Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOAN

Núm. 448207
Delegació de competències a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic per a general coneixement el Decret de Batlia núm. 2023-0134, de 3 de juliol, sobre delegació de competències a la Junta de Govern Local, del tenor literal següent:

<< Expedient núm.: PLN/2023/8

RESOLUCIÓ DE BATLIA

Vista la previsió del Batle proclamat en la sessió extraordinària constitutiva del Ple, de data 17 de juny de 2023, d'agilitzar i aconseguir una major eficàcia en la gestió municipal.

Essent el Batle competent per a delegar determinades competències, de conformitat amb allò que s'ha fixat en l'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i 43 i següents del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, 

RESOLC

PRIMER. Revocar el Decret 2023/130 de data 26 de juny de 2023 de nomenament de membres de la Junta de Govern Local i de delegació de competències a la Junta de Govern Local.

SEGON.- Amb l'objecte d'agilitzar i aconseguir una major eficàcia en la gestió municipal, realitzar les següents atribucions, modificant les ja revocades:

1. Matèria d'urbanisme

A) Aprovació inicial dels instruments de planejament urbanístic no expressament atribuïdes al Ple (plans parcials, especials) així com l'aprovació inicial i definitiva dels instruments de gestió urbanística i de projectes d'urbanització.

B) Imposició de sancions per infraccions urbanístiques qualificades en la proposta de resolució com a greus o molt greus.

C) Ordres d'execució i de declaració de ruïna.

2. Matèria de contractació i patrimoni

A) Aprovar la despesa, l'expedient i la convocatòria de tota classe de contractacions d'obres, serveis, subministres, especials o privats, i de concessions d'obres i de serveis, patrimonials, així com de les corresponents adjudicacions, sempre que pel valor estimat no es puguin qualificar de contractació menor i no excedeixi de l'import que per mandat legal hagi de correspondre al Ple. Dins la contractació menor, aprovació de despeses mitjançant contracte menor amb un valor superior a 4.000 euros, IVA exclòs.

B) Aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent la Batllia per la seva contractació o concessió, i estiguin prevists en el pressupost.

C) Devolució de fiances i garanties en expedients de contractació.

3. Matèria de personal

A) Aprovació de l'oferta pública d'ocupació.

B) Aprovació de les bases de selecció de personal funcionari i laboral, així com de bases de provisió de llocs de treball i de les corresponents convocatòries.

C) Distribució de retribucions complementàries no fixes.

D) Imposició de sancions al personal a excepció de les que comportin separació del servei.

4. Matèria subvencions

A) Aprovació de les bases que regularan l'atorgament de subvencions, així com la convocatòria prèvia a proposta de la comissió corresponent sempre que la competència no correspongui al Ple.

B) Atorgament d'ajuts o subvencions directes, sempre que la competència no correspongui al Ple.

5. Matèria responsabilitat patrimonial

A) Incoació i resolució dels expedients de responsabilitat patrimonial sempre que la competència no correspongui al Ple.

6. Matèria hisenda

A) Aprovació dels padrons dels diferents recursos de naturalesa tributària.

B) Aprovació de l'anul·lació de tota classe de rebuts, liquidacions de tributs i preus públics, així com la baixa de drets econòmics liquidats i reconeguts a favor de l'Ajuntament. Sempre que la competència no correspongui al Ple.

C) Resolució de peticions de devolució d'ingressos indeguts, sempre que la competència no correspongui al Ple.

D) Concessió d'exempcions i bonificacions quan la competència no correspongui al Ple.

E) Aprovació del calendari de pagaments de recursos de naturalesa tributària i d'altres ingressos públics.

7. Matèria comerç

Autorització i traspassos de les llicències de paradetes del mercat setmanal.

8. Altres matèries

A) Aprovació de convenis de col·laboració i autorització i disposició de la despesa, sempre i quan la competència no correspongui al Ple.

B) Adopció d'acords que les diferents normes reglamentàries municipals, les bases d'execució del pressupost i els plecs de clàusules administratives atribueixin a la Junta de Govern local.

C) Coordinació en el seguiment dels distints serveis i obres gestionats per regidors delegats i batlia, coordinació àrees delegades.

D) Aprovació de projectes nous o modificació d'ordenances municipals, per elevar al Ple municipal.

TERCER. La Junta de Govern delegada podrà dictar tots els actes administratius, així com resoldre els recursos administratius que s'interposin. Tot això, en relació a les matèries que li han estat expressament delegades.

QUART. Les atribucions delegades s'hauran d'exercir en els termes i dins dels límits d'aquesta delegació, no sent susceptibles de ser delegades en altre òrgan o regidor

CINQUÈ. Remetre al BOIB per a la seva publicació i notificar-lo als membres de la junta. Tot i la seva posterior publicació, les disposicions aquí compreses entraran en vigor el dia d'avui.

SISÈ. Dona compte d'aquesta resolució al ple en la primera sessió que celebri.>>

 

Sant Joan, a data de signatura electrònica (7 de juliol de 2023)

El batle-president Richard Thompson