Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 442254
Acord plenari de 23.06.23 de delegació de competències plenàries en la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que disposa l'article 51.2 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats locals, es publica en el BOIB el següent ACORD adoptat per la Corporació Plenària en sessió extraordinària de el dia 23 de juny de 2023:

MOCIÓ DE LA BATLIA PER A LA DELEGACIÓ DE COMPETÈNCIES PLENÀRIES EN LA JUNTA DE GOVERN LOCAL.

L'article 22.2 de la vigent Llei reguladora de les bases del règim local, redactat per l'apartat 1 de l'article primer de la Llei 57/2003, de mesures per a la modernització del govern local, en els seus apartats j), k), m), n), ñ) i o), atorga al Ple municipal les següents atribucions:

Apartat j): L'exercici d'accions judicials i administratives i la defensa de la corporació en matèries de competència plenària.

Apartat k): La declaració de lesivitat dels actes de l'Ajuntament.

Apartat m): La concertació de les operacions de crèdit la quantia acumulada de les quals, dintre de cada exercici econòmic, excedeixi del 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost –excepte les de tresoreria, que li correspondran quan l'import acumulat de les operacions vives a cada moment superi el 15 per cent dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior- tot això de conformitat al que disposa la Llei reguladora de les hisendes locals.

Apartat ñ): L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i quan no estiguin previstos en els pressupostos.

El punt 4 del mateix article regula les competències que el Ple pot delegar en el batle o en la Junta de govern local, deixant fora les enunciades en diferents apartats de l'article 22.2, entre les quals no s'inclouen les anteriorment esmentades.

D'altra banda, l'apartat segon de la disposició addicional segona de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014. assenyala que “correspon al Ple les competències com a òrgan de contractació respecte dels contractes no esmentats en l'apartat anterior que celebri l'entitat local (competència de la batlia).

Així mateix correspon al Ple l'adjudicació de les concessions sobre béns de la corporació i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, així com l'alienació del patrimoni quan no estiguin atribuïdes al batle o al president, i dels béns declarats de valor històric o artístic qualsevol que sigui el seu valor”. Aquestes competències també són delegables d'acord amb l'art. 22.4 LRBRL.

Considerant la conveniència d'agilitar al màxim els tràmits d'actuació municipal, aquesta batlia proposa al Ple municipal acordi:

Primer.- Delegar en la Junta de govern local les atribucions que atorguen al Ple municipal els apartats j), k), m) i ñ) de l'article 22.2 de la Llei reguladora de les bases del règim local i el punt 2 de la Disposició addicional segona, normes específiques de contractació en les entitats locals, de la Llei 9/2017, de contractes del sector públic; amb efectes a partir de l'endemà al de l'adopció d'aquest acord, i això tret que una llei especial o sectorial exigeixi una majoria qualificada en la matèria concreta que es tracti.

Segon.- Publicar les delegacions acordades en el BOIB a l'efecte de donar compliment al que es disposa en l'article 51.2 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals.

Tercer.- A l'efecte de fiscalització i control pel Ple de l'exercici de les competències que es deleguen, haurà d'adonar-se en cada sessió ordinària de la corporació plenària dels acords que hagi adoptat la Junta de govern local en les matèries delegades durant el període corresponent.”

 

Calvià, a data de la firma electrònica (27 de juny de 2023)

El batle Juan Antonio Amengual Guasp