Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 444206
Resolució de Batlia núm. 206, de 19 de juny de 2023, per la qual es deleguen competències genèriques en els Srs. regidors i en les Sres. regidores

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient núm.: 526/2023

En compliment del que es disposa en l'article 44.2 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, el Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de la Corporació Local, publica la resolució de Batlia núm. 206, de 19 de juny de 2023, transcrita ut infra:

«RESOLUCIÓ DE BATLIA

En vista que la Batlia, de conformitat amb el que es disposa en l'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, pot delegar l'exercici de les seves atribucions, excepte les relacionades en els articles 21.3 i 71 de la citada Llei, en els termes que es preveuen en els articles 43 i següents del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

En vista que, de conformitat amb el que es disposa en l'article 43.3 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, la Batlia té reconeguda per Llei la possibilitat de delegar l'exercici de determinades atribucions en els membres de la Comissió de Govern, sense perjudici de les delegacions especials que, per a comeses específiques, pugui realitzar en favor de qualsevol regidor o regidora, encara que no pertanyin a la mateixa.

En vista que les delegacions genèriques es referiran a una o diverses àrees o matèries determinades, i podran abastar tant la facultat de dirigir com la de gestionar en general els serveis corresponents, inclosa la facultat de resoldre mitjançant actes administratius que afectin a terceres persones.

El Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de la Corporació Local, de conformitat amb el que es disposa en els articles 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, i 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i d'acord amb els articles 43 a 45, 114 a 118, 120 i 121 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,

RESOL

Primer.- Assumir com a Batle de la Corporació les àrees de Personal, Policia i Seguretat, Urbanisme, Economia i Hisenda, Educació i Promoció Econòmica, així com la direcció superior i coordinació de les àrees delegades a través del resolent segon.

Segon.- Efectuar la delegació genèrica en els Srs. regidors i Sres. regidores que es relacionen ut infra de les següents àrees:

REGIDOR/A

ÀREA

Catalina Vanrell Mascaró

Serveis Socials i Salut, i Igualtat

Miquel Vanrell Font

Esports i Turisme

Margarita Negre Vanrell

Cultura i Associacions

Miquel Pons Ferriol

Comunicació i Transparència, Festes, Fires i Mercats, i Participació Ciutadana

Bartolomé Serra Mas

Manteniment i Medi Rural

Tercer.- Les delegacions genèriques efectuades a través del resolent segon comprenen les facultats de direcció i de gestió en general, però no la de resoldre mitjançant actes administratius que afectin a terceres persones.

Quart.- Els Srs. regidors i les Sres. regidores hauran d'informar a la Batlia, a posteriori, amb periodicitat setmanal i, en tot cas, quan se li requereixi per a això, de la gestió realitzada en el període de referència, i amb caràcter previ d'aquelles decisions de transcendència, tal com es preveu en l'article 115 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

Cinquè.- Les delegacions conferides en el present Decret requeriran, per a la seva eficàcia, l'acceptació dels Srs. regidors i de les Sres. regidores, entenent-se aquesta atorgada tàcitament si no es formula davant aquesta Batlia expressa manifestació de no acceptació de la delegació en el terme de tres dies hàbils, comptats des del següent a aquell en què li sigui notificada la present resolució.

Sisè.- La present resolució serà publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, adonant-se del seu contingut al Ple de la Corporació en la primera Sessió ordinària que se celebri.

Setè.- En el no previst expressament en aquesta resolució s'aplicaran directament les previsions de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, quant a les regles que per a la delegació s'estableixen en aquestes normes.

Vuitè.- La present resolució deroga qualsevol altra anterior en la matèria i començarà a aplicar-se des de la seva signatura.

Maria de la Salut, 19 de juny de 2023. El Sr. Batle, signat i segellat electrònicament»

Contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que es disposa en els articles 52 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, es podrà interposar, amb caràcter previ i potestatiu, recurs de reposició davant la Batlia d'aquest Ajuntament, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà a la recepció de la seva notificació, o bé directament recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la recepció de la seva notificació. No obstant això, es podrà interposar qualsevol altre, si es considera convenient.

El que es publica per a general coneixement i els efectes que calguin.

 

Maria de la Salut, 6 de juliol de 2023

El batle Jaime Ferriol Marti