Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 450766
Assignació dotacions econòmiques als grups polítics municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària duita a terme el passat dia 28 de juny de 2023, adoptà, a reserva dels termes definitius que resultin de l'aprovació de l'acta corresponent, el següent acord:

«Conformement amb el disposat a l'article 73.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local en concordança amb l'article 77.2 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, els grups polítics municipals tenen dret a percebre una dotació econòmica de caràcter mensual, que contindrà un component fix, idèntic per a tots els grups, i un altre variable, en funció del seu nombre de membres, que no podrà ser destinada al pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus al servei de l'Ajuntament, ni a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixos de caràcter patrimonial i que correspon al ple fixar la dotació amb càrrec els pressuposts municipals de l'entitat local, dintre dels límits que estableixi amb caràcter general en les lleis de pressuposts generals de l'estat. Ara bé aquest llei mai ha fixat cap límit, per la qual cosa cada corporació lliurement per acord del ple determina l'import total a repartir entre els grups polítics que l'integren .

Aquesta dotació tindrà per finalitat sufragar el cost de les activitats socials desenvolupades pels grups, així com els estudis, informes i actuacions necessàries en relació als assumptes municipals, sense que es puguin dedicar al pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus ni a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixes de caràcter patrimonial. Els grups polítics hauran de dur una comptabilitat específica de la dotació que s'acordi, que posaran a disposició del Ple sempre que aquest ho demani.

De conformitat amb l'informe d'Intervenció de data 23 de juny de 2023.

Tenint en compte la constitució dels grups polítics municipals efectuada com a resultes de les darreres eleccions municipals, i en base a l'anterior normativa relacionada, es proposa al Ple de l'Ajuntament l'adopció dels següents:

ACORDS

1r. Assignar a cada grup polític amb representació en aquesta corporació municipal una dotació econòmica mensual que constarà dels següents components:

  • Un component fix, idèntic per a tots els grups, consistent en la quantia de 364 € / grup / mensual.
  • Un component variable, en funció del nombre de membres de cada grup, consistent en la quantia de 104 € / regidor o regidora / mensual.

Aquesta dotació no podrà ser destinada al pagament de remuneracions de personal de qualsevol tipus al servei de l'Ajuntament, ni a l'adquisició de béns que puguin constituir actius fixos de caràcter patrimonial, i serà objecte d'una comptabilitat específica que els grups polítics posaran a disposició del ple de la corporació quan aquest ho sol·liciti, en els termes previstos en la legislació vigent.

2n. Determinar que els efectes econòmics dels esmentats acords seran amb efectes del dia 17.6.23, data constitució de l'Ajuntament.

3r. Notificar aquest acord als portaveus dels diferents grups polítics municipals i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el Tauler d'Anuncis de la corporació en compliment de l'article 75.5 de la Llei 7/1985.

4t. Donar compte a la comissió informativa que correspongui en la primera sessió ordinària que dugui a terme, de conformitat amb l'article 126.2 del ROF.

5è. Difondre, d'acord amb el principi de transparència, mitjançant la seva publicació actualitzada i permanent a la seu electrònica municipal, en compliment del que disposen els articles 5 i següents de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern»

(Signat electrònicament: 7 de juliol de 2023)

El batle ​​​​​​​Miquel Oliver Gomila