Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 436999
Convocatòria pel sistema de lliure designació en comissió de serveis del lloc de treball de Cap de la Policia Local i Protecció Civil

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Decret de Batlia

1. En data 17/06/2023 s'ha constituït la nova Corporació municipal.

2. Tenint en compte els canvis organitzatius que s'estan duent a terme en l'estructura interna municipal, s'ha de procedir a la convocatòria de provisió temporal, mitjançant una comissió de serveis ordinària voluntària, del lloc de treball de lliure designació, cap de la Policia Local i Protecció Civil.

És per això que, aquesta Tinença de Batlia, en virtut de les competències que li atorga l'article 21.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, dicta la següent

Resolució

1. Aprovar les bases de la convocatòria de provisió temporal, mitjançant una comissió de serveis ordinària voluntària, del lloc de treball de lliure designació, cap de la Policia Local i Protecció Civil.

BASES

Primera.

Constitueix objecte d'aquesta convocatòria la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de treball de CAP DE LA POLICIA LOCAL I PROTECCIÓ CIVIL de l'Ajuntament de Calvià, de conformitat amb allò que s'estableix en l'article 22 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears i amb el contingut i característiques recollits en la relació de llocs de treball vigent:

Denominació: CAP DE LA POLICIA LOCAL I PROTECCIÓ CIVIL.

Grup: A1

Nivell: 28

Coneixements de llengua catalana: B2

Complement específic anual: 45.133,03 €

Nombre de llocs a proveir: 1

Forma de provisió: lliure designació

Segona.

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 22 de la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balear i en l'article 46 del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en la convocatòria pública de lliure designació podrà participar el personal funcionari de carrera que pertanyi a la màxima escala o a la categoria superior de l'escala immediatament inferior del cos del municipi, o entre personal funcionari de carrera de cossos de policia local d'altres municipis o d'altres cossos o forces de seguretat, sempre que pertanyi a l'escala o categoria esmentades o a una escala superior, d'acord amb les equivalències reglamentàries.

D'acord amb el paràgraf anterior, la plaça de màxima categoria en el cos de Policia Local de l'Ajuntament de Calvià és la de major, tal com es recull en la Plantilla de la Corporació, publicada en el BOIB núm. 4 de 10 de gener de 2023.

El personal funcionari de carrera d'altres cossos i forces de seguretat ha de tenir una categoria igual o superior a l'exigida, d'acord amb l'equivalència que s'estableix en l'article 46.4 a) del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, el qual literalment disposa:

"a) Amb les categories d'intendent, comissari i major dels cossos de policia local de les Illes Balears, les categories dels diferents cossos de les forces i cossos de seguretat que preveu l'article 2 de la Llei orgànica 2/1986, integrades en el subgrup funcionarial A1, amb funcions d'organització, direcció, coordinació i supervisió de les diverses unitats del cos, així com, si pertoca, l'execució dels serveis, amb una classificació professional i una formació professional específica en el lloc de treball d'origen anàlogues a les de la categoria del lloc concret que s'ha de proveir. "

A més, per poder participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de tenir la condició de personal funcionari de carrera en actiu en alguna de les administracions públiques a què el lloc de feina estigui obert; tenir un mínim de dos anys d'antiguitat en l'escala de procedència i, a més, la resta de requisits d'ocupació que pel lloc de feina convocat preveu la Relació de llocs de feina d'aquest Ajuntament i que s'han indicat en aquesta convocatòria.

No podran participar el personal funcionari inhabilitat i el suspès en virtut de sentència o resolució administrativa fermes, de no haver transcorregut el temps assenyalat en aquestes.

Tercera.

La durada de la comissió de serveis, amb caràcter general, és de dotze (12) mesos, sense perjudici que aquest termini pugui ser prorrogat d'acord amb el que es preveu en l'article 46 del Decret 40/2019, de 24 de maig, pel qual s'aprova el Reglament marc de coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

Quarta.

Les persones aspirants han de realitzar la presentació de la instància per mitjans electrònics. Les sol·licituds de participació i la documentació que correspongui s'han de presentar a través de l'enllaç disponible en la pàgina web de l'Ajuntament www.calvia.com/convoca.

Juntament amb la sol·licitud de participació, s'ha de presentar còpia escanejada llegible de la documentació a aportar en format PDF o JPG. Els arxius que s'adjuntin a la sol·licitud de participació s'han de nomenar de manera clara segons el seu contingut i presentar-los segons s'indiqui en el procés de sol·licitud.

El termini general de presentació de sol·licituds és de set (7) dies naturals, comptadors des del dia següent a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Quan el darrer dia del termini sigui inhàbil, s'entén prorrogat al primer dia hàbil següent. Els successius anuncis es publicaran únicament en la pàgina web de l'Ajuntament www.calvia.com/convoca

Juntament amb la sol·licitud s'ha d'adjuntar:

- Còpia escanejada del DNI.

- Curriculum vitae amb la relació dels mèrits professionals i acadèmics. L'Administració podrà en qualsevol moment exigir o comprovar l'acreditació dels mèrits al·legats. 

Es valora especialment:

-Tenir acreditada experiència en funcions de comandament de grups de més de 50 efectius

-Experiència en la implantació i gestió de models de Policia de proximitat o comunitàri

-Formació i qualificació professional en matèria de seguretat ciutadana

Cinquena.

Les persones aspirants podran ser convocades, en cas que es consideri oportú, a la realització d'una entrevista sobre qüestions derivades de la seva trajectòria professional i qualssevol altres que l'òrgan competent consideri necessàries, amb la finalitat de determinar la idoneïtat de la persona candidata per al seu nomenament.

La convocatòria serà resolta pel batle-president, de conformitat amb l'establert en la Llei 4/2013, de 17 de juliol, de coordinació de les policies locals de les Illes Balears, en el termini màxim d'un mes, comptats des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, i podrà ser declarada deserta si cap de les persones candidates aconseguís el nivell suficient per al lloc de treball, segons el parer de l'òrgan competent.

Sisena.

Aquesta convocatòria es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Setena.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que la dicta, en el termini d'un mes, a comptar des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Jurisdicció contenciós administrativa en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Calvià, en la data de la firma electrònica (4 de juliol de 2023)

La tinent de batle delegada de Serveis Generals, Informàtica, Comunicació i Coordinació Municipal Isabel Bonet Saum (Delegació per Resolució de Batlia de 19/06/2023)