Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 427245
Aprovació del IV Pla Insular sobre l’ús de substàncies, pantalles i jocs a l’illa de Formentera 2022-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 20 de desembre de 2022, va aprovar el IV PLA INSULAR SOBRE L'ÚS DE SUBSTÀNCIES, PANTALLES I JOCS A L'ILLA DE FORMENTERA, PER AL PERIÒDE 2022- 2025, d'acord amb el següent:

“Atès que des de les instàncies superiors com la Unió Europea, el Pla Nacional sobre Drogues, els observatoris europeus i nacionals, etc. fins a les administracions autonòmiques, han aconsellat la redacció de Plans per a Planificar i ordenar totes les actuacions que en matèria de drogues i altres addiccions s'han de dur a terme en una comunitat.

Atesa la Llei 4/2005, de 29 d'abril, sobre drogodependències i altres addiccions a les Illes Balears es destaca també la prevenció de drogodependències com l'eix i l'objectiu principal de les actuacions que s'han de dur a terme a la nostra Comunitat Autònoma.

Atès que l'any 2017,s'aprovà el III Pla Sobre drogodependències i Altres Addiccions del Consell Insular de Formentera, any 2018- 2021, amb vigència fins a final de l'any 2021.

Atesa l'enquesta sobre el consum de drogues entre els alumnes de l' Institut d'Educació Secundària Marc Ferrer i la població en general a Formentera realitzat a l'any 2021 per la Fundació Salut i Comunitat.

Atès que el IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs a l'illa de Formentera per al període 2022-2025 ha estat presentat, revisat i aprovat per la Junta de Portaveus del Consell Insular de Formentera.

Atès l'informe- proposta de la coordinadora d'UTS de l'Àrea de Benestar Social, que proposa aprovar el document del IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs a l'illa de Formentera, any 2022- 2025.

Atès l'informe jurídic favorable de la lletrada dels Serveis Jurídics, sobre la conformitat legal del IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs a l'illa de Formentera per al període 2022-2025 del Consell Insular.

El Ple va aprovar per unanimitat el següent acord:

PROPOSTA D'ACORD

Primer.-APROVAR el document del IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs del Consell Insular de Formentera, any 2022- 2025, elaborat per la Fundació Salut i Comunitat i amb la col·laboració l'Àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera, el qual figura a l'annex de la present.

Segon.-REALITZAR dels tràmits necessaris, per a l'aplicació completa del Pla en la vigència aprovada.

Tercer.-PUBLICAR el IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs del Consell Insular de Formentera, any 2022- 2025 al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Quart.-DONAR COMPTE de l'aprovació, en el seu cas, del IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs a l'illa de Formentera per al període 2022-2025, a la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears”.

El IV Pla Insular sobre l'ús de substàncies, pantalles i jocs a l'illa de Formentera per al període 2022-2025, es troba a disposició de la ciutadania a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, dins l'àrea de Benestar social i en paper a l'àrea de Benestar social.

Formentera, 27 de juny de 2023

El president Llorenç Córdoba Marí