Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SELVA

Núm. 427212
Decret d'alcaldia pel qual es deleguen competències a la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

DECRET DE L'ALCALDIA

A Selva, dia 29 de juny de 2023, el Batle que subscriu, Sr. Joan Rotger Seguí, venc a dictar la següent

RESOLUCIÓ

Antecedents de fet:

1. En data 17 de juny de 2023, en sessió constitutiva de la corporació, es va acordar el nomenament de batle a Joan Rotger Seguí, per la majoria absoluta dels vots dels membres de la corporació.

2. En data 28 de juny de 2023, en sessió extraordinària per aprovar la organització de la Corporació, es va acordar la creació de la Junta de Govern Local.

Fonaments de dret:

Primer.- Article 43 del Reial Decret 2568 de 28 de novembre de 1986, pel qual s'aprova el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals (ROF).

Segon.- Article 21 i 23 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

D'acord amb els esmentats antecedents,

RESOLC:

Primer.- Delegar a la Junta de Govern les atribucions següents:

Les previstes a l'article 21.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, lletres

g) Aprovar la oferta pública de treball d'acord amb el Pressupost i la plantilla aprovats pel Ple; aprovar les bases de les proves per a la selecció del personal i pels concursos de provisió de llocs de treball.

o) L'aprovació dels projectes d'obres i serveis, quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previstos al Pressupost.

q) L'atorgament de les llicències, excepte que les lleis sectorials ho atorguin expressament al Ple i els actes que corresponguin en relació amb les comunicacions prèvies d'obres.

Segon.- Àmbit de la delegació i atribucions:

Serà amb tota la seva extensió, inclosa la resolució dels recursos administratius, i en concordança amb les matèries connexes previstes en el RD 781/1986, de 18 d'abril, el RD 2568/86, de 28 de novembre, i demés legislació estatal i autonòmica.

Tercer.- Condicions específiques d'exercici d'atribucions:

a) El batle es reserva la potestat d'avocació de les competències delegades a la Junta de Govern Local. L'avocació implica la recuperació pel batle de la competència resolutòria per a decidir un cas particular, que es resoldrà mitjançant un decret. La potestat d'avocació s'exercirà en règim excepcional, i sempre que per l'escassa importància de l'assumpte no sigui necessària la convocatòria de sessió extraordinària.

b) No s'entendran delegades a la Junta de Govern Local aquelles competències que per la seva pròpia naturalesa no siguin susceptibles d'exercici per l'òrgan col·legiat.

Quart.- La Junta de Govern Local celebrarà sessió ordinària amb periodicitat setmanal, en primera convocatòria. Si en primera convocatòria no hi hagués el quòrum de constitució necessari, s'entendrà convocada automàticament una hora després.

Cinquè.- De la present resolució es donarà coneixement al Ple a la primera sessió que es celebri, notificant-se a més personalment als designats, i es publicarà al BOIB, sense perjudici de la seva efectivitat des del dia següent al de la present resolució, conforme s'indica a l'article 44.4 del RD 2568/86.

 

Ho mana i firma el Sr. batle a 29 de juny de 2023

El batle                                                    El secretari Interventor

Joan Rotger Seguí                                        Pedro Payeras Cladera