Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

Núm. 443111
Extracte de la convocatòria de subvencions per donar suport a projectes transformadors i d’impacte de recerca i innovació en salut per al període 2023-2026

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS núm. 705221

De conformitat amb allò previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i l'article 4.1b) de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de les subvencions esmentades en l'encapçalament, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de dades nacional de subvencions.

Primer Objecte i finalitat

Aquesta convocatòria té per objecte establir el procediment de concessió de subvencions per dur a terme projectes de recerca transformadors i d'impacte en l'àmbit de la recerca i la innovació en salut, per fomentar l'excel·lència científica en l'R+D+I en salut, impulsant la generació de nous coneixements en àrees estratègiques de salut i la recerca translacional, així com per potenciar la col·laboració publicoprivada en l'ecosistema d'R+D+I sanitària.

En aquest sentit, la finalitat darrera que es persegueix, una vegada executats els projectes finançats, és que es disposi d'un resultat amb aplicabilitat immediata en la pràctica clínica o empresarial, per la qual cosa, independent que es pugui generar coneixement científic durant el desenvolupament dels projectes, les evidències d'execució del projecte han de quedar vinculades a l'ús clínic o empresarial del coneixement científic empleat o generat, i tot això en el marc de l'Estratègia de Recerca i Innovació en Salut de les Illes Balears 2023-2027.

La sol·licitud i la gestió dels projectes s'han d'articular d'acord amb les modalitats següents:

- Modalitat 1: projectes orientats a la recerca, el desenvolupament, la transferència i la validació dels resultats en la pràctica clínica assistencial. Poden participar en aquesta modalitat les entitats públiques o privades sense ànim de lucre. En aquesta modalitat 1, la participació pot ser en forma de:

  1. Projectes individuals, presentats per una entitat sol·licitant i a executar per un equip de recerca, liderats per un o dos investigadors principals responsables (investigador principal i coinvestigador principal).
  2. Projectes coordinats, constituïts per dos subprojectes o més. En aquests projectes hi hauran tant subprojectes, entitats beneficiàries, investigadors principals (un d'ells ha d'actuar com a coordinador) i equips de recerca, com entitats participants.
  3. Projectes multicèntrics, realitzats d'acord amb un protocol únic que s'executa de forma idèntica en més d'un centre.

- Modalitat 2: projectes de col·laboració publicoprivada. El projecte (únic) ha de comptar amb la participació mínima de dues entitats, i és obligatori que almenys una de les entitats sigui un organisme de recerca públic o privat sense ànim de lucre i una empresa.

Segon Entitats beneficiàries

  1. Els instituts d'investigació sanitària acreditats per una ordre ministerial (d'ara endavant, IIS).
  2. Les entitats i institucions sanitàries públiques amb activitat clinicoassistencial: hospitals, centres d'atenció primària, altres centres assistencials diferents dels anteriors amb llicència d'activitat sanitària expedida per l'autoritat competent.
  3. Els organismes públics de recerca que es defineixen en l'article 47 de la Llei 14/2011, d'1 de juny, d'acord amb el que preveu el Reial decret 202/2021, de 30 de març (BOE núm. 77, de 31 de març de 2021).
  4. Les universitats públiques, d'acord amb el que es preveu en la vigent Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats.
  5. Altres centres públics d'R+D+i, amb personalitat jurídica pròpia, diferents dels organismes públics de recerca, vinculats a l'Administració pública i els organismes que en depenen, qualsevol que en sigui la forma jurídica, sempre que en els estatus, en la normativa reguladora o en l'objecte social tenguin definida entre les seves activitats l'R+D+i en biomedicina, tecnologies o ciències de la salut.
  6.   Els consorcis públics d'R+D+i en biomedicina, tecnologia o ciències de la salut.
  7. Les entitats privades sense ànim de lucre que tenguin definida en els estatuts o en la normativa que els reguli o en la normativa de creació les activitats en R+D+i en biomedicina, tecnologies o ciències de la salut.
  8. Empreses, entenent com a tals totes les societats mercantils, independentment de la forma jurídica

Tercer Quantia

L'aportació de la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació per donar suport als projectes ha de ser com a màxim d'1.800.000 euros i té caràcter quadriennal (2023-2026).

 L'import màxim per subvencionar és el següent:

  • En el cas de la modalitat 1, l'import màxim que es pot atorgar a cada projecte individual, coordinat o multicèntric, és de 120.000 euros.
  • En el cas de la modalitat 2, col·laboració publicoprivada, l'import màxim que es pot atorgar és de 120.000 euros per projecte conjunt, i d'aquests 120.000 euros, un màxim de 90.000 per a entitats públiques o sense ànim de lucre, i un màxim de 30.000 euros per a les empreses (o entitats amb ànim de lucre). En aquesta modalitat 2, l'empresa o entitat amb ànim de lucre ha d'aportar amb fons propis com a mínim el mateix import que se li concedeixi com a subvenció (és a dir, si li subvencionen un màxim de 30.000 euros, haurà d'aportar com a mínim 30.000 euros més al projecte).

Les actuacions que es preveuen en aquesta convocatòria poden ser cofinançades en un 60 % amb càrrec al programa del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 2020-2027 de les Illes Balears.

Quart Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds de les ajudes és de vint dies hàbils des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cinquè Bases reguladores

Ordre de la consellera de Salut i Consum 36/2022, de 22 de desembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de recerca i innovació en salut (BOIB núm. 166, de 22 de desembre de 2022).

 

Palma, 29 de juny de 2023

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez i Picard