Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA EULÀRIA DES RIU

Núm. 436431
Composició i atribucions de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per la present s'anuncia, per a general coneixement i en compliment del que es disposa en l'art. 44.2 del RD 2568/1986 de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, que mitjançant Decret de l'Alcaldia de data 20 de juny de 2023 s'ha adoptat la següent resolució relativa a les delegacions d'Alcaldia:

“Constituïda la nova Corporació, en sessió extraordinària celebrada el dia 17 de juny de 2023, s'estima procedeix determinar el nou règim d'organització i funcionament d'aquest Ajuntament, dins del qual es troba la Junta de Govern Local com a òrgan de caràcter necessari en els Municipis que comptin amb una població de dret superior a 5.000 habitants segons l'article 20.1 b) de la Llei 7/1985, de 2 d'Abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

Segons disposa l'article 23 de la LRBRL la Junta de Govern Local estarà integrada per l'Alcalde, que la presideix, i per un nombre de Regidors no superior al terç del número legal d'aquests, nomenats i separats lliurement per l'Alcalde.

Té com a funció pròpia i indelegable l'assistència permanent a l'Alcalde en l'exercici de les seves atribucions, així com aquelles unes altres que li deleguin el Ple o l'Alcalde o li atribueixin les Lleis.

En virtut d'això, i en ús de les facultats que a aquesta Alcaldia li confereixen els articles 23 de la Llei 7/1985, de 2 d'Abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, en relació amb els articles 43.2, 52 i 53 del Reial decret 2568/1986 de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals,

DISPOSO:

PRIMER: La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu, com a òrgan col·legiat de caràcter necessari, quedarà integrada per aquesta Alcaldia-Presidència, que la presidirà i pels següents Regidors:

-    Sr. Miguel Tur Rubio

-    Sra. Antonia Picó Pérez

-    Sr. Antonio Ramón Marí

-    Sr. Antonio Marí Marí

-    Sra. María Cristina Tur Colomar

-    Sra. María Sol Ferrer Ferrer

-    Sra. Mónica Madrid García

SEGON: La Junta de Govern Local assumirà les funcions d'assistència i assessorament a aquesta Alcaldia que li atribueixen directament els articles 23.2 de la LRBRL i 53.1 del ROF, així com les que li atribueixin directament les lleis, i per delegació d'aquesta Alcaldia assumirà les següents competències:

a)  Atorgament de Llicències urbanístiques d'obra major i permisos integrats d'obra i activitat, així com qualssevol altres l'atorgament de les quals sigui atribuït per la legislació sectorial a l'Alcaldia i no siguin delegades en un altre òrgan.

b) Aprovació dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïts al Ple així com la dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.

c)  Informar les peticions de declaració d'interès general dels usos i activitats en sòl rústic.

d)  Informar les sol·licituds d'ocupació del domini públic marítim-terrestre estatal en el municipi.

e) Aprovació dels projectes d'obres i de serveis respecte dels quals sigui, així mateix, competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previstos en el Pressupost.

f) Les competències com a òrgan de contractació respecte dels contractes d'obres, de subministrament, de serveis, de gestió de serveis públics, els contractes administratius especials, i els contractes privats quan el seu import no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni, en qualsevol cas, la quantia de sis milions d'euros, inclosos els de caràcter pluriennal quan la seva durada no sigui superior a quatre anys, sempre que l'import acumulat de totes les seves anualitats no superi ni el percentatge indicat, referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici, ni la quantia assenyalada.

g) L'adjudicació de concessions sobre els béns de les Corporació i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el seu valor no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats.

h) Control de la gestió econòmica, autoritzant i disposant despeses fins als límits de la competència del Ple.

i) Resolució dels procediments de responsabilitat patrimonial.

j) Resolució d'Expedients de Restabliment de la Legalitat Urbanística Alterada, d'Expedients Sancionadors en matèria d'urbanisme i activitats, així com Expedients Sancionadors en matèria de Medi Ambient quan les infraccions siguin greus o molt greus. Així mateix serà competència la resolució definitiva dels procediments de restabliment de la realitat física alterada una vegada s'hagi procedit a la mateixa i procedeixi la finalització i arxiu.

k) Unes altres que expressament li delegui el Ple de la Corporació.

TERCER: En els acords que s'adoptin per la Junta de Govern Local per delegació, haurà de fer-se constar aquesta circumstància i s'entendran dictats per aquesta Alcaldia com a titular de la competència originària, sent immediatament executius.

No obstant això, aquesta Alcaldia es reserva la possibilitat de reclamar en qualsevol moment la competència delegada, conforme a el que s'estableix en els articles 116 del ROF, en relació amb l'article 10 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

QUART: La Junta de Govern Local es reunirà amb caràcter ordinari amb una periodicitat setmanal, el dia i hora assenyalats per l'Alcaldia prèvia convocatòria realitzada a aquest efecte, preferentment els dijous a les 12.00 hores.

CINQUÈ: El règim jurídic de la present delegació serà el previst amb caràcter general en els articles 114 a 118 del ROF, excepte en el relatiu al recurs de reposició, que serà resolt per l'òrgan delegat.

SISÈ: Notificar el present Decret als Regidors afectats, el qual farà efecte des de l'endemà al de la seva signatura, sense perjudici de la seva publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

SETÈ: Donar compte del present Decret al Ple de l'Ajuntament, en la sessió extraordinària que es convoqui en compliment del que es disposa en l'article 38 del ROF, a l'efecte de que quedi assabentat del seu contingut.”

 

Santa Eulària des Riu, document signat digitalment (26 de juny de 2023)

L'alcaldessa (María del Carmen Ferrer Torres)