Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

PRESIDÈNCIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 429569
Decret 6/2023, de 30 de juny, de la presidenta del Govern de les Illes Balears, pel qual es declara el cessament del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 56.1 de l'Estatut d'autonomia estableix que la presidenta de les Illes Balears nomena i separa els membres del Govern. Els articles 26 i 27 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, estableixen que el Govern cessa després de la celebració de les eleccions al Parlament tot i que continua en funcions fins a la presa de possessió del nou govern.

Com a conseqüència del Reial decret 522/2023, de 19 de juny, pel qual es declara el cessament de la senyora Francesca Lluch Armengol i Socias com a presidenta de les Illes Balears, l'Acord del Consell de Govern de 19 de juny de 2023 va determinar que ha d'ocupar interinament la presidència del Govern en funcions la senyora María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño, consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El senyor Juan Pedro Yllanes Suárez ha presentat un escrit en què renuncia a continuar com a vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ni tan sols en funcions, pel fet que ha de passar a la condició de jubilat del règim de classes passives de l'Estat l'1 de juliol de 2023 i demana que es declari i es publiqui el seu cessament amb efectes des del dia 30 de juny de 2023.

L'article 37.1 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, estableix les causes de cessament dels consellers.

L'article 10 de la Llei 1/2019, en la lletra e), atribueix a la presidenta, com a responsable de la direcció del Govern, el nomenament i el cessament dels consellers i del vicepresident, si n'hi ha, i, en la lletra h), estableix que correspon a la presidenta del Govern encomanar transitòriament, en cas de vacant, la titularitat d'una conselleria a un altre membre del Govern. Igualment, l'article 38.1 estableix que, en cas de vacant, el president, mitjançant un decret, ha d'encomanar transitòriament a un altre membre del Govern el despatx dels assumptes de la conselleria.

En conseqüència, i atès que d'acord amb l'article 4.1 de la Llei 2/1996, de 19 de novembre, d'incompatibilitats dels membres del Govern i dels alts càrrecs de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, no es poden compatibilitzar els càrrecs públics amb la percepció de drets passius o de qualsevol altre règim públic i obligatori de la Seguretat Social, es considera adequat formalitzar i publicar la declaració del cessament del senyor Juan Pedro Yllanes Suárez com a vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en funcions.

Per tot això, en ús de les facultats que m'atorga la Llei esmentada,

DECRET

Primer. Declarar el cessament del senyor Juan Pedro Yllanes Suárez com a vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en funcions amb efectes des del dia 30 de juny de 2023, i agrair-li els serveis prestats.

Segon. Encomanar transitòriament el despatx dels assumptes de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica a la senyora Rosario Sánchez Grau, consellera en funcions d'Hisenda i Relacions Exteriors.

Tercer. Publicar aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 30 de juny de 2023

La presidenta interina del Govern en funcions María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño