Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU

Núm. 437405
Extracte de l'acord de junta de govern local, de data 29 de juny de 2023, pel qual s'aprova la convocatòria de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu per a la concessió de subvencions per a establiments d’allotjament receptors de turisme d’IMSERSO durant l’hivern de 2022-2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 706035

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.by 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/706035)

Primer. .- Beneficiaris/àries i requisits

1.- Seran beneficiaris/àries de les línies d'ajudes les persones físiques, jurídiques o l'agrupació d'aquestes amb activitat mercantil d'allotjament, és a dir, emmarcada als epígrafs 681, 682, 683 i 684, i que a més compleixin amb els requisits següents:

  1. Que l'establiment d'allotjament hoteler s'hagi acollit al programa d'IMSERSO per rebre clients d'aquest programa durant l'hivern 2022-2023, és a dir, en els mesos d'octubre i novembre i de febrer a maig, ambdós inclosos i que s'hagin vist perjudicats per l'increment de costs derivat de l'actual crisi geopolítica i macroeconòmica, derivada de la invasió de Rússia a Ucraïna.

  2. Hauran d'haver utilitzat o tenir previst utilitzar habitacions pel desenvolupament del programa en un període mínim de 60 dies compresos entre l'1 d'octubre i el 31 de novembre de 2022 i l'1 de febrer i el 31 de maig de 2023 i finalment haver estat efectivament ocupades per clients del programa. En el cas de que en els mesos d'octubre i novembre de 2022 l'establiment hagués estat tancat per motius de millores, els 60 dies contaran en els mesos compresos entre febrer i maig de 2023.

  3. L'acreditació de la cessió d'habitacions al programa IMSERSO es portarà a terme a través de l'aportació del contracte de cessió d'habitacions i de condicions d'ús de les instal·lacions hoteleres al programa IMSERSO de la temporada d'hivern 2022-2023 en els termes fixats en el propi programa.

  4. L'acreditació de l'ocupació efectiva de les habitacions es portarà a terme a través de la presentació de les factures emeses i efectivament regularitzades de l'establiment al programa IMSERSO.

  5. Que el domicili social i/o l'activitat esmentada de la persona física o jurídica sol·licitant estigui  ubicada al terme municipal de Santa Eulària des Riu.

  6. Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions amb l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu. Això no obstant, aquest requisit es podrà esmenar durant el període d'al·legacions a la resolució provisional de l'ajuda mitjançant el pagament del deute i es comprovarà d'ofici per part d'aquest Ajuntament.

  7. Que no estiguin incurses en alguna de les causes de prohibició establertes en els apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i les que estableix l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 25 de desembre.

  8. Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions amb l'Agencia Tributària i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.

  9. En compliment de l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, les administracions públiques de les Illes Balears i els organismes i les entitats dependents d'aquestes denegaran l'atorgament de subvencions, beques o qualsevol altre tipus d'ajuda pública a les empreses i entitats sol·licitants sancionades o condemnades en els últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionades per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma.

  10. Només s'admetrà una sol·licitud per persona física, jurídica o agrupacions d'aquests, i no se subvencionarà la mateixa situació encara que la presentin dos beneficiaris/àries diferents. Així mateix, en cas que diverses persones físiques comparteixin el mateix centre d'activitat, establiment, local, lloc o formin part d'un ens amb personalitat jurídica o sense que sol·liciti l'ajuda, es podrà beneficiar únicament una d'aquelles persones físiques i quedaran excloses totes les altres. En el cas de que la mateixa persona física o jurídica gestioni més d'un establiment adherit al programa Imserso, podrà sol·licitar, amb una sola sol·licitud, l'ajuda per diferents establiments.

  11. Tenir el títol habilitant (o antiga llicència d'obertura), en vigor i a nom de la persona sol·licitant, en el cas que la llei d'activitats l'obligui a la seua possessió per a l'exercici de l'activitat. En aquest cas, l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu comprovarà d'ofici l'obligació de la persona sol·licitant a disposar de l'esmentat títol o llicència.

 

Segon. .- Objecte i àmbit d'aplicació

1. L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions que regiran la concessió d'ajudes econòmiques directes dirigides a establiments a persones físiques o jurídiques titulars d'allotjaments receptors de turisme d'IMSERSO durant tota la duració del programa d'IMSERSO per l'exercici 2022-2023.

2 .Aquestes ajudes es concediran atenent al nombre d'habitacions posades a disposició per l'establiment al programa IMSERSO i que siguin efectivament ocupades.

