Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT I TERRITORI

Núm. 442644
Resolució del director general d’espais Naturals i Biodiversitat, per la qual es dóna publicitat al Pla Anual de prevenció, vigilància i extinció d’incendis forestals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l’any 2023 (Exp. I.20.2023)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 48 de la Llei 43/2003, de 21 de novembre, de forests, modificat pel Reial Decret Llei 15/2022, d'1 d'agost, pel qual s'adopten mesures urgents en matèria d'incendis forestals, determina que les comunitats autònomes, davant el risc general d'incendis forestals, han d'elaborar i aprovar plans anuals per a la prevenció, la vigilància i l'extinció d'incendis forestals. Els esmentats plans, que han de ser objecte de publicitat prèvia al seu desenvolupament, han d'incloure la totalitat de les actuacions a desenvolupar i han de comprendre la totalitat del territori de la comunitat autònoma corresponent.

L'article 48.2 estableix que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha d'elaborar, amb la participació de les comunitats autònomes i amb l'informe previ del Comitè de Lluita contra Incendis Forestals, les directrius i criteris comuns precisos per a l'elaboració dels plans esmentats, que s'han d'aprovar mitjançant un reial decret. A dia d'avui només s'ha elaborat d'un esborrany que s'ha presentat al Comitè de Lluita contra Incendis Forestals (CLIF).

La Comunitat Autònoma de les Illes Balears disposa del IV Pla General de Defensa contra Incendis Forestals, aprovat mitjançant el Decret 22/2015, de 17 d'abril, com instrument d'ordenació i planificació general en defensa contra els incendis forestals (2015-2024).

L'article 2 del Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que, a la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat exerceix, entre d'altres, les funcions relatives a la prevenció i l'extinció d'incendis forestals.

Atès el contingut mínim que ha de tenir el Pla Anual indicat a l'article 48 de la Llei 43/2003, i en el marc de les competències d'aquesta direcció general, s'ha elaborat el Pla Anual de prevenció, vigilància i extinció d'incendis forestals de la Comunitat Autònoma de Illes Balears, on s'especifica per a l'any 2023, les actuacions previstes en la planificació general de defensa contra incendis forestals (decret 22/2015).

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Donar publicitat al Pla Anual de prevenció, vigilància i extinció d'incendis forestals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023, mitjançant la pàgina web del servei de gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Conselleria de Medi Ambient i Territori https://forestal.caib.es/.

2. Publicar aquest anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 28 de juny de 2023

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat en funcions Llorenç Mas Parera