Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE LLUBÍ

Núm. 424107
Creació i composició de la Junta de Govern Local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb les disposicions vigents, es fa públic que l'Ajuntament Ple, en sessió extraordinària celebrada el dia 26 de juny de 2023, va adoptar el següent acord:

PROPOSTA DE CREACIÓ I COMPOSICIÓ DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAl.

Atès el que disposen els articles 20 i 23 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, l'article 23 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local i els articles 43, 52 i 53 Reial decret 2.568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals PROPOSO a l'Ajuntament Ple l'adopció del present ACORD:

Primer.- La Junta de Govern, presidida per la batllia, estarà integrada per un nombre de regidors no superior al terç del nombre legal de membres de la corporació i que son els següents regidors:

- Sra. Antònia Maria Perelló Perelló

- Sr. Miquel Guardiola Capó

- Sra. Francesca Bauzà Gelabert

Segon.- La Junta de Govern tindrà les atribucions següents:

2.1. L'assistència permanent a la batllia en l'exercici de les seves funcions.

2.2. Les que li delegui el Ple de la corporació.

2.3. Les atribucions que la batllia de forma expressa delega:

- Aprovar les bases de les proves per a la selecció del personal i per als concursos de provisió de llocs de treball.

- L'aprovació dels instruments d'ordenació, de gestió urbanística i els projectes d'urbanització que siguin competència de la batllia.

- Les contractacions i concessions que siguin competència de la batllia.

- L'aprovació dels projectes d'obres i de serveis quan sigui competent per a la seva contractació o concessió i estiguin previst en el pressupost.

- L'adquisició, l'alienació i la concessió de béns i drets que siguin competència de la batllia.

- L'atorgament de les llicències urbanístiques, exceptuant les llicències que les lleis sectorials ho atribueixin expressament al plenari.

- La concessió de subvencions quan siguin competència de la batllia.

El desenvolupament de la gestió econòmica d'acord amb el pressupost aprovat, disposar despeses dins dels límits de la seva competència, ordenar pagaments i rendir comptes, tot això de conformitat amb el que disposa la llei reguladora de les hisendes locals.

No s'entendran delegades a la Junta de Govern aquelles competències atribuïdes a la batllia per la legislació estatal o autonòmica, que per la seva pròpia naturalesa no siguin susceptibles d'exercici per un òrgan col·legiat.

2.4. Les atribucions que li atorguin les lleis.

La batllia se reserva la potestat d'avocació de les competències delegades a la Junta de Govern previstes a l'apartat 2.3. L'advocació implica la recuperació de la batllia de la competència resolutòria per a decidir en un cas particular. La potestat d'advocació s'exercirà en règim excepcional quan, apreciades les circumstàncies del cas, no es pugui demorar la resolució fins a la propera sessió ordinària de la Junta de Govern o bé per l'escassa importància de l'assumpte no sigui necessari la convocatòria de sessió extraordinària.

La delegació de competències previstes a l'apartat 2.3 serà de caràcter indefinit sense perjudici de la potestat d'avocació de la batllia.

Tercer.- La Junta de Govern es reunirà en sessions ordinàries el segon i el quart dilluns de cada mes a les 18 hores. Si el dia assenyalat fos festiu, se celebrarà la sessió ordinària el primer dia hàbil immediat posterior a l'assenyalat a la mateixa hora. Les sessions tindran lloc a la sala de Ple de l'Ajuntament, prèvia convocatòria.

Quart.- Facultar a la batllia per suspendre la celebració de les sessions de la Junta de Govern durant el mes d'agost i per alterar les que coincideixen amb períodes vacacionals, quan això no menyscabi la gestió dels assumptes municipals.

No obstant, l'Ajuntament Ple acordarà..

 

Llubí, document signat electrònicament (27 de juny de 2023).

La batlessa Magdalena Perelló Frontera.