Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL DE GOVERN

Núm. 429419
Decret 40/2023, de 30 de juny, pel qual es disposa el cessament d’un alt càrrec de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 17.m) de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, disposa que és competència del Consell de Govern nomenar i separar els alts càrrecs de l'Administració de la Comunitat Autònoma, a la vegada que l'article 41.e) de la mateixa Llei disposa que correspon als consellers elevar al Consell de Govern la proposta de nomenament i cessament dels alts càrrecs.

D'altra banda, l'article 13.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix que els secretaris generals han de ser nomenats i separats per decret del Govern de les Illes Balears, a proposta del titular de la conselleria.

La Junta Electoral de les Illes Balears va fer la proclamació dels consellers i conselleres electes, en data 16 de juny de 2023 com a conseqüència de les eleccions de 28 de maig de 2023 al Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 83, de 20 de juny de 2023), en la qual consta com a electe la senyora Catalina Inés Perelló Carbonell secretaria general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

D'acord amb l'article 4.2 de la Llei 7/2009, d'11 de desembre, electoral dels consells insulars, la condició de conseller o consellera del Consell Insular de Mallorca és incompatible amb la titularitat com a director general o secretari general de l'Administració de la comunitat autònoma.

En relació amb el període d'actuació del Govern en funcions, l'article 31 de la Llei 1/2019, abans esmentada, estableix la possibilitat de separar càrrecs públics de l'Administració autonòmica per raó d'interès general, que s'ha d'acreditar degudament.

Atès que la senyora Catalina Inés Perelló Carbonell, secretaria general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, ha sol·licitat el cessament en el seu càrrec amb efectes des del dia anterior al de la constitució del Consell Insular de Mallorca com a conseqüència de les eleccions de 28 de maig de 2023, es considera adequat disposar el cessament sol·licitat a l'efecte que pugui prendre possessió com a consellera del Consell Insular de Mallorca, d'acord amb la normativa electoral.

Per tot això, a proposta del conseller de Medi Ambient i Territori i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 30 de juny de 2023,

DECRET

Primer

Disposar el cessament de la senyora Catalina Inés Perelló Carbonell com secretària general de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb efectes des del dia anterior al de la constitució del Consell Insular de Mallorca com a conseqüència de les eleccions de 28 de maig de 2023, i agrair-li els serveis prestats.

Segon

Publicar aquest Decret en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 30 de juny de 2023

 

La presidenta interina del Govern en funcions

La consellera d'Afers Socials i Esports en funcions,

per suplència del conseller de Medi Ambient i Territori en funcions

María Asunción Jacoba Pía de la Concha García-Mauriño

Fina Santiago Rodríguez

 

(Decret 10/2021, BOIB 20, de 13 de febrer)