Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'INCA

Núm. 429240
Delegació de competències de Batlia a favor de la Junta de Govern

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 19 de juny de 2023 es va dictar el decret de batlia núm. 2023-1506, del següent contingut literal:

«Constituïda la Junta de Govern d'aquest Ajuntament, de conformitat amb el que disposa l'article 23.2 en relació a l'art. 22 de la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local, i a la vista de les actuals bases d'execució del pressupost per a l'exercici 2023, he resolt:

PRIMER.- Delegar a favor de la Junta de Govern les següents atribucions d'aquesta Batlia:

1.- Quant a gestió econòmica, hisenda local i subvencional. La resolució definitiva damunt les següents matèries:

1. Aprovació o modificació dels padrons fiscals.

2. Aprovació d'anul·lació de drets reconeguts pendents de cobrament per prescripció.

3. Aprovació anul·lació d'obligacions reconegudes pendents de pagament per prescripció.

4. Aprovació per la concertació d'operacions de crèdit a llarg termini, l'import acumulat de les quals dins l'exercici no superi el 10% dels recursos de caràcter ordinari previstos en el pressupost.

5. Aprovació del compte justificatiu i del reconeixement de l'obligació de les subvencions per concurrència competitiva i les de concessió directe.

6. Reintegrament de subvencions.

2.- Quant a personal, formació i ocupació. La resolució definitiva damunt les següents matèries:

1. Aprovació de l'oferta d'ocupació pública.

2. Aprovació de les bases i la convocatòria per a la selecció i provisió d'empleats públics.

3. Aprovació de l'accés, manteniment i canvi de nivell del complement de la carrera professional horitzontal dels empleats públics.

4. Aprovació de la presentació d'ofertes genèriques d'ocupació.

5. Aprovació del pla de formació del personal.

6. Aprovació de projectes i programes de formació i ocupació.

7. Aprovació dels convenis de col·laboració amb centres educatius per a la realització pràctiques formatives.

8. Aprovació del Fons Social dels empleats públics.

3.- Quant a urbanisme:

1. Aprovació dels instruments de planejament de desenvolupament del planejament general no expressament atribuïdes al Ple, així com les aprovacions dels instruments de gestió urbanística i dels projectes d'urbanització.

2. Aprovació de les expropiacions forçoses.

3. La concessió de títols habilitants en matèria d'activitats.

4. La concessió de llicències urbanístiques, amb necessitat de projecte tècnic, relatives a l'edificació i ús del sòl a que es refereix la Llei 12/2017 d'Urbanisme de les Illes Balears.

4.- Quant a contractació:

1. Les contractacions i concessions de tota classe quant el seu valor estimat no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost; incloses les de caràcter plurianual quant la seva duració no sigui superior a quatre anys, incloent les eventuals pròrrogues sempre que l'import acumulat de totes les anualitats no superi l'indicat percentatge referit als recursos ordinaris del pressupost. S'exclou de l'anterior la contractació d'emergència i tots els actes administratius relatius a concessions sobre unitats d'enterrament en el cementeri municipal, les quals no són objecte de delegació.

2. L'aprovació dels projectes d'obra i de serveis quant la competència per la seva contractació o concessió sigui del Batle, l'hagi delegada a la Junta de Govern i estiguin previstos en el pressupost.

3. Adjudicació, traspàs i retirada de llicències de taxi.

4. Convenis de col·laboració sense contingut econòmic subjectes a la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic i que no es puguin considerar inclosos dins els altres apartats de la present resolució.

5.- Quant al patrimoni:

1. La competència per subscriure contractes privats, així com l'adjudicació de concessions sobre els béns i l'adquisició de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial, quan el pressupost base de licitació no superi el 10 per cent dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros, així com l'alienació del patrimoni, quan el seu valor no superi el percentatge ni la quantia indicats. No és objecte de delegació, per quant correspon al Ple municipal, l'alineació de bens declarats de valor històric o artístic, qualsevol que sigui el seu valor.

2. La resolució dels recursos potestatius de reposició que s'interposin contra els acords de la Junta de Govern dictats en matèries de les que es competent la Junta de Govern per delegació del Batle.

3. Els acords que es dictin per delegació de Batlia es farà constar tal extrem en dit acord.

SEGON.- Donar compte del present Decret a la propera sessió del ple de l'Ajuntament i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

Document signat electrònicament (26 de juny de 2023)

El batle-president Virgilio Moreno Sarrió