3. Les habitacions es tindran que haver inscrit, al menys, durant un període mínim de seixanta dies en tot el període d'IMSERSO de la temporada 2022-2023, és a dir, octubre i novembre de 2022 i des de febrer fins maig de 2023, ambdós inclosos.

4. Les ajudes tindran caràcter finalista i aniran destinades a contribuir a pal·liar l'increment de costs derivats de l'actual crisi geopolítica i macroeconòmica, derivada de la guerra d'invasió de Rússia a Ucraïna, que afecta a l'activitat d'aquests establiments. En cap cas, l'establiment podrà repercutir aquest sobre cost al preu a cobrar a les persones usuàries al programa.

Tercer. Bases reguladores

Les bases reguladores de la concessió d'aquestes subvencions estan contingudes en les Bases d'execució del pressupost i els pressupostos municipals de l'exercici 2023, aprovats inicialment pel ple de la corporació en sessió ordinària celebrada en  data de 24 de  novembre de 2022 i publicada la aprovació definitiva en el Butlletí Oficial de les Illes Balears nº. 168 del 27/12/2022.

Quart. Crèdits pressupostaris i imports de l'ajuda

1.- El crèdit total destinat a aquesta convocatòria ascendeix a un total de 390.000,00€ de euros que s'imputaran amb càrrec a l'aplicació pressupostària 4301-47002 del pressupost  de 2023.

L'import de les ajudes serà el següent:

  1. Dos euros per cada pernoctació del programa d'IMSERSO per la temporada 2022-2023.
  2. Les sol·licituds d'ajuda es tramitaran per estricte ordre d'entrada, prèvia comprovació del compliment dels requisits establerts a les presents bases.
  3. En el cas de que l'import total de les ajudes resoltes positivament superi l'import màxim de la partida pressupostària, l'import de l'ajuda a concedir es reduirà proporcionalment

Cinquè. Termini i forma de presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals a partir de l'endemà de la data de publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de l'extracte de la convocatòria. En el cas que l'últim dia sigui inhàbil, l'esmentat termini es prorrogarà fins al següent dia hàbil.

Les sol·licituds s'han de presentar en el registre general d'entrada de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu o per mitjà del seu registre telemàtic.

Sisè. Sol·licitud i documentació necessària

1.- Per poder participar en la convocatòria les persones sol·licitants hauran de presentar la documentació de caràcter obligatori (*):

1.1.- Annex 1 : Sol·licitud de subvenció, completa, degudament emplenada i signada.

1. 2.- Acreditació de la identitat de la persona sol·licitant:

1.2.A. Si el titular és una persona física, aportarà còpia del seu DNI/NIE.

1.2.B. Si el titular és una persona jurídica, aportarà còpia del número d'identificació fiscal (NIF), juntament amb el document acreditatiu de la representació legal de qui subscriu la sol·licitud. La persona representant aportarà còpia del seu DNI/NIE.

1.3.- Còpia de l'escriptura de constitució.

1.4.- Per acreditar la cessió d'habitacions al programa IMSERSO es portarà a terme a través de l'aportació del contracte de cessió d'habitacions i de condicions d'ús de les instal·lacions hoteleres al programa IMSERSO de la temporada d'hivern 2022-2023 en els termes fixats en el propi programa.

1.5.- Per acreditar l'ocupació efectiva de les habitacions es portarà a terme a través de la presentació de les factures emeses i efectivament regularitzades de l'establiment al programa IMSERSO.

1.6.- Per acreditar que l'establiment ha estat obert, almenys, 60 dies del programa IMSERSO 2022-2023, es portarà a terme a través de la presentació de tres factures mensuals i els seus respectius justificants de cobrament de l'establiment al programa IMSERSO

1.7.- Certificat o altre document acreditatiu de les dades   bancàries   de la persona sol·licitant emès per l'entitat bancària. En l'esmentat document haurà d'aparèixer el NIF/DNI/NIE i el nom, cognoms i la raó social de la persona sol·licitant de l'ajuda.

1.8.- Certificat de situació censal de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària. El certificat ha d'estar actualitzat a data posterior al dia 01/01/2023.

1.9.- Certificat de trobar-se al corrent amb la Seguretat Social.

1.10.- Certificat de trobar-se al corrent amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT).

L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu podrà requerir en qualsevol moment de la tramitació de la sol·licitud els documents que consideri necessaris per tal de garantir la correcta adjudicació de l'ajut dins els criteris d'avaluació establerts.

 

Signat digitalment en Santa Eulària des Riu, (3 de juliol de 2023)

L'alcaldessa Maria del Carmen Ferrer Torres