Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 424639
Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es nomenen membres de la Comissió de Selecció Interna de la convocatòria d’ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 14 de gener de 2023 (BOIB núm. 6, de 14/01/2023) es va publicar la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques (FPU-CAIB 2023).

2. El punt 5 de l'apartat tretzè («Avaluació i selecció. Criteris objectius i de preferència que han de regir la concessió dels ajuts») estableix la composició de la Comissió de Selecció Interna.

3. El dia 3 de maig de 2023 la cap de la Secció IV de la Direcció General de Política Universitària i Recerca va manifestar que incorre en una de les causes d'abstenció previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

4. Pel que fa al director científic per a l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, ha quedat acreditat que incorre en una causa d'abstenció sobrevinguda.

5. Així mateix, el subapartat d) d'aquest mateix punt 5 estableix que la Comissió de Selecció Interna ha d'estar integrada per tres experts designats pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

6. De conformitat amb l'article 27.2 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, l'acció del govern en funcions es limita a la gestió ordinària dels assumptes públics i a l'adopció de les mesures que resultin necessàries en casos d'urgència o per raons d'interès general. A més de la limitació general continguda a l'article 27.2 i de les limitacions taxatives contingudes en els articles 29 i 30 de l'esmentada Llei, l'article 31 estableix que el Consell de Govern en funcions i els seus membres s'han d'abstenir de prendre decisions que excedeixin de les imprescindibles per al funcionament habitual de l'Administració o que condicionin l'actuació del govern entrant i, en conseqüència, únicament es podran dur a terme les actuacions que es detallen en aquest article per raons d'urgència o bé d'interès general.

7. La designació dels membres de la Comissió de Selecció Interna s'inclou dins aquests supòsits, atès que és necessari continuar amb la tramitació de l'expedient perquè els beneficiaris de les ajudes es puguin incorporar el dia 1 de setembre de 2023 als contractes predoctorals associats a aquesta convocatòria.

Fonaments de dret

1. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques (BOIB núm. 6, de 14/01/2023).

2. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per això, dict la següent

Resolució

1. Modificar el punt 5 de l'apartat tretzè («Avaluació i selecció. Criteris objectius i de preferència que han de regir la concessió dels ajuts») de l'annex 1 de la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es convoquen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques (BOIB núm. 6, de 14/01/2023), el qual passa a tenir la redacció següent:

La fase 2 o selecció interna és a càrrec de la Comissió de Selecció Interna, que ha de fer l'avaluació interna i ha d'emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució. Aquesta Comissió està integrada per les persones següents:

a) El director general de Política Universitària i Recerca, que hi actua com a president.

b) El vicerector de Personal Docent i Investigador de la Universitat de les Illes Balears.

c) El vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears.

d) Tres experts designats pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

e) La cap del Servei d'Universitat, que hi actua com a secretària.

f) La cap del Servei d'Investigació Sanitària de la Conselleria de Salut i Consum.

g) El cap de la Secció I de la Direcció General de Política Universitària i Recerca.

2. Nomenar membres de la Comissió de Selecció Interna de la convocatòria d'ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat el Dr. Santiago José Cavanillas Múgica (catedràtic d'universitat), la Dra. Noemí Sansó Martínez (professora contractada doctora) i la Dra. Lorenza Carrasco Martorell (professora titular d'universitat).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (28 de juny de 2023)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura Miquel Company i Pons