada per la SRA. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 3******6-B
  • SR. GREGORI BONET RIGO amb DNI 4******9-M, representat per la SRA. MARÍA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 3******6-B
  • SRA. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÁ amb DNI 3******6-B
  • SR.FERNANDO MELÉNDEZ SOROA amb DNI 5******4-I (assessor)
  • SR. JUAN ANTONIO MARIMÓN PIZÁ amb DNI 4******3-X (assessor)
  • SRA. SUSANA MARIMÓN CHAROLA amb DNI 4******0-I (assessora)

Per la FEDERACIÓ EMPRESARIAL HOTELERA DE MALLORCA (FEHM)

  • SR. MIGUEL PLANAS FONT amb DNI 7******3-H (ASSESSOR)

Per ASSOCIACIÓ MALLORQUINA DE CAFETERIES, BARS I RESTAURANTS (Restauració CAEB)

  • SR. MIGUEL PLANAS FONT amb DNI 7******3-H (ASSESSOR)

Per ASSOCIACIÓ BALEAR D'OCI I ENTRETENIMENT (ABONE)

Palma de Mallorca, Illes Balears, a les 12.40 hores, del dia 7 de juny de 2023, a la seu del Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB), situats a Palma de Mallorca, avinguda del Comte de Sallent núm. 11, 2a planta, es reuneixen les persones al marge esquerre relacionades per tal de celebrar la primera reunió de la Comissió paritària del XVI conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d'acord amb el previst en la disposició addicional segona del text convencional.

No ha estat possible constituir la Comissió dins dels quinze dies que estableix la disposició esmentada, a causa de problemes d'agenda.

Aixeca aquesta acta las SRA. SUSANA MARIMÓN CHAROLA, assessora de la FEHM.

Es deixa constància que el text articulat del conveni col·lectiu de referència s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), el dia 22 d'abril de 2023, núm. 51.

Així, les organitzacions signants del conveni col·lectiu designen com a membres de la comissió les persones següents:

Per la part sindical: SRA. CECILIA BRIZUELA MOSQUERA i SR. ANTONIO SÁNCHEZ CAMPILLOS, per SMC-UGT i assessor SR. JOSÉ GARCÍA RELUCIO; SRA. SILVIA MONTEJANO COFRECES i SRA. CARMEN CARMONA BURGUILLOS, per la Federació de Serveis de CCOO; Sense perjudici de repartir les places de forma equitativa, sestableix que SMC-UGT ostenta, de la part sindical de la comissió paritària, la majoria representativa (63%).

Per part empresarial: Sra. MARIA FRONTERA HJORNGAARD, Sra. MARIA JOSÉ AGUILÓ CERDÀ i Sr. GREGORI BONET RIGO, per FEHM, que ocuparan tres places de les quatre que consta la part empresarial.

La quarta plaça serà ocupada per la resta d'associacions components de la mesa negociadora del conveni col·lectiu, que aniran rotant la seva presència a la Comissió, segons convinguin. En aquest acte per Restauració CAEB es designa el Sr. Alfonso Robledo Planet i assessor el Sr. Miguel Planas Font i per ABONE es designa el Sr. Miguel Pérez Marsa Roca i assessor el Sr. Miguel Planas Font. La resta de patronals integrants de la quarta plaça seran requerits perquè designin els seus representants.

Sense perjudici del que exposa el paràgraf anterior, els designats com a membres de la Comissió podran ser substituïts, prèvia comunicació escrita a la comissió paritària. Així mateix, poden comparèixer suplents puntualment, degudament acreditats.

S'acorda que la secretaria d'actes la portarà la Sra. SUSANA MARIMÓN CHAROLA assessora de la FEHM, igualment s'acorda que la Sra. Marimón serà la persona de contacte entre la comissió paritària i el TAMIB.

S'acorda que la persona que actuï com a secretària ha de redactar l'acta de cada reunió dins dels deu dies hàbils següents a la seva celebració i l'ha de remetre a les parts perquè la revisin. L'acta s'aprovarà i signarà a la reunió següent de la Comissió, pels seus assistents. Les actes han de recollir els assistents, l'ordre del dia i els acords o desacords que s'hi adoptin, i s'hi han d'adjuntar els documents que s'acordi. Les manifestacions de part les ha de dictar el ponent que les vulgui fer i, si són extenses, les ha de fer tot aportant escrit signat. L'acta d'aquesta reunió és aprovada i signada el dia de la data.

S'acorda convocar una propera reunió per a la redacció i aprovació del Reglament de la Comissió paritària, el dia 12 de juliol de 2023 a les 12:30 hores a la seu del TAMIB.

Igualment, per SMC-UGT es proposa una nova reunió per parlar de l'article 8 apartat 6è del conveni (normes comunes sobre vacances i festius). CCOO sol·licita que s'aprofiti aquesta mateixa reunió per a l'adaptació del conveni a la normativa actual. Es fixa com a data per a aquesta reunió el dia 12 de juliol de 2023 a les 12:40 hores a la seu del TAMIB.

Aquesta Acta, una vegada llegida, s'aprova i signa, i s'envia a la Sra. Marimón perquè procedeixi als seus tràmits d'inscripció i registre davant l'autoritat laboral, i la seva sol·licitud de la publicació en el BOIB.

Sense que hi hagi més assumptes a tractar, i quan ja son les 13:30 hores, es dona per finalitzada la reunió.

SIGNATURES: