Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 425069
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 26 de juny de 2023 per la qual es concedeixen i deneguen ajuts en espècie per a la participació de l’alumnat del quart curs d’Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Per resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de dia 9 de febrer de 2023 (BOIB núm. 24 de 23 de febrer) es van convocar ajuts en espècie per a la participació d’alumnat del quart curs d’Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2023. 

2 La comissió avaluadora prevista en el punt desè de la convocatòria es va reunir en data 24 d’abril de 2023 per tal de revisar, avaluar i qualificar les sol·licituds d’acord amb els criteris i requisits establerts en la Resolució de convocatòria. Aquesta comissió es va tornar a reunir, en data 11 de maig de 2023, per tal d’estudiar les reclamacions presentades pels interessats a la proposta de resolució provisional.

3 La directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa va dictar la proposta de resolució definitiva el 12 de maig de 2023, tal i com preveu el punt setzè de la convocatòria. 

4. Una vegada revisades totes les reclamacions, s’ha comprovat que s’han presentat un total de 1.441 sol·licituds (762 sol·licituds per a la modalitat A, 16 sol·licituds per a la modalitat B, 62 sol·licituds per a la modalitat C i 601 sol·licituds per a la modalitat D). D’aquestes, han resultat excloses de la convocatòria un total de 31 sol·licituds (22 sol·licituds per a la modalitat A, 1 sol·licitud per a la modalitat C i 8 sol·licituds per a la modalitat D) pels motius que s’indiquen en l’annex corresponent. 

5. D’altra banda, en data 28 d’abril de de 2023 es van signar els contractes corresponents als diferents programes d’immersió lingüística amb diferents empreses en el procediment que es segueix de conformitat amb la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic vinculat a aquesta convocatòria. Atès el preu d’adjudicació i l’import total màxim de cada lot del contracte de referència, es poden concedir fins a un total de 631 ajuts en espècie: fins a 137 per a la modalitat A, fins a 10 per a la modalitat B, fins a 29 per a la modalitat C i fins a 455 per a la modalitat D. 

6. En compliment de les obligacions establertes al plec de prescripcions tècniques que regeix els contractes de referència, les empreses adjudicatàries han gestionat l’acceptació dels ajuts en espècie per part dels interessats proposats com a beneficiaris, la renúncia i la substitució dels mateixos en els termes que dicta el punt divuitè de la convocatòria i han remès a la conselleria d’Educació i Formació Professional la llista definitiva de beneficiaris que han acceptat l’ajut en espècie dins del termini especificat per la convocatòria i els corresponents annexos emplenats.

7. Amb motiu de les eleccions autonòmiques de 28 de maig de 2023 el  Govern està en funcions des del 29 de maig de 2023. Una vegada conclosa la instrucció del procediment és necessari dictar la resolució de concessió dels ajuts en espècie abans de l’inici dels programes d’immersió lingüística corresponents. Aquest és un expedient imprescindible per al funcionament habitual de l’administració, sense la tramitació ordinària del qual es podria ocasionar un gran perjudici tant als beneficiaris dels ajuts en espècie, com a les empreses adjudicatàries del contracte de referència. 

Fonaments de dret  

1.  Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 15, de 2 de febrer).

2. Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

3. Decret 75/2004, de 27 d’agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts  generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre).

4. Ordre de la consellera d’Educació i Cultura, d’1 de juliol de 2009, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d’educació i cultura (BOIB núm. 100, d’11 de juliol).

5. Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 9 de febrer de 2023 per la qual es convoquen ajuts en espècie per a la participació de l’alumnat del quart curs d’Educació Secundària Obligatòria i del sisè curs d’Educació Primària de centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en el marc de quatre programes d’immersió lingüística en llengües estrangeres durant l’estiu del 2023.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

Primer. Aprovar la concessió dels ajuts en espècie a l’alumnat que figura als annexos I (modalitat A, curs llengua anglesa a l’estranger), II (modalitat B, curs llengua francesa a l’estranger), III (modalitat C, curs llengua alemanya a l’estranger) i IV (modalitat D, curs Millora el teu anglès a l’estiu!) d’aquesta Resolució.

Segon. Denegar els ajuts en espècie a l’alumnat que figura als annexos V (alumnat en llista d’espera o que ha renunciat a l’ajut de la modalitat A, curs llengua anglesa a l’estranger), VI (alumnat en llista d’espera o que ha renunciat a l’ajut de la modalitat B, curs llengua francesa a l’estranger), VII (alumnat en llista d’espera o que ha renunciat a l’ajut de la modalitat C, curs llengua alemanya a l’estranger), VIII (alumnat en llista d’espera o que ha renunciat a l’ajut de la modalitat D, curs Millora el teu anglès a l’estiu!) i IX (alumnat exclòs indicant la causa d’exclusió per a les quatre modalitats) d’aquesta Resolució.

Tercer. Ordenar la publicació d’aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 26 de juny de 2023

El conseller d’Educació i Formació Professional en funcions Martí X. March i Cerdà

Documents adjunts