Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 444009
Resolució de Batlia núm. 231, de 6 de juliol de 2023, per la qual es designen els membres integrants de la Junta de Govern Local i es deleguen competències de la Batlia en la mateixa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Expedient núm.: 587/2023

Procediment: delegacions i avocacions de competències

Assumpte: designació dels membres de la Junta de Govern Local i delegació de competències en la mateixa (Legislatura 2023-2027)

Document signat per: el Sr. Batle

En compliment del que es disposa en els articles 46.1 i 52.4 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, el Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de la Corporació Local, publica la resolució de Batlia núm. 231, de data 6 de juliol de 2023, transcrita ut infra:

«RESOLUCIÓ DE BATLIA

En vista que, en la sessió de constitució de la nova Corporació Local, celebrada en primera convocatòria dia 17 de juny de 2023, i en compliment del que es disposa en els articles 196 de la Llei orgànica  5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, i 37.1 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, el Sr. Jaime Ferriol Martí, proveït de DNI núm. 78211594W, va ser proclamat nou Batle de l'Ajuntament de Maria de la Salut, pel vot favorable de la majoria absoluta del seu nombre legal, prenent possessió i adquirint la plena condició del seu càrrec, jurant acatament a la Constitució, de conformitat amb el que es disposa en l'article 108.8 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, emprant la fórmula establerta en l'article 1 del Reial decret 707/1979, de 5 d'abril, pel qual s'estableix la fórmula de jurament de càrrecs i funcions públiques. En vista que el Ple de la Corporació, en la sessió extraordinària celebrada en primera convocatòria dia 26 de juny de 2023, va acordar la constitució de la Junta de Govern Local, per assistir permanentment a la Batlia en l'exercici de les seves atribucions i exercir les atribucions que se li deleguin, de conformitat amb el que es disposa en els articles 63 i 71 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, el President o el Ple de la Corporació, i també les que expressament se li assignin per Llei.

En vista que la designació dels membres de la Junta de Govern Local es fa mitjançant resolució de Batlia, de la qual ha de donar-se compte al Ple de la Corporació en la primera sessió que se celebri, notificant-se, a més, personalment a les persones designades, i publicant-se en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la seva efectivitat des de l'endemà de la signatura de la resolució pel Batle, si en la mateixa no es disposa una altra cosa.

El Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle de la Corporació Local, de conformitat amb el que es disposa en els articles 21.3 23.1 i 4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, i 52.1 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre,

RESOL

Primer.- Designar els membres que integraran la Junta de Govern Local:

  • Catalina Vanrell Mascaró

  • Miquel Pons Ferriol

  • Bartolomé Serra Mas

Segon.- Delegar en la Junta de Govern Local l'exercici de les següents atribucions de Batlia:

  • El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el Pressupost General de la Corporació aprovat, disposar despeses dins dels límits de la seva competència, ordenar pagaments i rendir comptes, de conformitat amb el que es disposa en el Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals.  

  • L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previstos en el Pressupost General de la Corporació.

  • La concessió de Llicències d'obertura d'establiments fabrils, industrials o comercials i de qualsevol una altra índole, i de Llicències d'obres en general, tret de les Llicències de primera ocupació o utilització; de les Llicències per a Projectes d'execució; i de les Llicències que en les Ordenances o les Lleis sectorials s'atribueixin expressament al Ple de la Corporació.   

  • L'aprovació de les convocatòries i la concessió de subvencions de la Corporació Local, de conformitat amb els articles 23 i 10.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, sempre que siguin competència de Batlia.  

  • L'adquisició, alienació i concessió de béns i drets que siguin competència de Batlia.

Tercer.- Imposar als membres de la Junta de Govern Local l'obligació d'informar a la Batlia, a posteriori, amb periodicitat setmanal i, en tot cas, quan se li requereixi per a això, de la gestió realitzada i de les disposicions dictades en el període de referència, i amb caràcter previ de les decisions de transcendència, tal com es preveu en l'article 115 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

Quart.- Establir que els actes dictats per la Junta de Govern Local en exercici de les atribucions que li han estat delegades han d'indicar expressament aquesta circumstància i que es consideraran dictats per la Batlia.

En conseqüència, correspondrà a la Batlia la competència per a la resolució dels recursos de reposició contra els actes dictats per la Junta de Govern Local.

Cinquè.- Comunicar la present resolució a les persones designades.

Sisè.- Publicar la present resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Setè.- Donar compte al Ple de la Corporació, en la primera sessió que se celebri, del contingut de la delegació.

Vuitè.- Aplicar, respecte a tot el no previst expressament en la present resolució, les regles que per a la delegació de competències del Batle es preveuen en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, i del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals.

Maria de la Salut, 6 de juliol de 2023. El Sr. Batle, signat i segellat electrònicament»

De conformitat amb el que es disposa en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, contra la present Resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs potestatiu de reposició davant el Batle de la Corporació, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà al de la publicació del present Anunci, o impugnar-la directament davant el Jutjat contenciós-administratiu de Palma, a través del recurs contenciós administratiu.  

En virtut del que es disposa en l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, es pot interposar el recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà al de la publicació del present Anunci.

D'altra banda, si la part interessada opta per la interposició de recurs potestatiu de reposició, no podrà interposar recurs contenciós administratiu fins que el primer no sigui resolt expressament o es produeixi la seva presumpta desestimació per silenci administratiu.

Tot això sense perjudici que la part interessada pugui interposar qualsevol altre recurs que pugui estimar més convenient al seu dret.

El que es publica per a general coneixement i els efectes que calguin.

 

Maria de la Salut, 6 de juliol de 2023

El batle Jaime Ferriol Martí