Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CONSELL

Núm. 440613
Creació de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que el Ple de l'Ajuntament, en sessió extraordinària celebrada el dia 27 de juny de 2023, va adoptar el següent acord:

CREACIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL

Antecedents:

1.- La llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL), determina a l'article 20.1.B) l'obligació de creació d'una Junta de Govern Local en els Ajuntaments de més de 5.000 habitants, habilitant els de menys a crear-la si així ho contempla el seu Reglament Orgànic Municipal o hi ha un acord del Plenari municipal.

2.- L'article 23 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB) regula de forma idèntica la creació de Junta de Govern Local.

3.- El Reglament Orgànic Municipal de l'Ajuntament de Consell (ROM), aprovat l'any 1986, no contempla la creació de la Junta de Govern Local.

4.- No obstant, aquesta ha estat creada per acord del Ple municipal de Consell en cada legislatura des del 26 d'abril de 1993.

5.- La llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL), determina a l'article 23.1. la composició i funcions de la Junta de Govern Local, formada pel Batle o Batlessa i un nombre de regidors no superior a un terç del nombre legal de membres de la Corporació, designats i separats lliurement pel Batle mitjançant Decret de Batlia.

6.- L'article 23 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears (LMRLIB) regula de forma idèntica la composició de la Junta de Govern Local.

7.- Atenent l'article 179.1 de la llei orgànica 5/1985, de 19 d'abril, reguladora del règim electoral general, el nombre legal de membres de la Corporació és d'onze (11) regidors, i el límit d'un terç és de tres (3) regidors.

8.- Tant l'article 23.1 de la LRBRL com el 23 de la LMRLIB obliguen el Batle President a donar compte al Ple municipal de la designació dels membres de la Junta de Govern Local, en la primera sessió que celebri posteriorment al nomenament.

9.- Atenent que fins a l'aprovació del present acord no existeix la Junta de Govern Local a l'Ajuntament de Consell, el Batle President no pot nomenar els seus membres fins adoptat l'acord de creació.

10.- L'article 23.3 de la LRBRL determina que en cas d'existència de la Junta de Govern Local el Tinents de Batle hauran de ser nomenats d'entre els seus membres.

11.- L'article 88.1 de la LMRLIB regula que el període de sessions ordinàries de la Junta de Govern Local serà el que determini el Ple.

12.- En defecte de regulació pròpia pel ROM, cal adoptar la regulació del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídica de les corporacions locals (ROF), que al seu article 112.2 determina que en cas que el Reglament Orgànic no ho prevegi, les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local seran cada quinze dies com a mínim.

13.- Així mateix, l'article 112.1 del ROF obliga a la constitució de la Junta de Govern Local en el termini màxim de 10 dies següents al de la designació dels seus membres per Decret de Batlia.

Acords aprovats:

1.- Acordar la creació de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Consell per a la legislatura 2023-2027.

2.- Les sessions ordinàries es celebraran el primer i tercer dimarts de cada mes, a les 19:00 hores al Despatx de Batlia de la Casa Consistorial, excepte el mes d'agost en que només es celebrarà el tercer dimarts a les 14:00 hores.

3.- Sol·licitar al Batle President que nomeni els membres de la Junta de Govern Local, en un nombre no superior a 3 persones, mitjançant Decret de Batlia.

El que es fa públic per a general coneixement.

 

Consell, 30 de juny de 2023

El batle Andreu Isern Pol