Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 429850
Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 28 de juny de 2023 per la qual es modifica la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 24 de març de 2022 per la qual s’aproven les instruccions perquè els centres privats concertats sol·licitin l’autorització per contractar amb caràcter provisional, temporal i extraordinari de professors que no reuneixen tots els requisits acadèmics exigits per la normativa vigent

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 26 de març de 2022 es va publicar al BOIB la Resolució del director general de Planificació, Ordenació i Centres de 24 de març de 2022 per la qual s'aproven les instruccions perquè els centres privats concertats sol·licitin el finançament de les contractacions amb caràcter provisional, temporal i extraordinari de professors que no reuneixen tots els requisits acadèmics exigits per la normativa vigent. (BOIB núm. 42 de 26 de març de 2022).

L'experiència en la gestió, durant el curs 2022-2023, de les sol·licituds d'autoritzacions amb caràcter provisional, temporal i extraordinari, ha demostrat la necessitat d'agilitzar el procediment, en particular, modificant la data de presentació de sol·licituds i en determinats supòsits en què no es necessari que el centre presenti aquesta sol·licitud. Aquests supòsits no es preveien en la Resolució que ara es modifica i raons d'eficiència, eficàcia i simplificació administrativa ho aconsellen.

D'altra banda, l'aplicació a partir del curs 2023-2024 de l'article 28.3 del Decret 59/2022, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen les normes que han de regir les convocatòries per a l'establiment i la renovació de concerts educatius a partir del curs 2023-2024, determina la necessitat de modificar aquesta Resolució per tal d'establir els mecanismes que permetin donar-hi compliment.

Per tot això, dicta la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar l'annex 1 de la Resolució de 24 de març de 2022, en el sentit d'afegir en el punt 2 del segon apartat una nova lletra, la e), en els següents termes:

e) En el cas de vacants, acreditar la publicació per part del centre de la plaça a cobrir, la qual també s'ha de publicar a la pàgina web de la Conselleria d'Educació i Formació Professional mitjançant el formulari que es troba publicat en la pàgina web anterior, tal com estableix l'apartat 3 de l'article 28 del Decret 59/2022, de 27 de desembre.

2. Modificar l'annex 1 de la Resolució de 24 de març de 2022, en el sentit de modificar en el punt 3 la data de presentació de sol·licituds a 1 d'agost de 2023.

3. Modificar l'annex 1 de la Resolució de 24 de març de 2022, en el sentit d'afegir al segon apartat un nou punt, el 4, en els següents termes:

4. No s'ha de tornar a presentar sol·licitud (Annex 2) en els següents casos:

  • Quan es tracta de substitucions de períodes de maternitat o paternitat, acumulació de lactància i vacances recuperables derivades de l'acumulació de la lactància, sempre i quan es mantengui el mateix substitut, el mateix horari del titular i es disposi d'una resolució de finançament anterior.
  • Quan es tracta de la substitució d'un període de baixa d'IT sempre i quan es disposi en el mateix curs d'una resolució de finançament per baixa d'IT anterior, es mantengui el mateix substitut i el mateix horari del titular.
  • Quan es tracta de substitucions d'un període de baixa IT, per al qual es disposi d'una Resolució d'autorització de finançament de contractació, i el termini de baixa s'allargi més enllà de la finalització d'un curs escolar, sempre i quan es mantengui el mateix substitut i el mateix horari del titular.

3. Publicar aquesta Resolució en la pàgina web del Departament de Centres Concertats de la DG de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Disposar que aquesta Resolució comenci a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 29 de juny de 2023)

El director general de Planificació, Ordenació i Centres Antonio Morante Milla