Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 428948
Decret de Presidència núm. 2023000474, de data 29 de juny de 2023, Presidència de les Meses de Contractació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Després de les eleccions del passat dia 28 de maig de 2023, d'acord amb el previst a l'article 64.5 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (segons la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, que el va reformar; en endavant EAIB) i els articles 16 i 20 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (LCI), el dia 23 de juny de 2023 es va constituir el Consell Insular d'Eivissa i va prendre possessió del seu càrrec el seu president, el qual va dictar el Decret núm. 467, d'estructura de Govern i creació de Departaments, i el Decret núm. 472, de nomenament de les persones membres del Consell Executiu i de les vicepresidències de la Corporació, ambdós de data 28 de juny de 2023 (BOIB núm. 88, de 29 de juny de 2023).

La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, qualifica la mesa de contractació com un òrgan d'assistència tècnica especialitzada en la matèria cap als òrgans de contractació de les administracions públiques i que ha d'actuar de forma obligatòria en els casos que preveu la Llei.

La disposició addicional segona (Competències en matèria de contractació en les entitats locals) de la dita Llei 9/2017, de 8 de novembre, preveu al seu apartat 7 que:

"La mesa de contractació ha d'estar presidida per un membre de la corporació o un funcionari d'aquesta, i n'han de formar part, com a vocals, el secretari o, si s'escau, el titular de l'òrgan que tingui atribuïda la funció d'assessorament jurídic, i l'interventor o, si s'escau, el titular de l'òrgan que tingui atribuïdes la funció de control econòmic pressupostari, així com els altres que designi l'òrgan de contractació entre el personal funcionari de carrera o personal laboral al servei de la corporació, o membres electes d'aquesta, sense que el seu nombre, en total, sigui inferior a tres. Els membres electes que, si s'escau, formin part de la mesa de contractació no poden suposar més d'un terç del total de membres d'aquesta. Ha d'actuar com a secretari un funcionari de la corporació.

(...)

La composició de la mesa s'ha de publicar en el perfil de contractant de l'òrgan de contractació corresponent. Es poden constituir meses de contractació permanents".

D'acord amb aquestes previsions, resulta ara escaient nomenar les persones, titular i suplent, que hagin de presidir les meses de contractació del Consell Insular d'Eivissa.

Per tot l'anterior, en ús de les facultats que tenc conferides,

DECRET

PRIMER. Designar com a president titular de les meses de contractació el Sr. Mariano Juan Colomar, vicepresident primer i conseller executiu del Departament de Territori, Ordenació Turística, Mobilitat, Infraestructures Viàries i Lluita contra l'Intrusisme.

SEGON. Designar com a presidents suplents de les meses de contractació les següents persones:

  • Suplent 1r.: el Sr. Salvador Losa Marí, conseller executiu del Departament de Presidència, Hisenda, Gestió Econòmica i Esports.

  • Suplent 2a: Sra. Marilina Ribas Cardona, consellera executiva del Departament de Joventut, Participació Ciutadana i del Parc Insular de Serveis de “Sa Coma”.

TERCER. Donar compte del present decret en el primer Ple que se celebri, i publicar-lo en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el perfil del contractant de la Corporació.

QUART. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest decret.

Eivissa, 28 de juny de 2023

El cap de Servei de Secretaria General Antoni Riera Buforn