Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 450744
Establiment de la periodicitat sessions ordinàries del Ple i de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària duita a terme el passat dia 28 de juny de 2023, adoptà, entre altres i a reserva dels termes definitius que resultin de l'aprovació de l'acta corresponent, el següent acord:

«Constituïda la Corporació Municipal pel període 2023-2027 en el Ple de l'Ajuntament de data 17 de juny de 2023 desprès del procés electoral d'eleccions municipals de dia 28 de maig de 2023, i constituït el nou Ajuntament i elegit batle de Manacor, Miquel Oliver Gomila, es fa necessari en compliment de la normativa legal, establir la periodicitat de les sessions ordinàries del ple i de la Junta de Govern Local.

De conformitat amb l'article 46.2.a) de la Llei 7/85, de 2 d'abril, de bases de règim local (LRBRL) en concordança amb l'article 80.1 de la llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears i article 28 del Reglament orgànic municipal (ROM), el ple en els municipis de més de 20.000 habitants durà a terme sessió ordinària com a mínim cada més.

De conformitat amb el disposat a l'article 112 i 133 del ROF la Junta de Govern Local, durà a terme la sessió constitutiva, en el termini màxim dels 10 dies hàbils següents a aquell en que la batlia hagi designat els membres que l'integren. Que en defecte de previsió expressa en el Reglament orgànic municipal, la Junta de Govern Local durà a terme sessió ordinària cada 15 dies com a mínim. Que correspon a la batlia fixar, mitjançant decret, el dia i hora en que s'han de dur a terme les sessions ordinàries.

Per altra banda l'article 88.1 de la Llei 20/2006, municipal i de règim local de les Illes Balears, estableix que la Junta de Govern Local, durà a terme les sessions ordinàries amb la periodicitat acordada per el ple de la Corporació.

Atès que l'article 38.a) del ROF, estableix la necessitat de dur a terme dintre dels trenta dies següents al de la sessió constitutiva una sessió extraordinària del ple de l'Ajuntament per tal de resoldre l'estructura organitzativa i funcionament municipal, i entre altres la periodicitat de les sessions del ple i de la Junta de Govern Local

Per tot això, aquesta batlia, proposa al ple, l'adopció dels següents acords:

ACORDS

Primer.- Fixar que les sessions ordinàries del Ple es duguin a terme amb una periodicitat mensual, el segon dilluns de cada mes, a les 19.00 hores en el saló de plens de l'Ajuntament, excepte la sessió ordinària del ple del mes de juliol de 2023 que tindrà lloc el tercer dilluns, dia 17.07.2023

Segon.- Fixar que les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local es duguin a terme amb una periodicitat setmanal, el dilluns a les 12:30, al despatx de batlia de l'Ajuntament.

Tercer.- Facultar la batlia, per no convocar les sessions ordinàries del Ple i de la Junta de Govern Local del mes d'agost, com a conseqüència del període vacacional, quan no menyscabi ni dificulti la gestió dels assumptes municipals, així com suspendre, posposar o avançar les sessions ordinàries, dintre del període establert per cada òrgan, quan el dia fixat sigui festiu o es trobi inclòs en un període vacacional, realitzant-se en tot cas la sessió ordinària corresponent de l'esmentat òrgan en el termini màxim d'una setmana respecte al dia en que es trobava fixada.

Quart.- Per a les sessions extraordinàries del Ple i de la Junta de Govern Local s'estarà allò que estableixi la legislació vigent.

Cinquè.- Comunicar aquest acord els membres del Ple i de la Junta de Govern Local, i els responsables dels diferents serveis administratius municipals, pel seu coneixement i efectes.

Sisè.- Difondre el contingut d'aquest acord, de conformitat amb el principi de transparència, mitjançant la seva publicació actualitzada i permanent a la seu electrònica municipal, en compliment d'allò que disposen els articles 5 i següents de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació i bon govern».

Manacor, a la data de la signatura electrònica (7 de juliol de 2023) El batle Miquel Oliver Gomila