Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 444529
Notificació de Resolució de revocació total als beneficiaris de les ajudes, Exp. Núm.: 273 de data 5 de juliol de 2023, a l’empara de la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes, per a l’ any 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'apartat 9.3 de la Resolució de el president de el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019, per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats en els boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes, especifica que la resolució expressa es notificarà a les persones interessades mitjançant la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d'acord amb els termes que preveu l'article 45.2 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Els expedients han estat tramitats pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), en compliment del que disposa l'article 43 de la Llei 30/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA, amb data 5 de juliol de 2023, va signar la següent resolució:

“ RESOLUCIÓ DE REVOCACIÓ TOTAL

PROGRAMA DESENVOLUPAMENT RURAL DE LES ILLES BALEARS 2014-2020

Submesura: 8.3 Inversions  prevenció dels danys als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

CONVOCATÒRIA: PIFO2019_1

EXP:PIFO2019_1/273

BENEFICIARI:ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE RAFAL TROBAT

Antecedents

1. Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019 publicada en el BOIB 169 de 17 de desembre de 2019 per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

2. En data 27 d'octubre de 2022 i amb núm. de registre REGAGE22e00048426678 va tenir entrada  la sol.licitud de pagament d'ajuda per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catastròfics, on es detallen les inversions dutes a terme amb la redacció d'instruments de planificació forestal.  

3. En data 12 de juny del 2023 l'enginyera tècnica forestal emet, a petició del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, una diligència on fa constar:

a) - Que en data 2 de novembre de 2020 va tenir entrada a la Conselleria de Medi Ambient i Territori un esborrany del Pla Tècnic de Gestió Forestal de Rafal Trobat (núm de registre L30E13020/2020).

b) - Que aquest document consta de 3 pàgines: una portada amb el títol del document, un index i un plànol de la cabuda de la finca.

c) - Que es va sol.licitar a l'interessat que presentes el document definitiu per poder tramitar l'expedient ja que la documentació presentada era totalment insuficient per a la seva aprovació.

d) - Que a data 12 de juny de 2023 no es té constància al Servei de Gestió Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori de la presentació de cap sol.licitud d'arpovació d'Instrument de Gestió Forestal Sostenivle definitiu per a la finca de Rafal Trobat.

4. Una vegada analitzada tota la documentació presentada, en data 3 de maig del 2021 el vicepresident del FOGAIBA va resoldre favorablement la concessió de l'ajuda a favor del beneficiari per un import de 3.314,36€.

5. Atesa la Resolució de concessió de l'ajuda esmentada, i d'acord amb el que estableix l'apartat desè de la convocatòria abans esmentada, el beneficiari s'obliga, entre altres, a realitzar les actuacions auxiliades dins el termini establert i a justificar les despeses relacionades amb la inversió per a la recepció dels fons comunitaris en la manera i els terminis determinats en la convocatòria.

6.L'article 43 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, disposa que “Pertoca la revocació de la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió vàlida i ajustada a dret, el beneficiari incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió de la subvenció. Com a conseqüència de la revocació de la subvenció, queda sense efecte, totalment o parcialment, l'acte de concessió i pertoca el reintegrament de les quantitats percebudes indegudament”.

7.En data 15 de juny de 2023 es va dictar proposta de revocació total a causa de l'incompliment dels compromisos contrets, i es publicà a la web del FOGAIBA el 15 de juny de 2023 concedint 10 dies hàbils per tal de poder presentar les al·legacions pertinents, passat aquest termini es procedeix a dictar resolució de revocació total.

Fonaments de dret

1.Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de desembre de 2019 per la qual es convoquen, per a l'any 2019, subvencions per a inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes.

2.Ordre del conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori de 19 de febrer de 2015, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les Illes Balears 2014-2020.

3.Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Resolució 

1. Revocar totalment la resolució d'ajuda concedida al beneficiari ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE RAFAL TROBAT amb CIF G57506925 per un l'import de 3.314,36€,  relativa a la línia d'ajuda “inversions en la prevenció dels danys causats als boscos per incendis forestals, desastres naturals i catàstrofes”, ja que l'execució es inferior a la inicialment aprovada i que les actuacions no s'han dut a terme tal i com estableix es IV Pla de defensa contra incendis.

2. Notificar aquesta resolució a la persona beneficiària mitjançant la publicació al Butlleti Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució –que no exhaureix la via administrativa-es pot interposar recurs d'alçada davant la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la notificació de la resolució, d'acord amb l'article 58.4 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Palma, a data de la signatura electrònica

Conforme amb la proposta provisional de revocació total

El vicepresident en matèria agrària del FOGAIBA

Fernando Fernández Such”

 

(Signat electrònicament: 6 de juliol de 2023)

El secretari general de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació Jorge Sánchez Fernández Per suplència del director gerent del FOGAIBA (BOIB núm.151, de 7/11/2019)