Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CAMPOS

Núm. 426719
Acord de Ple de les delegacions de competències del Ple a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el Ple de la Corporació, en sessió extraordinària de 22 de juny de 2023, ha adoptat el següent acord:

« EXPEDIENT 1813/2023. DELEGACIONS DE COMPETÈNCIES DEL PLE A LA JUNTA DE GOVERN LOCAL

Es dona per llegida la proposta, no hi ha intervencions, es passa a la votació i el Ple acorda, amb 12 vots a favor (PP) i 5 abstencions (Endavant, MÉS i VOX):

1. Delegar a la Junta de Govern Local les competències en matèria de:

a) L'exercici d'accions judicials i administratives i la defensa de la Corporació en matèries de competència del Ple, així com la defensa en els procediments incoats contra l'Ajuntament.

b) Declaració de lesivitat dels actes de l'Ajuntament.

c) La concertació d'operacions de crèdit, la quantia acumulada dels quals, dins de cada exercici econòmic, excedeixi del 10% dels recursos ordinaris del Pressupost –així com les operacions de tresoreria quan l'import acumulat de les operacions vives en cada moment superi el 15% dels ingressos corrents liquidats en l'exercici anterior-, de conformitat amb la Llei reguladora de les hisendes locals.

d) Les contractacions d'obres, de subministrament, de serveis, els contractes de concessió d'obres, els contractes de concessió de serveis i els contractes administratius especials, quan pel seu valor o durada no corresponguin a l'alcalde de l'entitat local, excepte que hagin de correspondre al ple per exigir la seva aprovació una majoria especial, conforme allò disposat a l'article 47 de la LRBRL.

e) L'aprovació dels projectes d'obres i serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió, i fins i tot quan encara no estiguin prevists al Pressupost.

f) La subscripció de contractes privats, l'adjudicació de concessions sobre els béns de la corporació i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, així com l'alienació del patrimoni quan no estiguin atribuïdes a l'alcalde, i dels béns declarats de valor històric o artístic sigui quin sigui el seu valor, excepte que hagin de correspondre al ple per exigir la seva aprovació una majoria especial, conforme allò disposat a l'article 47 de la LRBRL.

g) El reconeixement extrajudicial de crèdits, sempre que no existeixi dotació pressupostària.

h) La disposició de despeses en matèries de la seva competència, d'acord amb l'article 166.3 de la Llei reguladora de les hisendes locals.

i) L'autorització o denegació de compatibilitat del personal al servei de l'entitat local per a un segon lloc de treball o activitat en el sector públic i/o privat, així com la resolució motivada de reconeixement de la compatibilitat o declarant la incompatibilitat d'aquest personal per a l'exercici d'activitats de l'entitat local a què es refereixen els articles 9 i 14 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d' incompatibilitats dels personal al servei de les Administracions públiques.

j) L'atorgament de subvencions amb càrrec a les consignacions globals del Pressupost.

k) La rectificació anual de l'Inventari de béns i drets de la Corporació municipal.

l) Les resolucions de reclamacions per danys i perjudicis, sempre que la seva quantia sigui assumible per la consignació pressupostària.

m) Ordres d'execució mitjançant el sistema d'execució subsidiària.

n) La resolució motivada dels recursos per a la provisió de llocs de treball vacants, prèvia proposta del Tribunal.

o) La sol·licitud de subvencions o ajudes a qualsevol organisme oficial, quan els compromisos de l'aportació municipal no superin la consignació pressupostària.

p) L'inici dels expedients d'expropiació forçosa.

q) La realització d'obres, serveis i subministraments d'emergència, a causa d'esdeveniments catastròfics, situacions que suposin un perill greu o necessitat que afectin directament a la seguretat ciutadana, amb subjecció al règim establert a l'article 117 del Reial decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de disposicions legals vigents en matèria de Règim local, havent-ne de donar compta al Ple en la primera sessió que celebri.

r) L'aprovació de convenis o instruments de col·laboració amb organismes públics i particulars quan, pel seu objecte, no es requereixi per a la seva aprovació una majoria qualificada.

s) La designació dels representants de la Corporació als òrgans col·legiats als que formi part.

t) La repetició dels sortejos previstos a la Llei de règim electoral general als efectes de designar els membres de les meses electorals, en cas de que esdevingués necessari.

2. Les Delegacions a què es refereix l'apartat 1 d'aquest acord són genèriques, abastant les facultats de direcció, gestió i resolució mitjançant actes administratius. Així mateix, també es deleguen les facultats compreses a l'article 115 del ROF en aquelles matèries objecte de delegació.

3. Publicar aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de la efectivitat dels mateixos des del dia següent a la seva adopció.

4. Donar trasllat d'aquest acord a la Junta de Govern Local a la propera sessió que es celebri.

DOCUMENT SIGNAT ELECTRÒNICAMENT“

 

Campos, a la data de la firma electrònica (26 de juny de 2023)

La batlessa Francisca Porquer Manresa